Mestna občina Murska Sobota je zbirala predloge občanov za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za konjeniški park Rakičan. Kaj bo novega?

V sklopu projekta turistično-konjeniški park dvorec Rakičan je predvidena vzpostavitev novega konjeniškega parka z najsodobnejšim sistemom bivanja konj, imenovanim odprti hlevi.

»Vzpostavljen koncept odprtih hlevov s sistemom samostojnega bivanja konj bo slednjim preko digitaliziranega procesa, prenesenega iz Nemčije, omogočil okolje, ki bo najbolj podobno njihovemu naravnemu načinu bivanja,« pravijo v RIS Dvorcu Rakičan.

Kot so še izpostavili, bodo v sklopu konjeniškega dela parka postavljeni aktivni hlevi z ostalo pripadajočo infrastrukturo, pomembno za konje ter oskrbovalce.

Kaj bo v turističnem parku?

Poudarek pri vzpostavitvi parka pa bo predvsem na turističnem doživetju obiskovalcev.

»Turistični park z interpretacijskim centrom z zunanjim počivališčem, naravnim bazenom, opazovalno turistično točko in ostalo urejeno turistično infrastrukturo, kot so sanitarije in garderoba, bo pomembna pridobitev, ki bo obiskovalcem ponudila edinstveno in butično doživetje,« pojasnijo v RIS. 

Velika pridobitev

Lepo sončno vreme v RIS Dvorec Rakičan privabi veliko število ljudi, največ družin z otroki, ki se med obiskom radi zabavajo s konji.

»Konjeniška dejavnost bo z vzpostavljenim konjeniškim parkom pridobila popolnoma nov sistem bivanja konj ter oskrbovanja le teh.

Konji bodo bolj samostojni ter se bodo zelo približali svojemu naravnemu načinu bivanja. Olajšano bo tudi delo oskrbovalcev, saj bo digitalizirani sistem opravil večino njihovega dela,« še dodajo.

Digitalizacija bo tako zaposlenim omogočila več časa za turistično dejavnost. Kot so še povedali za Sobotainfo, se bodo obiskovalci parka lahko preizkusili v različnih konjeniških in turističnih aktivnostih. 

Interpretativni turistični center

RIS Dvorec Rakičan še pravi, da bodo obiskovalci o razvoju in pomenu konjeništva seznanjeni v interpretativnem turističnem centru. Prav tako bodo lahko uživali ob pogledu na konje iz vzpostavljene opazovalne točke.

»Obiskovalci se bodo lahko popeljali s kočijo po različnih tematskih poteh, se preizkusili v jahanju in drugih rekreativnih aktivnostih, si ogledali zanimive vsebine v centru ali pa samo uživali ob pogledu na prekmursko pokrajino, medtem ko se bodo lahko kopali v naravnem bazenu.«

V Rakičanu imajo tudi v načrtu izgradnjo jeklenice in pa adrenalinske brvi.
 

Začetek del

Kot so še pojasnili za Sobotainfo, imajo trenutno že narejeno idejno zasnovo parka.

»Dela naj bi se začela v prvi polovici prihodnjega leta, vrednost investicije pa znaša dobra dva milijona evrov,« še zaključijo. 

Investicija je predvidena na travniku ob parku v smeri letališča, kjer so sedaj pašniki za konje.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Debeli fuknjenec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se zabavajo z konji,na kakav nacin austrijanski ili njemacki?
Treba podrti ovo govno kaj so mađari zazidali sa prekmurrksom krvjo,pa postaviti diskač

292122 (nepreverjen)

Dobili bomo ministrico za digitalizacijo, ki v času covida in šolanja otrok na domu, svojih otrok ni bila sposobna šolati.

Cdttdggrf (nepreverjen)

Ti dam jaz digitalizacijo po tvojoj nori buči z macolo.

In reply to by 292122 (nepreverjen)

gost34637 (nepreverjen)

kelko od toga de si celec v žep pospravo?
stave se začnejo

dsea (nepreverjen)

Fajn bi blo zrihtat te dvorec pa napraviti iz njega nekso kvalitetno turisticno/sportno-rekreacijsko tocko. Po moznosti brez korupcijskih skandalov.

rtko (nepreverjen)

Rakicanski grad je lep primer, kako lahko evropski denar obnavlja Prekmurje. Le sposobna ekipa je potrebna

jakaracman (nepreverjen)

Ja, to je naložba za boljšo prihodnost!!!!
Samo, čigavo???

.....ra (nepreverjen)

mogoče v tole, kar tudi nismo vedel.
Dobili bomo ministrico za digitalizacijo, ki v času covida in šolanja otrok na domu, svojih otrok ni bila sposobna šolati.

In reply to by jakaracman (nepreverjen)

Cezar (nepreverjen)

za 2M bi v mesti marsikaj zrihtali, pa tudi pomogli tistin ka nucajo, če dela grad z pluson naj tudi investejra, če dela z minuson je odgovorno vodstvo, verjetno pa je ka je nešče lačen pejnez

en običen državljan (nepreverjen)

Kdaj pa bomo dobili povrnjenih teh 2 MIO€, ker je to tudi jama brez dna.

Gees (nepreverjen)

Rajsi se pitajmo kelko pejnez so ta zmetali za tedaj popularno corono, samo tisti rokeri so par milijonov skaserali za plasticne fake testere, pa nikome nista, sta se mora , se pac ne pijta! Tu pa nesterni brecijo za 2 milijona! Cela vzhodna evropa je v komunizmu pustila na miru gradove, nasi kmetavzari pa so vse razcesnoli ! Vupan da do prisli do toga drobiza ( proti milijardi ta vrzeni za razne bedarije) pa zriktali te grad!!!

In reply to by en običen državljan (nepreverjen)

Kepa (nepreverjen)

Samo odstranimo janšistično vodstvo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice