Občina Gornja Radgona je zaključila projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Mure.

Projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Mure, ki ga Občina Gornja Radgona izvaja od leta 2013 in je eden največjih infrastrukturnih projektov v regiji, se je uspešno zaključil.

Projekt vreden skoraj 12 milijonov

Vrednost celotnega projekta znaša 11.860.566 evrov in ga delno financira Republika Slovenija, delno Kohezijski sklad Evropske unije in delno Občina Gornja Radgona.

»Izredno sem vesel in zadovoljen, da smo uspešno zaključili tako velik in pomemben projekt za našo regijo, s katerim smo lahko izgradili manjkajočo infrastrukturo javnega komunalnega sistema, kar zajema tudi izgradnjo centralne čistilne naprave,« je povedal župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko.

Z izboljšavami se bo preprečilo onesnaževanje tal, podtalnice in površinskih voda, kar bo vplivalo tudi na biotsko raznolikost tega območja.

Zgradili manjkajočo komunalno infrastrukturo

Namen projekta je bil izgradnja manjkajoče javne komunalne infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na območju občine Gornja Radgona. Zajemal je izgradnjo dostopne poti do čistilne naprave, plate za čistilno napravo, prestavitev potoka Hercegovščak, izgradnjo čistilne naprave, kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini okrog 9 kilometrov in objektov na kanalizaciji.

S priključevanjem uporabnikov na kanalizacijski sistem in centralno čistilno napravo potekajo še zadnje aktivnosti v okviru projekta. Centralna čistilna naprava je začela s poskusnim obratovanjem konec junija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice