Na murskosoboški železniški postaji je danes zavladalo pristno praznično vzdušje, kot iz pravljice. V mesto je namreč prispel muzejski vlak, ki je s seboj pripeljal tudi Božička.

Slovenske železnice so že četrto leto zapored decembra na železniške tire poslale muzejski vlak s parno lokomotivo, ki je po Sloveniji popeljala dobrega moža v rdeči opravi. Prve potnike je Božičkov muzejski vlak odpeljal že v začetku decembra, danes pa je prvič letos prispel tudi v Mursko Soboto.

Gre za lokomotivo serije 33-037, ki je vozila že naše prednike in je iz leta 1943. Vlak sestavlja tudi več muzjskih vagonov iz različnih časovnih obdobij, nekateri dosegaju starost tudi več kot 100 let. Potnike bo letos božičkov muzejski vlak po slovenski železni cesti popeljal kar 34-krat.

Praznična vožnja z vlakom navdušuje

Praznična potovanja se bodo vrstila ves december in po vsej Sloveniji. Zanimanje za vožnjo v družbi Božička je izjemno in večina voženj je tako že bila razprodanih – tudi v naših krajih. 

Slovenske železnice decembra sicer pripravljajo še praznične vožnje z muzejskim vlakom, na katerem bodo potnike razveseljevale pravljične vile, škrati ter Muca Copatarica, vendar bodo te potekale na relaciji med Novo Gorico in Bledom oziroma proti Celju.

Ste vedeli?

Kot nam je povedal Janez Krivec s Slovenskih železnic, je vožnja s parno lokomotivo pozimi nekoliko težja, saj vlak zaradi ogrevanja potrebuje več premoga in vode. Lokomotiva namreč kot pogonsko sredstvo uporablja vodno paro, ki nastaja v kotlu s kurjenjem premoga.

Kot zanimivost omenimo še, da se priprave na pogon parne lokomotive oziroma kurjenje začno že okoli 10 ur pred vožnjo. Tudi med samo potjo je nato premog treba nalagati v kotel, ki doseže temperaturo približno 200 stopinj Celzija.

Kurjačem in strojevodji na parni lokomotivi ali hlaponu, kot so tej lokomotivi rekli nekoč, je tako pri delu lahko precej vroče. S tega vidika jim je torej pozimi gotovo bolj ugodno kot na primer poleti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zmedenec (nepreverjen)

Ta lokomotiva za eno vožnjo porabi več premoga kot ga mi (3.5t-4.5t) v eni sezoni in potem bi se jaz moral iti neke drage zamenjave kurilne naprave in eko prenove prastare hiše brez izolacije, da ne bo v zraku preveč trdnih delcev? Mi bo država financirala prenovo hiše 40-50k€? Ta lokomotiva se mi je lani 4-krat peljala mimo hiše v enem samem dnevu in porabila, koliko, 15-20t premoga?
Saj so mi všeč te lokomotive, ampak naj mi država potem ne utruja s trdimi delci.

Starejše novice