FOTO: Dom Janka Škrabana
Aktualni podatki o situaciji v Domu Janka Škrabana v Beltincih, kjer se soočajo z izbuhom koronavirusa.

Epidemiološko stanje v Beltincih je že nekaj časa zaskrbljujoče, eno izmed žarišč v občini je tudi tamkajšnji dom za starejše.

Direktor doma Hugo Maučec je v izjavi za javnost povedal, da je v domu trenutno s koronavirusom okuženih 46 stanovalcev in 12 zaposlenih. Maučec ob tem poziva prostovoljce, da se odzovejo povabilu za pomoč v domu.

»Koronavirus je posegel v naša življenja na vsakem koraku. Ob vseh potrebnih izvedenih zaščitnih ukrepih se je koronavirus prikradel tudi v naš dom starostnikov, Dom Janka Škrabana.

Trenutno je od 71 naših stanovalcev okuženih 46. Virus ni zaobšel niti naših zaposlenih, saj je trenutno zaradi okužbe odsotnih 12 zaposlenih. Manjkajoči kader zapolnjujemo s pomočjo zdravstvenih delavcev okoliških zdravstvenih in zdravstveno varstvenih ustanov. Prav tako so nam v veliko pomoč prostovoljci Karitasa.

Za požrtvovalnost smo zelo hvaležni, saj nam tovrstna pomoč pomeni veliko. Poziv vsakemu, ki bi nam želel pomagati, velja tudi danes.

Zato vse zainteresirane posameznike vabimo, da nam sporočite vašo pripravljenost po pomoči. Takoj, ko se bo pojavila potreba za vašo vključitev, vas bomo kontaktirali. Potrebujemo pomoč pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem.

V primeru zares izredne situacije iščemo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.«

Vašo pripravljenost sporočite Domu Janka Škrabana na [email protected] ali na [email protected] ali telefonsko številko: 040 717 844.

Svojce prosijo, da za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pokličejo na telefon 031 718 546 med 11. in 13. uro od ponedeljka do petka.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sijo1972 (nepreverjen)

Na televiziji nej ščel dati komentara, zdaj pa prosijo za pomoč?

Karl Marx (nepreverjen)

Najvekši krivec za širjenje okužb so lidge šteri ne skrbijo za lastno ćistoučo. Ne müjvlejo si rok, ne nücajo dezinfekcijskoga sredstva. Da prideš v bauto bi mogo varnostnik razkužiti voziček pa fsakomi razkužiti roke. Zdaj pa si roke malo što razkožuvle, maske se pa rejsan nosijo, samo kakše, zamazane, znankar še iz meseca marca letošnjoga leta. Dajte lidge , ne odavlimo si megle, pa sami sebi povejmo ka sploj ne nosimo zaščite. V domovaj za starejše majo zaposleni skupne malice, isto v špitalaj, fabrikaj, seposedi je enako. Ne delajmo se norca s sebe.

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

clovek ne jezi se

Vsi mladi, kateri doma sedijo in vlečejo socialno, naj gredo pomagat! Da vidijo, kaj je to delo in kako se služi kruh!

Prostovoljci (nepreverjen)

No nekako se mi ne zdi fer, da grem pomagat, plačano pa ni. Moje položnice tudi nihče prostovoljno ne "plača". Če bi ponudili plačilo, bi pa marsikdo šel. To je moje mnenje.

per (nepreverjen)

Naj plačajo pa do šli pomagat ali pa tiste ka na Karitasi dobro služijo naj zdaj zašenki delajo.

Turistka70 (nepreverjen)

Gospod direktor se je do nedavnega zavijal v molk in trdil, da vsi mediji razen nora tv lažejo.....
Smilijo se mi starostniki, ki so tu not prepuščeni na nemilost :( upam, da se stvari čim prej izboljšajo

150 000 (nepreverjen)

Ravnatelj GŠ ima 150 000 razlogov , da se odzove!

Konjaras (nepreverjen)

To je pravi cirkusant, zavaja kot naši politiki. Fuj...

vodka (nepreverjen)

Očitno imajo fejst pametnoga direktora šteri nešče javnosti razkriti stanje v domi pred novinarji sedaj pa javnost prosijo za pomoč. Naj san ide po sobah pomagat, če je kreten.

??? (nepreverjen)

ZAKAJ BRIŠETE RESNIČNE KOMENTARJE? SRAM NAJ VAS BO! PODPIRATE PODLEŽE!

GANČAN (nepreverjen)

Najbolj primerni kandidati so ti Matej Zavec, ki je oškodoval ta zavod za najmanj 150 000 eurov, Nuša Titan, učiteljica violine, ki je LAGALA zanj na sodišču in si zagotovila na ta način službo na glasbeni in AMBRUŽEVA , ki super sodeluje z njima, vsaj, ko se ide za ZAHRBTNA in PODLA DEJANJA! Zavec lejko vzeme s sabo ženo in deco in jih maš že 8! Skupaj menda zmorejo vsaj pri transportu odpadkov! Odlična priložnost, da se končno nekje izkažejo! PA SPET ZBRIŠITE KOMENTAR IN S TEM PODPIRAJTE TE ZLOBNEŽE!

Beltinčan 75 (nepreverjen)

ZAVEC RASIPLJE PEJNEZE VERNIKOV, KI SO DOBROSRČNO DAROVALI, da bi se IZŽIVLJAL nad profesorico, zdaj pa ščete ZASTONJ delovno silo. Pozovite njega! Itak si redne službe sploj ne zasluži, potem ko je spavil ta zavod v VELIKE DOLGOVE!

pipi456 (nepreverjen)

Sanja Mihić in Matej Toth pišeta o ravnatelju in Nuši. Sanja Mihić, ki je so se ji izpisali skoraj vsi učenci zaradi kraje denarja in časa, sedaj obrekuje ravnatelja in učiteljico, ki so jo zaposlili na namesto nje. Starši smo na sodišču povedali, zakaj smo izpisali otroke. Sanja Mihić pa bi že lahko imela službo na katerikoli pomurski glasbeni šoli, če je nebi že vsepovsod poznali. Ravnatelj je naredil eno samo napako takrat, ko je predlagal njeno zaposlitev.

Beltinčar smile (nepreverjen)

Ne moreš se sprijazniti s tem ka je Nuša Titan LAGALA na sodišču! RESNICA TE BOLI! Uboga je učiteljica, ki pride do službe na ta način in se potem ide igrice z učenci med poukom!
Še bolj pa te boli DOLG od 150 000 EUROV! Daj še kakšno laž, ker drugega itak ne veš in ne zmoreš!

In reply to by pipi456 (nepreverjen)

pipi456 (nepreverjen)

Učiteljica Nuša ni lagala. Tudi starši smo pričali po resnici. To, kar počnete vi, gospa Sanja Mihić z ulice Staneta Rozmana, pa je podlo. Če ste tako dobra učiteljica, odprite svojo šolo. Sigurno boste dobili veliko učencev. Iz Murske Sobote se bodo sigurno učenci prepisali k vam. Učiteljico Nušo in ravnatelja pa lepo pustite pri miru. Če bi šel še enkrat na sodišče pričat, bi o vas povedal še več. Ne želite si tega.

In reply to by Beltinčar smile (nepreverjen)

!?!? (nepreverjen)

AAA ni lagala! Isto kot ti ne lažeš zdaj! Brigaj se zase!

In reply to by pipi456 (nepreverjen)

pipi456 (nepreverjen)

Gospa Sanja, o vaših lažeh in nadlegovanjih vas bodo v kratkem povprašali kriminalisti. Bolje, da prenehate s tem in zaživite na novo. Želim vam predvsem zdravja na duši in na telesu.

In reply to by !?!? (nepreverjen)

opazovalec! (nepreverjen)

POZABIL SI SE PODPISATI!

In reply to by pipi456 (nepreverjen)

vsaka neumnost… (nepreverjen)

Tudi jaz sem kontaktiral kriminalistično službo in sodišče, ker je postopek pridobitve dokazov povezan. So mi že odgovorili, da je kazen za tako strahopetno pisanje preko medijev do 2 let zaporne kazni + denarna kazen (KZ, člen 159, 3. alineja). Na našo deco in učiteljice, ki niso nič krive, se ne boš več spravljala. V čem je sploh problem, SANJA MIHIĆ (če to pišeš ti)? Zdaj si lahko vesela, da boš lahko svoje trditve predstavila sodišču v novem postopku, tam že imaš točke zvestobe. Naš odvetnik bo tokrat iz zelo znane slovenske odvetniške pisarne, je pa rekel, da bo primer z lahkoto dobil, saj psihično vznemirjaš, žališ in obrekuješ ljudi, ki s tvojim (izgubljenim in pravnomočnim) postopkom nimajo nič. Verjemi pa, če bomo morali hoditi na pričanja in tam zopet izgubljati čas, da bomo zahtevali najhujše kazni, ker te lepo in na miren način opozarjamo že nekaj časa. Tudi ta zapis gre kriminalistom v arhiv na mojo pobudo in vsa naša imena in priimke boš izvedela na sodišču. Mi imamo čisto vest, ti pa boš morala dokazati, kdo je lagal na sodišču, to, da se ti je celoten oddelek violine izpisal, pa sploh ne rabi obravnave, so učenci vse povedali kaj si jim delala. Kdo pa misliš, da si? Pedagoška nula, nič drugega.

In reply to by pipi456 (nepreverjen)

pravne podlage (nepreverjen)

Boš kmalu imela priložnost sodniku in kriminalistom pojasnit in argumentirat ter dokazat laži. Kaj imajo s tem mlade učiteljice, ki so prišle za tabo? Preprosto se vpiše v google SANJA MIHIĆ in pridemo do NULE, v čem je problem?? NULA v glasbi, NULA na prireditvah, NULA v odnosu do učencev. Kako si sploh učila? Še moj nečak ima več izkušenj, je zadnjič igral na harmoniko, ko smo svinjo klali. :-)

In reply to by Beltinčar smile (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

ali ste tudi plesali kolo kot kakve šiptarčine

In reply to by pravne podlage (nepreverjen)

!?!? (nepreverjen)

Pozabil si se podpisat!

In reply to by pipi456 (nepreverjen)

pipi456 (nepreverjen)

Me boste spet prosili za denar. Ne želim vas več srečati, gospa Sanja.

In reply to by !?!? (nepreverjen)

narcisoidna motnja (nepreverjen)

Kdo pa misliš, da si, kolikokrat si se pa ti podpisala? Moteno, res moteno, ti resno več nisi za nič drugega kot za snemanje filma Sama doma.

In reply to by !?!? (nepreverjen)

jaz jo poznam (nepreverjen)

Tudi jaz jo poznam, me je maltretirala za denar, sem eden izmed staršev. Klicala me je po 10 krat na dan, tako da sem že dal prošnjo za blokiranje telefonske številke. Za denar je maltretirala tudi mojo hčer in normalno, da sem jo izpisal.

opazovalec! (nepreverjen)

Kdo si pa ti? Žalostno je da si starš! Iz letala se vidi, da zapise prilagajaš sebi! Tak kak ti paše, tak pišeš! BEDNO!

In reply to by jaz jo poznam (nepreverjen)

Pufkač (nepreverjen)

Ta Sanja je govno od govna. Moja mala je volou totalno totalno zgibijla, te je pa prišla ena super učitelca z Radgone, pa je bilou super. Prišla Sanja nazaj, pa šinfala vse ka so jo nadomeščale. Te san malo izpijso, ka tou ne melo več forme.

hvala za resnico (nepreverjen)

Končno, ka ste se nan pridružili, starši, fala ti za tej komentar, vej je pa nej normalna, ka dela po forumih ta Sanja. Vse ma svoje meje, no, ge san tuj tak čul ka so deca srali pa scali od straja, gda jih je maltretejrala

In reply to by Pufkač (nepreverjen)

gost.. (nepreverjen)

Komu vam? Vsaka laž je zate resnica! Še kako desetletje ti ne bo zadosti , da si opomoreš!
O REZULTATIH in USPEHIH profesorice SANJE pričajo številčne NAGRADE, DIPLOME, PRIZNANJA in marsikaj drugo kar je dosegla z učenci! Pa se pojej! PA STROSI ŠE KAKŠNO LAŽ! VEJPA vidiš kak se fajn krmiš! NE POZABI SE PODPISATI!

In reply to by hvala za resnico (nepreverjen)

ne gnjavi (nepreverjen)

Nan vsen, ki nas ne brigajo tvoje frustracije pa nagrade, pri kerih so deca trpela zato, ka si ti dobivala točke za višjo plačo. Ge pa maš ti kakšo nagrado ali koncert? Gda so se deca v Beograd na tekmovanje pelali s kombijon, si ti edijna bijla, ka ti je hišnik mogo po kufer gor na Lendavsko. Vsi ostali učitelji so si sami nosili kufre, deca so dobri opazovalci, ne pozabi toga, še zaj o ton gučijo. Prosneta dama nafudnjena malomeščanska. San si že opomogo, sekundo je trajalo, malo proti tvojomi življenji, v keron de te saki den gda boš stanola, spremljalo dejstvo, ka so te odpujstili iz najbole plemenite službe - službe vzgoje in učenja dece. Den za dnevon. Večer za večeron. Do smrti. Zaj pa iden, vutro man še en den lejpe službe s pravimi sodelavci, te pa lejpi vikend z lejpo ženo in vrlo deco, v lejpi kuči na brejgi, s keroga vijdin lejpo Soboto, v keri živijo dobri lidgej in si mislin ka za vraga delajo takši kak si ti v tak lejpon varaši. Tu nan toga ne boš delala. Ka pa maš ti od vsega toga lejpoga?

In reply to by gost.. (nepreverjen)

zdravnik in oče (nepreverjen)

Začetek shizofrenije z mejno osebnostno motnjo? Pazite zdravje, gospa. Nevarno za samopoškodbe v prihodnosti. Pozabil sem se podpisati.

In reply to by gost.. (nepreverjen)

gost.. (nepreverjen)

POZABIL SI SE PODPISATI! E to govno je PROSTOVOLJNO naredilo NEKAJ 1 000 UR z učenci !!!

In reply to by Pufkač (nepreverjen)

sodelavci (nepreverjen)

malo morgen si ti delala zastonj. gda si si gleženj zvila na odbojki na pikniku izven delovnega časa, si zahtevala, da bo to poškodba pri delu, cejla bolnica je o ton gučala. Daj še o ton malo pijši. Je bijla žoga krijva in je LAGALA, a?

In reply to by gost.. (nepreverjen)

ucitelj (nepreverjen)

Najbole grozno je čitati takše posledice, gda deca nasrkajo. Groza od groze ka lejko ena nesposobna diva napravi škode. Vupan, ka hčerka z volou špila še zaj!

In reply to by Pufkač (nepreverjen)

Kageste orginal (nepreverjen)

iščem enega ravnatelja
ki bi mi v skladišču
ravnal pakete s ploščicami

In reply to by ucitelj (nepreverjen)

bivši sodelavec (nepreverjen)

ge že 15 let trdin, ka Sanja Mihić nuca rednoga psihologa, pomagati ji trbej, normalno ka se laže, to je pač obrambna taktika poražencov, keri so navadne pedagoške nule

sodelavec (nepreverjen)

NON-STOP pišeš to ka ti paše! Ne pozabi, da so tvoje želje eno, rasnica pa drugo! Raje poglej resnici v oči, čeprav se ne moreš sprijazniti z njo!

In reply to by bivši sodelavec (nepreverjen)

sodelavec (nepreverjen)

NON- STOP pišeš to ka ti paše ! Ne pozabi, da so želje eno, resnica pa drugo! Raje poglej resnici v oči , čeprav se ne moreš sprijazniti z njo!

dogodek iz nastopa (nepreverjen)

Ne zagovarjam nikogar, ampak vidim, da delite izkušnje, pa bom tudi jaz. Ko je moja hčerka igrala na nastopu, je učiteljica Sanja rekla hišniku, naj prestavi notno stojalo desno. On ga je prestavil, potem pa mu je dejala, naj ga malo manj prestavi. Popravil ga je za 20cm in nato je Sanja rekla, da ga je sedaj prestavil preveč. Jaz nisem mogla verjeti svojim očem. Potem ga je prijazen hišnik prestavil še za 5cm nazaj in bilo je vredu. Nič ne napeljujem, samo en dogodek iz nastopa za lepši občutek. Ubogi hišnik. Stanovalcem želim, da so zdravi, niso to časi za prepire, Sanja, bodi malo fer, če že takrat nisi bila.

Karl Marx (nepreverjen)

hišnik je zato da dela
in ne zato da bi mislil

In reply to by dogodek iz nastopa (nepreverjen)

marxxl (nepreverjen)

ti pa si zato ker pač obstajaš in ne zato, da bi kdorkoli ali človeštvo melo kakšno korist zaradi tebe.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice