Podjetje Mlinopek iz Murske Sobote iz prometa umika namensko ostro moko. Gre za Pomursko namensko moko, ki jo prodajajo po vsej Sloveniji, z rokom uporabe do 13. junija 2017, teže 2 kilograma

Vzrok odpoklica je prisotnost skladiščnega škodljivca vrste Tribolium spp - mokar, so sporočili. Mokarji so žuželke, ki so hranijo z mlevskimi izdelki in so eden večjih skladiščnih škodljivcev.

V primeru, da imate to moko doma, je ne uporabljajte, svetuje Zveza potrošnikov Slovenije: "Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine."

Kot so nam pojasnili na Mlinopeku, naj bi šlo le za tri pakete dvokilogramske ostre moke.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NAKUPOVALEC ML… (nepreverjen)

Pred že nekaj leti smo v kruhu iz MLINOPEKA našli košček žiče.Povejte ali je to normalno.Zdaj pa še črvi!!!

A (nepreverjen)

Živa katastrofa, ha? Črv not... pa dajte lepo vas prosim. Vsaj veš da je naravno. Pač neseš nazaj. Da ni črvov ipd v moki ob skladiščenju giftaš, pliniš ipd. To je potem bolj zdravo, ha?

vucko83
mlin (nepreverjen)

črf je tude mesao samo ob petkih ga nesmeš jeste

potrošnik (nepreverjen)

Pa kaj! Jaz sem že našel v jogurtu Pomurskih mlekarn z veljavnim rokom-plesen, v klobasi Pomurke-celo vrečko in celo plesen v tortelinijih v vakuumsko pakirani embalaži. Kupil smrdljivega piščanca od Perutnine Ptuj in črvivo polento znamke Spar. Vse to je hrana, ki je pokvarljiva in ima škodljivce, pa tudi človek kdaj pa kdaj kaj zagreši in se mu hvala bogu lahko odpusti. V vseh teh primerih sem vrnil hrano in dobil vračilo denarja ali zamenjal za drugo blago. Pa se mi ni zdelo potrebno pljuvati po njih. Vse to se pač zgodi.

Gost (nepreverjen)

Zgleda,ka je pod A komentejrau sam g. Pojbič. Moja žena je ža pred 2 letoma opaziila ćrve v Mlinopekoj meli - dali so njoj drujgo melo v šteroj so tudi bili črvi. Od te več ne nucamo Mlinopekove mele. S te iste mele nan pečejo kruj.

oj-oj (nepreverjen)

tačas ka ste eni popluvale članek san ges že vo menjo melo.....pazite tisti pljuvači ka van še kaj drujgo ne spisnive

A (nepreverjen)

Nejsan Pojbič. Zdi se mi samo pretirano kakšno sliko črvov se je objavilo, kak da bi ne vem kaj bilo. To je priblizno isto kak črv v solati. Nejso to nekši "salmonela" črvi. Od toga ti nič neje.

KarLuk (nepreverjen)

To se zal ni zgodilo prvic! Sem lansko leto kupila takole moko in so tudi bili crvi notri.
Sem nato nesla nazaj v trgovino, ampak ne vem ce se je kdo kaj takret okvarjal s to zadevo naprej. So jo lepo zamolcali.

KarLuk (nepreverjen)

To se zal ni zgodilo prvic! Sem lansko leto kupila takole moko in so tudi bili crvi notri.
Sem nato nesla nazaj v trgovino, ampak ne vem ce se je kdo kaj takret okvarjal s to zadevo naprej. So jo lepo zamolcali.

Gost (nepreverjen)
Potrošnik (nepreverjen)

Ka modrüvlete če je še verjetno živilske industrije nišče od blüjzi nej vido. V svejti, pa v tak opejvanoj evropi je tou ka podjetje napravi odpoklic izdelka vekša reklama kak pa šest vör reklame na televiziji fküper. Tou pomeni ka je podjetji nej vseeno za končnega kupca in si tak gradi dodatno zavüpanje. Samo pri nas smo še nej tak daleč ka bi to razliko. Tüdi velikim multinacionalka se tou dogaja pa nišče ne plüvle po njih tak kak pri nas.

mlinar (nepreverjen)

Kak da je zdaj v sakšon pakiranje moke en kup črvov. Verjetno so v enon ali dveh pakiranjih najšli črva pa so iz preventive napravili odpoklic. Pohvala za Mlinopek. To se dela vseposejdi nej samo v prehrambeni inudtriji.

Rustem (nepreverjen)

Nisam ja mačak, da uvatim črvove.

Dummi (nepreverjen)

Prosin vas lipou.

V živilski industriji se more fejst paziti, ka ne prijdejo muje, plesni in ostalo do surovine.

Pač nej so pazili, ker so šlampasti in se jin je muja zaredijla.

Tou čista nika ne gučij o kvaliteti gestija. Ker so se meni črvi zaredijli v zaprejtoj pakungi ftičjoga gestija.

ač, trbelo de drujgo melo kipuvati ali kak načik situacijo rešavati.

dupont

dummi, tij si tak strašno čeden. te nika glava ne bolij, kak si čeden?

tej črvi so larve hroščov in nej muj. marsige v aziji se ne sekejrajo, jih pogejo in so specialiteta.

jebeš mokare če so samo za viditi nej fajn, strupeni nejso. dokeč pšenica na njivi rastej pa ves drek po njoj kaple, se nišče ne sekejra?

Pahor (nepreverjen)

Še to bi lahko uničili, da manj konkurence. V pogretih žemljicah sigurno ni črvov.

Summi (nepreverjen)

Jao bože, supont.

Vredek. V meli so so se zaredili roušči - larve rouščof.

In point je f ton, ka so nej strupene.

Pa vredek. Pa gej tij tou, če ti paše. Meni sigurno nej.

Ne bolij mene glava, brez brige boj.

Gradec (nepreverjen)

To je zdaj HACCP, ge sam sebe nadzoruješ. Inšpektori samo papere gledajo, dejanskega stanja pa ne! Sami si vzorčijo in nosijo vzorce v laboratorije. Isto delajo tudi druga živilska podjetja.
Se pravi da so krivi inšpektorji, ki take izvide sprejemajo.

Gost (nepreverjen)

A se je kdo vprašal, če se je nej tek mokar zaredil v moki zaradi nepravilnega ravnanja (skladiščenja) moke pri trgovcu, saj ob pakiranju to ne more biti notri saj se vsa moka seja.

Pašteta (nepreverjen)

Jaz sem pred slabim mesecem odprla s- budget-ovo pasteto iz Spara,pa je bila rjava,sluzasta,sploh ne vem razloziti,po cem je imela vonj.Skratka,nagnusno,pa je nisem nesla nazaj.Kar pa se tice Mlinopekove moke...Doma imam kar nekaj gladke,pa so bili notri ze 2x zizki.Kje jo prevazajo,prej,kot pride do potrosnikov,nimam pojma.

BLABLABLABLA (nepreverjen)

Dragi komentatorji!!! V vsakem zdravem živilu so škodljivci. Inkubacijska doba teh črvov je nekje 2. tedna, če so optimalni pogoji, glede na to da je ta moka v trgovini bila 3. mesece in več sklepam, da so se zaredili v trgovini, ker je trgovec samo zalagal moko z novo pošiljko. Pogoji so pa idealni v trgovini. Je pa dober pokazatelj ta črv, da je moka UŽITNA, ker če nebi bila črva sigurno nebi bilo notri. Zato so pa sita, da se moka preseje.

BLABLABLABLA (nepreverjen)

Ajah!!! Me pa zanima kdo ali kaj za BUMBARJA je ta oseba, ki z muhe dela slona. Sigurno ima doktorat iz plev v glavi.

pink panter 13 (nepreverjen)

Če bi Pojbič dobro plačo našo Prekmusko pšenico bi jo mel zadosta pa dobro , nej ka zdaj kupuvle par lejt staro Madžarsko po cejni pšenico s puno žižkov

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice