Lendava, svetovna prestolnica bograča, tudi letos tradicionalno gosti največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest. Na kulinarični prireditvi se že več kot desetletje zbira na tisoče ljubiteljev priljubljene jedi na žlico. 

V slikovitem starem mestnem jedru Lendave se je zbralo okrog 100 tekmovalnih ekip iz Slovenije in sosednjih držav. Tekmovalne ekipe se potegujejo za laskavi naziv »Mojster bograča«. Ocenjevalna komisija bo eni izmed ekip podelila tudi naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče«.

Prizorišče je danes obiskala tudi naša ekipa. Vabljeni k ogledu videa.

Poskrbljeno za vse potrebno

Tekmovalne ekipe, ki pripravljajo slastne bograče iz enakih sestavin, sestavljajo kuhar in dva pomočnika. 

Organizatorji Bogračfesta ekipam vsako leto zagotovijo kotel in drva ter potrebne sestavine za pripravo bograča. Tekmovalci prejmejo tri vrste mesa, krompir, čebulo, česen in olje ter za vrhunski bograč potrebne začimbe.

Po rezultatih še zabava

Zjutraj ob 8. uri je prizorišče z budnico prebudila godba na pihala, okrog 13. ure pa so se ekipe spopadle za naziv »Mojster bograča«.

Na osrednjem prireditvenem odru bodo ob 20. uri razglasili rezultate in podelili priznanja v kategorijah »Najlepše urejeno tekmovališče« in »Mojstri bograča«, nato pa se bo pričela zabava z nastopom hrvaške glasbenice Danijele Martinović.

Kuhajo tudi znani obrazi

Na Bogračfestu 2017 se v pripravi bograča preizkuša tudi znani kuhar Darko Klemen, zmagovalec MasterChef Slovenije 2016. Kuharski mojster, ki so se mu po zmagi v resničnostnem šovu ponudile razne priložnosti, od kuharskih delavnic, gostovanj po restavracijah, pa do kulinaričnih večerov po celi Sloveniji. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stewen (nepreverjen)

Lepo, ker je bogračfest obiskala tudi ekipa Sobotainfa, ni pa lepo, ker je videozapis - za nič! Verjetno so se roke tresle nekomu,ki je držal pred seboj telefon na dotik. Tako snemanje je morda uporabno za enominutni posnetek, na primer prometne ali vremenske nesreče, ni pa za reportažo. Utrip iz Lendave bi bil boljše prdstavljen s posameznimi posnetki fotoaparta!

stabilizator (nepreverjen)

posnetek je tak v curku, da je bo,jše, da ga ne bi bilo

In reply to by Stewen (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

lenti je to?

Lenti (nepreverjen)

Misliš Lenti v katerem pridno nakupuješ poceni robo?

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Bako (nepreverjen)

Glij tej master sef paumle ka je bograc. Pojma nema

Starejše novice