Kaj o selitvi proizvodnje v Gradec pravi Magna?

Kot smo poročali, je Magna za ta teden načrtovala začetek proizvodnje v lakirnici, a brez pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja in obratovalnega dovoljenja ne more pričeti. Četudi je v torek od ministrstva za okolje in prostor prejela poskusno obratovalno dovoljenje, pa so prepričani, da s tem dovoljenjem še ne morejo zagnati proizvodnje.

Zaradi negotovosti in zamude pri začetku proizvodnje v lakirnici v Hočah je Magna napovedala organizacijske priprave za selitev proizvodnje nazaj v Gradec. Tako sta se s predstavniki novomeške nevladne okoljske organizacije Rovo sestala ministra za gospodarstvo Zdravko Počivavšek in okolje Jure Leben ter prisluhnila njihovemu predlogu. 

»Po tehtnem razmisleku z obeh strani je prevladalo stališče, da je treba najti rešitev in verjamem, da smo v tej smeri naredili korak naprej, da se ta zadeva razreši,« je dejal gospodarski minister.

Tako bodo dopolnili poseben zakon o Magni, o čemer naj bi vlada odločala prihodnji četrtek. Ne glede na njeno odločitev pa so se tudi okoljevarstveniki organizacije Rovo odločili odpovedati upravnemu sporu glede okoljevarstvenega dovoljenja.

Kaj pravijo v Magni?

V Magni so tako pojasnili: »V Magni Steyr pozdravljamo včeraj sklenjeni dogovor med predstavniki Vlade RS, okoljevarstveno organizacijo ROVO ter občino Hoče Slivnico in pripravljenost vseh ključnih deležnikov za dialog in iskanje rešitev v nastali situaciji. Ta dogovor nam ne omogoča načrtovanega in takojšnjega pričetka proizvodnje v Hočah.«

Začasno v graško tovarno ...

»Naša družba je sprejela zaveze do poslovnih partnerjev glede dobave avtomobilov v dogovorjenih rokih, ki smo jih zavezani izpolniti. Predvidevali smo, da bomo v tem tednu lahko pričeli s proizvodnjo v Hočah. To v tem hipu ni mogoče, zato bomo ta del proizvodnje začasno opravljali v naši graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen. Upamo, da bo dokončna rešitev za čim prejšnji zagon naše tovarne v Hočah najdena v čim krajšem času.«

Spomnimo ...

Ministrstvo za okolje je konec minulega tedna zavrnilo pritožbo Združenja Rovo zoper okoljevarstveno dovoljenje Magni, kar pa še ni pravnomočno. Za ta teden je Magna že načrtovala pričetek proizvodnje v lakirnici, kjer dela 200 ljudi, a brez pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja in obratovalnega dovoljenja ne more pričeti. V 30-dnevnem roku bi lahko Združenje ROVO vložilo pritožbo še na upravno sodišče.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOLŠEVIK (nepreverjen)

SRAMOTA ZA SLOVENSKO POLITIKO, KJE JE ZDAJ ŠAREC KA SE NE GLASI. GLAVNO KA IMA 115% PODPORO PO ANKETI NINA MEDIJE.

ranko (nepreverjen)

značilno za Slovenijo .če so izdali gradbeno dovolenje naj delajo , te ki so proti pa na goli otok...

rdeča zvezda (nepreverjen)

Hvala večnemu Tovarišu Titu
Če smo taki trotli da si nismo znali sami zgraditi fabrike
ki bi bila naša, ki bi ustvarjala novo vrednost za naše ljudi
smo pa res budale in takšni kot smo sploh ne bi smeli imeti svoje države
Poglejte po vojni smo zgradili na tisoče fabrik
ki so bile naše, dobiček je ostajal doma
sedaj se pa klečeplazimo pred tujci, ki k nam vozijo SVINJSKO tehnologijo
ki k nam voziju tudi onesnaženo govedino
Še Butalci bi lahko bili užaljeni če bi jih primerjali s slovenci
Pa še plačali smo jim da so prišli k nam z zasvinjano tehnologijo
Mater smo budale
Nič čudnega da smo GOTOVI

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Jaz pa sem nekj prebrala da je špricanje -malanje avtof zelo škodljivo
dobro je menda samo za avto in trgovce, ki barvo prodajo

In reply to by rdeča zvezda (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Avstrijci so nej blesavi. Zdaj vidijo, ka smo dežela butalcov. Vse kar obljubi vlada, lejko blokira nekšni upokojenec in to nej Kučan.

Janez Komunist (nepreverjen)

Naj kar tam ostanejo,lakirnico iz Hoč s sboj vzamejo,prej pa še vrnejo denar,ki jim je dala naša blesava vlada,ta denar pa dati brezposlenim in naj si raje doma jajca praskajo kot pa,da bi se zastrupljali tam in zbolevali,potem pa ostali na plečih slovenskih davkoplačevalcev,ko jih bo potrebno zdravit.Niso Avstrijci tak nori in že vedo kaj delajo.

Tišinčar (nepreverjen)

Rdeča zavezda, Svetlana Maka....,Janez Komunist vij trije ste delež teh lidij kerin drek v možgane tečej.....se sploh zavedate ka je ta lakirnica bole sterilna pa čista kak marsikera kirurška soba? Prlej kak lakirnico v Hočaj trbej zapreti vse ostale lakirnice od avtoservisov, pa industrijskih obstoječih lakirnic ker jih 99% nema niti filtrov not ker so predragi.....glavno ka samo začate neka napamet po nekon sekati pa larmati nemate pa pojma o kon gučite.....tej moderne lakirnice za kere je to posplošeno ime uporablajo barve pa ostale stvari kere se nucajo tan na vodni osnovi če van je to nej še znano, npr. ite za svoj avto barvo kipuvat v eno trgovino kera meša barve pa van tan osnove razložijo ka so barve na vodni osnovi in so pičkin dim proti tistin barvan ka so se odavale dekade nazaj. Ne zijajte samo nazaj ka je bilo pa ka so naši gospodarstveniki uspeli zapraviti, rajši gledajte na to ka je en "magnat" v avtomobilskoj industriji napravo korak pa to stvar napravo v Sloveniji, pa de od toga mejla dosta lokalna skupnost pa država....komot bi oni šli na Madžarsko, Poljsko, itd., pa še falej bi skoz prišli samo so se odločili za nas zaradi toga ka smo proti ostalin bole sposobni in nas cenijo kak delavce (pa zaj o ton lejko pa razglablate kak ščete) čeglih jih dosta meni drugače.

Tišinčar (nepreverjen)

Največji nasprotniki tej tovarne so pa itak lokalni gospodarstveniki zato ka se bojijo ka do njin delavci začali težiti za večje plače. Zakoj lejko Magna da večjo plačo, Janezek bi pa pri domačon delo za minimalca???

. (nepreverjen)

Bojo tožili j_beno državo in se preselili na mađarsko.

Starejše novice