Iz Doma starejših Rakičan so sporočili sveže podatke glede okužb v njihovih enotah.

Direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj je sporočil, da se je stanje v enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota umirilo. Edina okužena stanovalka je v bolnišnici, trije okuženi zaposleni pa so v izolaciji v domačem okolju. 

»Z naslednjim tednom bo v enoti Centra za starejše Murska Sobota v veljavi t.i. »bela cona«, začeli pa bomo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje,« so sporočili. 

Prav tako se umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, po skupaj 50 okuženih, se je število okuženih zmanjšalo za 24, tako da imajo sedaj še 21 okuženih stanovalcev in 5 okuženih zaposlenih.

Predvidevajo, da se bo situacija umirila do konca meseca, ter bo delo v enoti takrat začelo potekati po ustaljenih tirnicah, saj bo vzpostavljena tudi bela cona. 

V matični enoti v Rakičanu, se okužbe širijo vendar pa počasneje, kot je to bil primer v obeh enotah, kar nam tudi omogoča, da obvladujemo situacijo, ter tudi nadomeščamo izpad pri kadru z lastnim kadrom. »Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih,« so povedali.

V vseh enotah imajo na današnji dan skupaj 105 okuženih, od tega 80 stanovalcev in 25 zaposlenih, od tega so 3 zaposleni v službi PND.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice