Ribiški car je postal Mirko Štelcl iz Radencev. Ta je ujel krapa, ki je tehtal 10,5 kilogramov, skupno pa je ujel za 22,05 kilograma rib.

Ribiška družina Gornja Radgona, in sicer njena temeljna ribiška enota Tišina, je danes pripravila ribiško tekmovanje, kjer so okronali ribiškega carja temeljne ribiške enote Tišina. Tekmovanje ima sicer izjemno zgodovino, saj poteka že petdeset let. Lepo vreme je tokrat h gradiškim ribnikom privabilo 21 ribičev, ki so se celih pet ur potegovali za laskavi naslov. 

Seveda je tudi tokrat tekmovanje potekalo v stilu ujemi - spusti, zato so ribe sproti stehtali in jih nato spustili nazaj v vodo. Ob koncu tekmovanje so seveda razglasili najboljše ribiče.

Skupno je prvo mesto osvojil Mirko Štelcl iz Radencev, ki je ulovil za 22,05 kilograma rib, drugi je bil Franc Škrilec z 8,20 kilograma ulovljenih rib, tretji pa Žan Šnajder s 7,40 kilograma. Štelcl je obenem ulovil najtežjo ribo, in sicer krapa, ki je tehtal 10,5 kilogramov.

Prvih šest tekmovalcev je prejelo praktične nagrade. Novi ribiški car pa bo v prihodnjem letu skrbel za red in čistočo ter ribiški zarod v gramoznicah v Gradišču. Novega ribiškega carja je okronal predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. 

Ribiškega carja so nato oblekli v balerino, na glavo so mu nadeli krono, v roko pa zasadili žezlo. Štelcl je ob tem dejal, da se z ribičijo ukvarja že 35 let in uživa v ribiških tekmovanjih.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ribiški velikan ... (nepreverjen)

Starejše novice