Okužbo s koronavirusom so pred dnevi potrdili v mariborskem domu starostnikov Danice Vogrinec v enoti Tabor. Po opravljenih testih je zdaj znano, koliko stanovalcev in zaposlenih se je še okužilo.

V delovni enoti Tabor Doma Danice Vogrinec Maribor so v ponedeljek zaznali okužbo pri eni stanovalki doma. Zaradi okužbe so izolirali 28 zaposlenih in opravili odvzem brisa pri drugih stanovalcih doma in zaposlenih.

Direktor doma Marko Slavič je predstavil rezultate prvih testiranj. V domu so okužbo potrdili pri še petih varovancih doma in pri petih zaposlenih.

Skupaj je tako okuženih šest stanovalcev Doma Danice Vogrinec na Taboru in štirje zaposleni.

V domu trenutno biva 200 stanovalcev. Zaposlenih v domu je 80, od tega jih je trenutno 28 v samoizolaciji. 

Pozitivni niso kazali znakov okužbe

Marko Slavič je poudaril, da je preprečevanje širjenja okužbe zelo zahtevno, saj razen prve okužene nihče od pozitivnih, ni imel temperature in ni kazal nobenih znakov bolezni. Le ena od šestih okuženih stanovalcev, je imela rahlo povišano temperaturo.

Zaradi preventivnih razlogov so bili vsi okuženi stanovalci premeščeni v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Vse enote doma so zaprte za obiskovalce

Za zmanjšanje tveganja prenosa okužbe so začasno prepovedali obiske v vseh enotah Doma Danice Vogrinec. Tako so se odločili tudi za zaprtje enote na Pobrežju, saj je skrb za zdravje stanovalcev Danice na prvem mestu. 

»Ob situacijah kot je zaprtje Doma smo tudi zaposleni v izjemni stiski, saj se zavedamo, da vsak dan kakovostnega in prijaznega življenja, ki ga predstavljajo tudi odnosi s svojci, šteje. Zato tudi vas prosimo za srčnost in pomoč pri izvajanju vseh ukrepov,« je še sporočilo vodstva doma.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
milkoc

Zakaj o tem poročate na lokalnem portalu Sobotainfo? Ta novica je za Mariborinfo.

.. .. .. .. (nepreverjen)

Kakši pameten virus, mladi morejo v šole, pa je vdaro po starih a zadnji bo na vrsti NIJZ.😂😂😂

Starejše novice