V Mariboru je včeraj potekal že 13. Študentski Bogračfest. Največjo vseštudentsko kulinarično prireditev je tudi letos organiziral Klub Študentov Lendava. Mariborska tržnica je bila ovita v dišave, ki so prihajale iz kotlov. Lačni obiskovalci pa so se lahko prepričali tudi o odličnih okusih. Pri tem pa so glavno vlogo imeli ocenjevalci, ki so določili kateri bograč si zasluži naziv ''najboljši''. izkazalo se je, da so bili Prekmurci tisti, z najboljšim receptom ali pa skrivno sestavino. Zmagovalna ekipa- Klub prekmurskih študentov, je tako domov prinesla zmagovalno kuhačo za bograč, ki jo bo hranila do naslednjega leta, ko se bodo ekipe znova pomerile. Zabava pa se s podelitvijo priznanj ni zaključila. Študenti so se lahko po napornem kuhanju sprostili še v Klubu KMŠ in Satchmu, kjer je zaključek bogračfesta trajal še dolgo v noč. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bograč bar (nepreverjen)

V Lendavi ne vejo kujati bograča, kujajo kak prek v mađariji, krumpirovo vodo. Tan tomi pravijo bograč. Razen, če so se zaj že navčili, mogouče, kak se kuja prinas, tou je pravi in zaščoteni bograč.

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Fuj in bljek..,kuhanje crknjenih živali... Rajši si skuhajte polento,zelenjavo,riž..,itd. Prosim ne ubijat uboge živali samo zaradi vašega jeb. profita! Fuj,paraziti!

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Fuj in bljek..,kuhanje crknjenih živali... Rajši si skuhajte polento,zelenjavo,riž..,itd. Prosim ne ubijat uboge živali samo zaradi vašega jeb. profita! Fuj,paraziti!!!

Starejše novice