FOTO: Tilen Jurkovič
V že 11. Fotografskem natečaju Krajinskega parka Goričko bomo iskali srce v gorički naravi in si to ogledali še iz makro perspektive.

Javni zavod Krajinski park Goričko s svojim 11. Fotografskim natečajem tudi letos k ustvarjanju in deljenju utrinkov vabi nadobudne fotografinje in fotografe.

Na razpisanem natečaju lahko z izjemo organizatorjev natečaja in njihovih družinskih članov ter članov žirije sodelujejo vsi, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjajo s fotografijo, in sicer v dveh starostnih kategorijah.

Tema prve kategorije, namenjene učencem osnovnih šol, je tokrat Poišči srce v gorički naravi. Tema se navezuje na kakršnekoli podrobnosti v naravi, na primer kamni, rastline ali deli rastlin oziroma živali, ki po obliki spominjajo na srce. Najboljše fotografije bodo po končani razstavi na gradu Grad svoje stalno razstavno mesto našle v zdravilišču Radenci.

Druga kategorija, namenjena mladostnikom in odraslim, medtem obravnava Naravo Goričkega iz makro perspektive. Navezuje se torej na makro fotografije narave, recimo žuželk, pajkov, dvoživk, detajli rastlin in živali.

Posredovane fotografije morajo:

  • biti posnete na območju Krajinskega parka Goričko (ob poslani fotografiji mora biti naveden naslov fotografije in kraj fotografiranja),
  • biti stare največ 10 let (ob poslani fotografiji mora biti naveden datum nastanka fotografije),
  • imeti izvorno ločljivost minimalno 1600 x 1200 svetlobnih točk (pixlov),
  • biti posnete v barvni ali črno-beli tehniki in zapisane v JPG formatu,
  • ustrezati temi razpisanega natečaja.

Vsak posameznik lahko odda največ pet fotografij, priložiti pa mora tudi izpolnjeno prijavnico.

Fotografije z izpolnjeno prijavnico sprejemajo do 15. 9. 2019 na: [email protected] ali na CD/DVD mediju na: Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad, s pripisom: 11. Fotografski natečaj Krajinskega parka Goričko.

Najboljše fotografije po izboru žirije bodo tudi nagrajene

Tričlanska žirija bo iz vsake kategorije izbrala vsaj 20 fotografij, ki bodo javnosti predstavljene na razstavi, pri čemer bodo najboljši izdelki iz vsake kategorije tudi nagrajeni z darili donatorjev in sponzorjev.

Odprtje razstave z razglasitvijo zmagovalnih fotografij in podelitvijo nagrad bo sicer potekalo 20. septembra letos ob 16. uri na gradu Grad, same fotografije pa bodo tam na ogled vse do konca novembra. Več informacij o natečaju lahko najdete tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aparat (nepreverjen)

Tu pa zdaj ima priliko truplo ,da se izkaže z svojim slikanjem .

Starejše novice