FOTO: willowsford.com
Na progo v pisani, svetleči opravi: Tristo tekačev bo z edinstvenim Expano nočnim Glow tekom 2019 razsvetlilo Soboško jezero.

Preurejena okolica Soboškega jezera že diha z novo energijo. Zaživela je s pestrim otvoritvenim vikendom, gostila svoj prvi glasbeni festival ter zabavala malčke in njihove družine. Ob vrhuncu poletja pa se bo tam kmalu odvil še edinstveni športni dogodek.

Expano, izbrani gostinec v paviljonu, Junior (Takos), in Pro-Time namreč v soboto, 17. avgusta, ob 20. uri pripravljajo prvi Expano nočni Glow tek

Tek v odštekanih opravah, v soju luči

Zabavne športne dogodke, ki jih po svetu poznamo pod angleškimi izrazi 'glow run', 'neon run' ali 'blacklight run', ob samem teku zaznamujejo predvsem živahne barve in luči.

Tekači si nadenejo športno opremo vpadljivih, fluorescentnih barv, ter se okitijo s svetlobnimi palicami in nakitom, utripajočimi lučmi ter različnimi poslikavami telesa ali obraza, vidnimi pod ultravijolično svetlobo. Gre torej tako za rekreacijo kot za zabavo, ki jo velikokrat spremlja glasba.

Razburljiv nočni tek bo že kmalu razsvetlil tudi Pomurje. Trasa bo tekače vodila okoli Soboškega jezera, pri čemer se bodo sodelujoči lahko pomerili bodisi v enem krogu oziroma teku na 4,35 kilometra bodisi v dveh krogih skupne dolžine 8,7 kilometra.

Trasa (Vir: protime.si)

Prvo uvrščene čakajo nagrade

V štartnem paketu organizatorji tekačem ponujajo:
- veliko kovano finisher medaljo,
- predmete, ki se svetijo v temi,
- spominsko majico,
- štartno številko z integriranim čipom za elektronsko merjenje,
- malico Tacos in Expano,
- kupone in promocijski material sponzorjev,
- bogato okrepčilo v cilju ter
- okrepčilno postajo na trasi

Za prve tri uvrščene v absolutni razvrstitvi medtem pripravljajo tudi atraktivne nagrade. Podelitev priznanj in žrebanje praktičnih nagrad se bosta odvila po prihodu vseh tekmovalcev v cilj, predvidoma ob 21.30 uri.

Prijave sicer sprejemajo do 15. avgusta 2019 v spletni prijavnici ter na dan teka od 18. do 19.30 ure v prijavnici na teku. Prevzem štartnih številk bo možen v soboto, 17. avgusta, od 18. ure dalje v prijavnici na štartu teka. Več informacij o samem dogodku ob Soboškem jezeru, prijavninah in ceni najdete tukaj.

Kako so videti podobni teki v tujini, pa si oglejte v priloženem video posnetku:

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

"Expano je bomba". Vesel sem, da se je nekaj začelo dogajati v Soboti in Expano je gonilo vsega, kar se bo dogajalo v turizmu v prihodnosti. Ponosen sem, da sem Sobočanec, pika.

sd Samo Denar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.
Olosh (nepreverjen)

Nej majster, ka ti gemleš bi se ge pito? :) Tuncika ma čisto praf ;)

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

pelajta si te rdeče domov ;-) včeraj se fajn vidlo ;-) enin 10 mesecev pogojne eni pa v zatvor za zvečilen.občanom saki mesec polžnice gor ka drvarnica nuca pejneze ;-)

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Abo to tek vesoljcev na čelu z Jevškom????

OK - PUF (nepreverjen)

Imam en dober predlog, če že vsemogoče pizdarije zganjate okrog te drvarnica, dajte organizirajte dirko magarcev, to bo zanimivo samo je en mali problem, ka nega telko magarcev v Prekmurju, vsaj ne takih štiri nogatih, bi se pa našli dvonogati.

kr neki3 (nepreverjen)

tak sinfaci, samo tak dale. bravo, drugo tak ne vejte. verjetno ste premasni ka bi sli na kaj taksoga, zaj pa rajsi sinfate.
za moje pojme je expano zakon

AtoBoldon (nepreverjen)

Zakaj pa samo 300?

Vipko
Truplo

Ne mešajmo drvarnice z raznimi prireditvami, rekreativnimi in športnimi, v njegovi bližini. Slednje je čisto v redu, nekaj bo verjetno občino stalo, ampak saj plačujemo davke?

Nikjer pa se ne obelodani, koliko je toliko že vnaprej"opevanega dobička prineslo poslovanje drvarnice? Tudi, da bi na ta račun popravili kakšen meter ceste, morda zmanjšali katero od položnic!

suženj (nepreverjen)

Še vedno je gramoznica ,ali pa šder jama .Jezeronikoli ni bilo in nikoli ne bo ampak osli tega ne ločijo .

Starejše novice