Letos so v Črenšovcih pripravili že dvanajsti mednarodni strokovni simpozij.

Ta se je začel včeraj, zaključil pa se je danes v popoldanskih urah. Dvodnevni simpozij so s kulturnim programom odprle učenke in učenci OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, nato pa sta zbrane nagovorili ravnateljica omenjene osnovne šole Marija Horvat in Irena Kumer, predstojnica Zavoda Republike Slovenije za šolstvo iz soboške območne enote.

Udeleženke in udeleženci simpozija so prvi dan v plenarnem delu lahko prisluhnili zgodbam treh žensk. Beseda je namreč pripadla pesnici Alenki Rebuli, podjetnici in znanemu obrazu iz malih ekranov Saši Einsiedler ter Katarini Habe, docentki za občo psihologijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Drugi dan simpozija je zbrane nagovorila Vera Markoja, županja občine Črenšovci, kasneje pa je potekala predstavitev partnerjev mednarodnega projekta Erasmus+ Learn4Health iz Danske, Velike Britanije, Nizozemske, Španije, Litve in Slovenije.

Poleg slovenskih udeležencev simpozija so se v Črenšovcih zbrali še udeleženci iz devetih držav, in sicer Danske, Velike Britanije, Nizozemske, Španije, Litve, Nemčije, Srbije, Črne Gore in Hrvaške.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice