Prejšnji torek so v Domu starejših Kuzma zabeležili prvo okužbo pri stanovalcu, do danes pa se je ta številka naglo povečala. Trenutno imajo okuženih 32 stanovalcev in 14 zaposlenih.

Takoj ob potrjeni pozitivni okužbi so v Domu starejših Kuzma vzpostavili rdečo in sivo cono. Delo v domu opravljajo tudi tisti zaposleni, ki so sicer okuženi, a znakov ne kažejo. 
 

“Bele cone nimamo zaenkrat, ker so potencialno vsi okuženi. Tako, da imamo vzpostavljene čiste in nečiste poti. Zdaj delamo po navodilih koordinatorjev in navodilih NIJZ. Zaposleni, ki so pozitivni, delajo tudi v rdeči coni, pomeni, da nimajo znakov in so lahko v delovnem razmerju. Za to smo zaprosili za mnenje koordinatorko in se dogovodili, da ker smo praktično skoraj vsi pozitivni, da delo poteka na tak način. Do zdaj smo dobili tri delavke v pomoč. Eno iz doma Rakičan, eno iz Doma Gornja Radgona ter eno delavko iz Zdravstvenega doma Murska Sobota. Z njimi nekako zdaj od torka poskušl pokrpati izostanke nekaterih zaposlenih, ki imajo okužbe, pa imajo tudi znake ozIroma simptome, da pač ne morejo priti delat,” pravi vodja zdravstvene nege Goran Gjergjek. 

Delo v domu je organizirano na način 12 urnih izmen, zaradi česar so zaposleni sedaj po šestih dneh že močno izčrpani. Upajo na pomoč dodatnih delavcev. 

Delo poteka v 12 urnih izmenah, nočno-dnevno, po tri dni pač probamo zdržati skupaj, pa potem smo po dan ali največ dva dni prosti, potem pa spet tri dni se dela po 12 ur. Da ne pregorimo bi bilo fajn dobiti še dva ali tri dodatne delavce, da bi normalno potem nekako delovali.”

Od prvega dne okužbe se je do danes številka pozitivnih okuženih močno povzpela, resni so postali tudi simptomi pri oskrbovancih doma. 

"Največ je prisotna povišana telesna temperatura, pride tudi do 40 stopinj Celzija. To blažimo z obkladki in zdravili. Trenutno imamo Tri stanovalce na podpori s kisikom, drugače pa so prisotni kihanje in kašlanje ter zamašen nos. To so glavni simptomi."

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Ne vtijkan se v delo politikov,ki je v vseh državah razen izjem enako ..Namen je preprečiti širjenje koronavirusa kar je tudi razumljivo,kar mogoče kdor noče ali pa pač ne razume..ampak neven kako bi gledal na delo politikov če nebi sprejeli teh ukrepov(zame so še preblagi,vem nemorejo odvzeti vseh pravic človeštva)bi pa tega ki obsoja politike pa bok nedaj ka bi komu kaj slabega želel doletele kake posledice,kak so že ene..ki so jim pustile mogoče trajne posledice..
Zdaj če je Janša pravi človek da o tem odloča ali ne to jaz neven..
Če bi pa bil kdo drug na njegovem mestu bi mogel okrepati isto tako drugače bi ga narod če nebi sprejel ukrepov in bi prišlo do kausa raztrgal..
Tako da treba razumeti vodstvo države da sprejema take ukrepe,ukrepajo pa zaradi nas,zaradi našega zdravja..
Tudi oni sami si želijo da bo narod zdrav da bo delal in plačeval v državno blagajno in ne obratno.zato ne razumem zakaj grožje..Narod zavedajte se gre se za naše zdravje

nevenneven (nepreverjen)

ja skoraj vsi so okuženi pa delajo dalje, isto kot gripa malo prehlad, kašelj in vročina pa to je to ne pa da se vse zapira in tudi občine. Zdaj pa mi povejte, kaj oma občina ŠALOVCI in HODOŠ ( NIČ SAMO ČRPALKO ) in MURSKA SOBOTA, ki ima VSE.

Nezadovoljna MAMA (nepreverjen)

Danes je okuženih v DOMU KUZMA že več kot 60 ljudi.
Res je da morajo okuženi delavci delati v rdeči coni, kje pa je zdaj bolniška in da okuženi mora ostati doma???? Direktorci, kje so zdaj tisti delavci, da v grm brsneš in jih 100 ven spadne???? Oblecita skafander, pa veselo na delo in plačo dat kot si zaslužijo.

Starejše novice