Vir: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer
Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se je na mednarodnem debatnem turnirju pomerilo okoli 200 debaterjev.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se je po dveh letih na spletu znova v živo odvil mednarodni debatni turnir.

Na turnirju je sodelovalo okrog 200 debaterjev s spremljevalci, skupno 46 ekip iz kar 14 držav.

Tekmovali so debaterji iz iz Združenih držav Amerike, Kitajske, Izraela, Danske, Hrvaške, Češke, Italije, Katarja, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Slovaške, Poljske, Nizozemske in seveda Slovenije.

Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer sta sodelovali dve ekipi, in sicer GFML Iris (Lina Fefer, Victoria Dohmen, Mihael Hozjan) in GFML Circe (Tiya Kikl, Petja Fišinger, Lea Pongrac in Brina Rajtar).

Vir: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Slavila je ekipa iz Kitajske

Debaterji so debatirali na tri vnaprej pripravljene trditve, in sicer o feminizmu, dostopnosti akademskih virov ter o delovanju okoljskih gibanj v smeri individualnih ali zakonodajnih pristopov.

V četrtfinale tekmovanja so se uvrstile tudi tri slovenske ekipe, v finalu pa je ekipa iz Kitajske premagala ekipo iz Italije.

Ekipa GFML Circe si je pridopila dve debati, ekipa GFML Iris pa tri, tekmovalci iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pa so bili večinoma začetniki.

Vir: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)
tuncika

Teme pa : LGBT in Woke , ter vse ostale liberalne ideologije. Primeri za "zombije".

Wokeretash (nepreverjen)

Zakaj vsiljujete mladini to woke in feminizem sranje? te si pa pri 16 lejtaj spole spreminjajo pri 25 se pa vejsijo na oslice xD

Rewqquuu (nepreverjen)

Naslabse kar je mozno, debaterji, drilanje naivnih mladih mozganov, da na komando zagovarjajo temo s katero se ne strinjajo. Vse za poslusnost. Elita ve kako vzgojis vojake.

Jklllll (nepreverjen)

Kdo pa bolane teme izbira?? Ce je to tako popularno, zakaj ni tema ukrajina in spopad, ali nato ali soncna energija ki ni zelena....

. (nepreverjen)

Dandanes se ne vidi kaj in kolko kdo dela, ampak kak je kdo gobčen in s tehniko svojih 10 procentov zdigne na 80. Keri je tiho pa dela 80 pa je cenjeni za 10.

Starejše novice