V Murski Soboti se bo 15. junija odvil nov Poletni sejem. Preverili smo, kaj nam prinaša.

Prihodnji mesec v Mursko Soboto prihaja kar nekaj novosti, saj se bomo na drevoredu Martina Luthra prvič sladkali na kulinaričnem dogodku Sladko Prekmurje, vrata bo odprlo novo medgeneracijsko središče Mensana, kot smo izvedeli, pa naj bi dobili tudi nov tradicionalni sejem.

Tudi v toplejših mesecih so se namreč v preteklosti v mestu odvijali sejmi. In v želji po ohranitvi te tradicije se je zdaj rodil Poletni sejem. 

Ponudniki tudi na novem drevoredu

Dogodek bo v podobnem obsegu kot Trezino in Mikloševo senje potekal na Slovenski ulici ter na parkirišču pred Pošto, kot novost pa bo dogajanje tokrat zajelo tudi Drevored Martina Luthra. 

Obiskovalce bo čakalo približno 370 kramarjev in 60 rokodelcev. Poletna bo tudi sama ponudba, saj bodo v središču mesta ob dobro znani izbiri suhega sadja, suhe robe, lončenih izdelkov, ponudili tudi mlado zelenjavo domačih ponudnikov, domače napitke, cvetje, košare, izdelke iz sivke, vrtno pohištvo in orodje, izdelke za žar ter trajnostne vrečke.
 

Nov tradicionalni sejem

Pri javnem podjetju Komunala Murska Sobota pojasnjujejo, da naj bi dogodek postal tradicionalen, tako kot Trezino in Mikloševo senje.

»V bistvu gre za županovo idejo za organizacijo dodatnih sejemskih dogodkov, ki bi naj popestrili dogajanje v mestnem jedru. Iskali smo primeren datum, preverili sejemske dogodke po Sloveniji in tako prišli do datuma 15.6., ki se je pokazal kot najbolj primeren. Idejo smo preverili tudi pri naših zvestih prodajalcih na sejmu in je naletela na zelo odziv.« 

Kot dodajajo, je bilo do sedaj oddanih 75 odstotkov sejemskih površin, zanimanje pa tako ocenjujejo za zelo dobro za nov dogodek.

Za pravo vzdušje

Organizatorji so seveda poskrbeli tudi za glasbeni program, ki bo trajal od 12. pa do 18. ure. Nastopili bosta glasbena skupina Plamen in klapa Solaris, po 18. uri pa bo na terasi gostišča Zvezda zaigral še Špirit band. 

Za gostinsko ponudbo bodo medtem kot običajno poskrbeli različni domači gostinci na svojih stojnicah.

Sejemsko dogajanje v prihodnje še pestrejše

V prihodnosti sicer načrtujejo še en dodaten sejem v pomladnih mesecih, vendar pa bo samo število sejemskih dogodkov prihodnje leto odvisno od dinamike izvajanja gradbenih del prenove mestnega jedra.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rdeča zvezda (nepreverjen)

Zakaj pa ne? Z nečim je ta prostor potrebno zapolniti, da ne bo sameval. Bolje to kot nič. Kdor bo hotel, bo prišel, kdor ne bo ostal doma ali šel kam drugam. Vsaj kruha in iger, če delovnih mest in stanovanj ni. Vsak župan dela po svojih sposobnostih.

Vipko
Truplo

DA in vsekakor bolj NE! Meni se ta prostor zdi bolj primeren za kakšna kulturna dogajanja manjšega obsega, kakor da bo tule "barantanje", pa naslanjanje na šanke ob debatiraju, je Mura igrala dobro, ali slabo.

Moje mnenje!

In reply to by Rdeča zvezda (nepreverjen)

gost765 (nepreverjen)

Za tvoj biciklin nebe bilo dobro? Ka bi te gledali kak se voziš pa v tebe storže metali :)

In reply to by Truplo

T3156 (nepreverjen)

Kajle za podlaganje so obvezne.

čika-pajo (nepreverjen)

Dobili bomo novi sejem, če pa bo tradicionalni bo pa znano za 10, 20, 30 let.

mojamalenkost (nepreverjen)

Haha, sem ravno hotel pripomniti isto. Če je nov, ne more biti tradicionalen. Kot bi rekel Miha Šalehar "... spet ena pisura..."

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

GostF (nepreverjen)

Haha nemreš vörvati. Tej bi nan radi vcepili ka mamo nekši novi "tradicionalni" sejem keroga še sploj neje bilau. Kak lejko sploj gučijte ka de tau kak miklošovo pa trejzino, tisto ma bar nekši pomen, tau pa nekša izmišljotina šerifa & co. ka se jin nanč več ne da peški do vilice, pa so si malo bliže preselili

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Kako je tradicionalni ko pa je NOVI ???
Po potrebi postaneš modrec v trenutku, ko privekaš na svet!

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

marko 34 (nepreverjen)

zdaj pa že vse imamo v murski, samo še Mcdonalds manjka Jevšek in potem zmagaš na volitvah!

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

Kaj pa delovna mesta, stanovanja, prostori za druženja ( ne Kodila piknik na Slovenski ), dobra glasba ob koncu tedna in ob praznikih, otroška igrišča in igrala,...?

In reply to by marko 34 (nepreverjen)

GostF (nepreverjen)

Povezani majo delovna mesta, za drüge pa se jin j*be

In reply to by BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

GostF (nepreverjen)

Jeote kda so še drejve vö z betona rasle, glejte kak je že vse posüšeno. Tu lejko kvečjemi kakšne betonske ali pa plastične smreke kak so za božič postavite.

Arrogant Bastard (nepreverjen)

1. tradicionalni... :)

mun (nepreverjen)

Županova ideja,doktorat že prinaša sadove.Nemren vorvati,po štirih lejtah pa "BUM" novo senje!

grost (nepreverjen)

že sama slika kda jo poglednen mi na bruhanje ide

sveti Vid (nepreverjen)

Ka če bi bilo to "sandijovo senje", tak bi končno tudi eden policaj-tolvaj svetnik grato prin nas in bi poleg senja svete terezje pa nikolaja slavili sandija kak svetnika...

Ah, nede šlo 15.6 je den svetoga vida. Torej de za nas katolike to "vidovo senje". Sveti Vid je bil mučenec tak kak vsi ka odimo v katoliško cerkev in norosti gledamo kcuj te dneve.

Se pa vidi kak napredni smo katoliki naša ploščad je puklava že 30 let. Tak ka podlagamo mize tuj tak dugo. In da so to vidli občinarje so pravili: če majo to katoličani te mo mij meli tuj (poškal ploščad namreč...)...

\\\\ //// hehehe....

PS: V resnici je Jevšek dobil nalogo Levice - vzrok ločenost Cerkve od države da prepove odstrani iz javnega življenja vse kar diši pa katolikih. (Pa tako je rad hodil v cerkev, ko je bil majhen....)

čista istina (nepreverjen)

Če ni sejma si ga moreš izmisliti! To je v predvolilnem času za novega župana še kako pularno. Sramota pa je to urejanje te ploščadi in okolice spomenika na splošno.Sama zasaditev enega kupa belih vrtnic in verjetno ne bo drugih rož ter komaj posejana trava kot da niso mogli reskirat in položiti vsaj nekaj zelene trave v platojih.
Ta ploščad de seveda poleg razpadajočega poslopja občine vsekakor prišla do svojega uporabnega pomena pa če bo to potrebno ali ne.
Luterani bodo lahko imeli svoje sejme prav tako na ploščadi kot tudi krščani oziroma politiki vsak de v svojem kotu ponujal od biblije do katekizma in marksizma ali pa še kaj drugega.
Bojim se samo da ne bo postal ta prostor za platno grafitarjem ki bojo poizkušali popestriti monotonijo belega betona z mavričnimi odtenki svojih mojstrovin.
VERJETNO SE BODO KAR LEPO SPRIJEMALI Z BETONOM TUDI PLJUNKI/REKLI/ ŠE POSEBEJ TISTI ZELENI in pa kepice žvečilnih gum ki se že sedaj kar lepo lepijo na čevlje mimoidočih.
Za pse ni prepovedi scanja in sranja pri kakšnem kandelabru pa verjetno bo kar vsa nesnaga stekla na sredino te ploščadi kjer bo v ponos meščanski eliti.

Pa toliko za sedaj, vaš opazovalec!

T (nepreverjen)

Super. Tudi vilica bi se lahko prestavila na beton. Pohvale za obuditev dogajanja v mestu.

gostja 426 (nepreverjen)

Super, samo štante podložite, ka van nede zavolo naklona klančine fse doj letelo. ;-) Kak de fajn švicati na ton asfalte poleti, sence pa nikšne, ka se drejve sišijo, zatou ka so v beton posajene. Pa brez sunčnih očal tüj nede šlo, ovak slejpi gratamo od beline betona.

kanžor

Šerif še v nekaj podaja in nima pojma .Tudi senje vsak prvi ponedeljek v mesecu nam je želel preložiti iz ponedeljka .In ka bodo na ploščadi betonski tržili cote ?Šerif je že v odhodu tako kot ritlava ter postrešček Đurov

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Pride Štihec nazaj?

In reply to by kanžor

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice