V četrtek so v Domu starejših Rakičan podpisali pogodbo o izvedbi gradbenih del s podjetjem Pomgrad.

Pogodba je podpisana za namen izgradnje prostorov za začasne namestitve starejših oseb v Domu starejših Rakičan. Pogodbo sta podpisala Boris Sapač, član uprave podjetja Pomgrad in direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj

Dela se bodo predvidoma začela v mesecu septembru, zaključek del pa je predviden v roku enajst mesecev od uvedbe v delo oziroma najkasneje do konca aprila prihodnje leto.

Zoran Hoblaj in Boris Sapač.

18 postelj za začasne namestitve

Dom starejših Rakičan je bil namreč lani uspešen s prijavo na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki je namenjen izvajanju dnevnih oblik varstva oziroma začasnih namestitev za starejše. 

Dom je na navedenem razpisu prijavil projekt ureditve podstrešja v matični enoti Rakičan, kjer bodo uredili 18 postelj za začasne namestitve. 

Skupna vrednost projekta je nekaj več kot 1,3 milijona evrov, od tega je vrednost sofinanciranja s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in države Slovenije v višini 717.383,00 evrov.

Začasne namestitve namenjene reševanju perečega problema

Razliko do polne vrednosti projekta bo zagotovil Dom starejših Rakičan iz lastnih sredstev. 

Začasne namestitve bodo namenjene reševanju perečega problema, nezmožnosti namestitve starejših oseb v institucionalno varstvo. Namestitve bodo reševale problema v situacijah, ko svojci po odpustitvi iz bolnice, starejših oseb ne morejo namestiti v instituciji zaradi prezasedenosti kapacitet. 

Take osebe bodo lahko začasno nameščene v Domu starejših Rakičan, v tem času pa si bodo lahko uredili trajno namestitev v domu. 

Prav tako bodo nove kapacitete namenjene kriznim namestitvam in namestitvam, v času ko sorodniki odidejo na dopust in za starejšo osebo nimajo zagotovljenega varstva.

Želijo si prenove celotne stavbe

S tem bo Doma starejših Rakičan tudi nadaljeval prenovo matične enote v Rakičanu. Pred leti so namreč uredili enoto za demenco in zunanji park, zdaj se bo nadaljevala prenova z ureditvijo podstrešja, kjer bodo urejene začasne namestitve, prijavili pa so se tudi na razpis pristojnega ministrstva React-EU, na katerega so prijavili projekt prenove celotne stavbe matične enote v Rakičanu v vrednosti 12,4 milijona evrov.

V sklopu te prenove bi uredili sobe v skladu s tehničnimi normativi (eno in dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in sanitarijami), prav tako pa bi uredili nove prostore pralnice, družabne prostore, zagotovili čiste in nečiste poti v skladu s spoznanji v času epidemije.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice