FOTO: Arhiv Sobotainfo
To soboto v soboškem MiKK-u pripravljajo promocijski koncert na katerem bodo nastopili Dežurni krivci in LokusPokus. Koncert se bo začel ob 22. uri.

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije. Zasedba deluje od leta 1996, v tem času pa so izdal štiri studijske plošče in ploščo Dežurni krivci - Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na okrog 200 koncertih

"Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene," so med drugim zapisali v MiKK-u.

Dežurni krivci so konec novembra izdali novo, že peto ploščo poimenovano »Narobe svet«, ki je pri neodvisni prekmurski založbi God Bless This Mess records. Album je izdan izključno na vinilu, kar je prvič, da se je bend odločil za te vrste nosilec zvoka.

LokusPokus je navdušil s svojim »in yo face« nastopom na Jürjevem. Zdaj spremlja Dežurne Krivce na njihovih promocijskih koncertih. Boštjan Imenšek je svoj projekt opisal kot blues, rock, noise eksperimentalno-ambientalni enojec brez krmarja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zlobni Janez (nepreverjen)

Hahaha za naslovno sliko pa ste kar uporabili sliko od skupine Potato Mushroom. Bravo! :D

Starejše novice