Z nedavnim uradnim odprtjem paviljona Expano so vrata v Pomurje široko odprta.

Paviljon po besedah vodstva odpira nove trajnostne priložnosti za umestitev regije na zemljevid izjemnih turističnih destinacij. Pomembne pridobitve pa ne predstavlja le za Pomurje, temveč tudi za Slovenijo.

K njegovi postavitvi so v veliki meri pripomogla evropska sredstva – bilo jih je nekaj več kot 2,5 milijona evrov. Kot pojasnjuje Helga Lukač, vodja Expana, brez teh sredstev iz sklada za regionalni razvoj objekta nikakor ne bi mogli postaviti tako hitro. 

Več o financiranju in postavitvi paviljona pa v priloženem video posnetku.

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anonymous (nepreverjen)

Recimo da bo vsak dan v letu odprt, je to dnevno povprečno 110 ljudi..
Imate "malo" previsoke cilje?

pomurec1919 (nepreverjen)

V to "Drvarnico" bo prišlo 40.000/letno edino (pri takšni ceni vstopnic) pod "pogojem" če bodo vsakega obiskovalca prešteli vsaj 4x. "Mokre sanje" DROTA in njegovih podrepnih Falangistov.

helmut (nepreverjen)
smrtnjak (nepreverjen)

Vi trije zgornji komentatori ste verjetno tej expano še od bluzik vidli nej pa se neka brezveze pametni delate. Ite malo za vikend poglednot kelko lidij je tan. Očitno samo enin zabitin ide tou v nous. Ite malo v soboto ali v nedelo ta na sprehod, te vidli veseli družine, zadovoljne obiskovalce in deco, keri se sprehajajo in špilajo tan okoli. Ges san še od nikoga tan nej čuo ka bi što šinfo expano. Vsi so veseli ka tou mamo. Vrvlen ka de poleti še večja gužva. V nous ide tou več ali menje desnin zarukancon keri tomi nasprotujejo po politični liniji. Vsen ostalin kero smo nej s ten obremenjeni je čista fajn tan.

Gost888 (nepreverjen)

Ja tej ka so tan v okolici na igralaj, tej glij dobiček prinašajo. Kvečjemu strošek za vzdrževanje objektov. Tu je mišljeno 40000 obiskovalcev notranjosti ekspanoja, keri do zadosta nori ka do 12€ plačali za 3D očala.

In reply to by smrtnjak (nepreverjen)

Anonymous (nepreverjen)

Bil v okolico teden pred otvoritvijo, za 12 evrov ali kelko koli bi naj bila vstopnina pa pričakujen malo več kak testiranje HTC vive, pa nakladanje "visokošolanih strokovnjakov"

Tebi je jasno ka pomeni DNEVNO povprečno 110 ljudi? Vsak dan? Ob deži pa snegi pa največji vročini?
Kak koli, 40000 obiskovalcev letno, je ena 0 preveč..
Naj drugo leto objavijo letno poročilo pa te mo vidli

In reply to by smrtnjak (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

seveda če bodo morali sindikalni izleti,,kjer bo vse plačala država , pod mus morali hoditi v to sranje , ki se imenije expano, edino na tak način bodo dobili 4000 obiskovalcev

Joužek22 (nepreverjen)

Gnes je bijla Upravna enota Murska Sobota od 8.30 naprej zaprejta. So mi pravili, ka so šli zaposleni kolektivno v EXPANO števec popravlat. Me zanijma, če jih je často EXPANO ali občina ali Upravna enota. Če bi mogli sami dati 12 evrov bi se ta odpelali v enon klijeci. So mogouče koristili dopust? Ali pa ide v rok slüjžbe.

feri11 (nepreverjen)

Edijni primeren komentar k tomi članki.... Se ostalo je brez veze... Tudi Expano je kak ženska za eno nouč, malo ga (ali pa se) namočiš, te maš pa cejlo živlejnje hepatitis! Ali pa dugej....

In reply to by Kovarsatta

gost123 (nepreverjen)

to do pa deco silili ka do z šolami mogli oditi na "naravoslovne" dneve, kere do starši častili...

nečak od šerif… (nepreverjen)

se v naši šoli že pogovarjajo da bo cela šola odšla na izlet v expano,,,
še hišnik in obe kuraci bosta morali iti zraven samo da bo več denarja od vstopnin
Je rekel ravnatelj,, da za 25 maj noben ne sme biti bolan, ko gremo v ekspano.Mi smo pa ravno na ta dan mislili rdeče pože loviti po krompiri.,Bom pač šel gledat ta kurčev expan, samo da se ravnatelju ne zamerim,, Sem se zadnjič zameril ravnatelju , je bil tak jezen da je takoj nategnil- zlorabil učitelja telovadbe in hišnika na enkrat

In reply to by gost123 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

In v čem je težava? Zdaj pa jih "silijo" v Kočevje, na Pohorje,......, pa tudi starši častimo!! Denar pa ostane drugje, izven Prekmurja !! Zdaj pa bodo otroci iz preostale Slovenije vsaj spoznali in videli Prekmurje... Čudoviti izlet za šolarje: fantastičen Expano, kakšen pohod ob Muri,..... Takšen izlet po Prekmurju lahko sestavijo, da otroci ostanejo tukaj !! Serijsko bodo vlagali vloge za emancipacijo od staršev in ostanejo sami v Prekmurju, hihihi !!!

In reply to by gost123 (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

samo pedrom se expano dopade
in samo pedri hvalijo expano

In reply to by VRANA (nepreverjen)

kr neki3 (nepreverjen)

budale nevoscljive

bejba--- (nepreverjen)

Expano je bil odprt brez prisotnosti občanov bližnje in dalnje okolice !ZAKAJ TAKO? Sramota da nam župan ni namenil nobene bese kot občanom in tudi davkoplačevalcem temveč nam je porinil odprtje .Gostil je svojo elito in politične zaveznike ter še enkrat dokazal da smo občani samo lutke v njegovih rokah in da nimamo besede pri njegovih odločitvah.
SRAMOTA!

neda

Župan se požvižga na svoje občane, razen vsake štiri leta, ko jim natrosi visoko zveneče, do srca segajoče obljube,
nam na ulici namenja širok nasmeh, ciganom s Pűšče pa še rit poliže. Žalostno, toda resnično!

Janez Kranjc (nepreverjen)

Dirkališče naj naredi že enkrat nešče, vse naše sosednje drzave majo po dve tri..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice