V nastanitvenih in sprejemnih centrih danes zjutraj 2154 migrantov, največ na Šentilju in v Gornji Radgoni. Prostovoljci so vse bolj izčrpani.

Na Mednarodni mejni prehod v Petišovce je danes z desetimi avtobusi prispelo 514 migrantov, ki so bili evidentirani v sprejemnima centroma v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja so bili migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni. Poleg tega bo tekom dneva prispelo še okoli 970 migrantov z osemnajstimi avtobusi.

Prostovoljci so preobremenjeni, njihova izčrpanost v teh dneh pa presega vse meje. Zato Rdeči križ nujno išče prostovoljce za pomoč v centru v Gornji Radgoni. Če želite pomagati, se obrnite na lokalne enote Rdečega križa.

Prav te dni bodo dodatni prostovoljci še kako potrebni. Vlada namreč ocenjuje, da obstaja resna verjetnost, da se bo Slovenija v kratkem morala soočiti s težko obvladljivim številom migrantov, kar lahko vodi v humanitarno izjemno zaostrene razmere. Predsednik vlade Miro Cerar bo ob tem imel danes ob 14. uri novinarsko konferenco, na kateri bo javnosti pojasnil podrobnosti o postavljanju tehničnih ovir na meji.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veteran (nepreverjen)

Naj jim pride pomagat Merklova, naši pa naj pomagajo našim pomoči potrebnim ljudem. Humanitarnost se je na žalost končala na Turško - Grški meji, kjer so te ljudi prisilili da gredo naprej, zaradi nespametne poteze Merklove.

Mansson

lukec mesečarov ?

Gost (nepreverjen)

Naj idejo pomagat zdaj vsi migrantoljubci na celu z müjro!

klantoš (nepreverjen)

Se strinjam z Veteranom, naj pride pomagat Švaba on je to skuhal pa Američani. To je problem države, naj plača delavce, pa naj za njimi čistijo nesnago. Mene ni zraven ,pa če bodo srali vsepovsod. Amen.

zima.bella

Mujra je že itak tan, pa pomaga, pa sploh ni izčrpan in bo dale delal. Zdaj bodo šli še novi beguncoljubci, kak so npr. Buldog in ostali. Buldog de zdaj tudi vido, kak se par tisoč teh potepinov zaustavi, ka njemi to nej jasno do zdaj bilo.
Znate kaj, naj sposerejo to Slovenijo pol metra na debelo - te de bar vizualna podoba odgovarjala dejanskomi stanji.

-barbika- (nepreverjen)

de se je pa zdaj skrila naša velecenjena "barbika" tu so ga ešče nej slikali , pa Simonco si lejko tudi zeme s sabo !

tuncika

Verjamem, da bi morali svoj prispevek dodati tudi migranti sami in se na vsaki točki prijaviti, pomagati, počistiti insvetovati svojim bližnji in s tem pridobivajo pluse (praksa v centrih južneje, kjer imajo to že kot vsakdanjo delo). Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.

pussi (nepreverjen)

Ge so pa te zdaj tiste z zavoda pa vsi tej ka tak na prazno slamo mlatite o situaciji pa nemate pojma , samo jezik vas je . Treba stopiti skupaj pa si medsebojno pomagati nej pa neka na pamet gučate. Ka bog še rejsan ni nikomur pomagal takšne neumne fraze pa že dugo nej.

00_

Tistij ka so tü gor nej dugo nazaj bilij takši beguncoljubi pa so rep stisnoli .Za tipkovnicov so bili kak stekli psi močni zdaj pa je vse tüo gratalo .To so mudonje skriti po sobaj doma .

Ciganjscek (nepreverjen)

Pomota v naslovu clanka. Naslov se pravilno glasi ISCE SE STREZNO OSEBJE ZA BEGUNCE V KAMPU GOR.RADGONA

čaren vrag (nepreverjen)

Iščejo se pomočniki pri vladnem švercanju migrantov čez Slovenijo.

Starejše novice