*Fotografija je simbolična
Koronavirus hromi delo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Sedaj pa se v bolnišnici zraven kadrovskih stisk soočajo tudi z novimi okužbami pri zaposlenih.

Kot je v izjavi za medije povedal Vojko Flis, direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, so okužbo čez konec tedna potrdili pri enajstih zaposlenih na Kliniki za interno medicino. Zaradi tega je poleg okuženih v samoizolaciji tudi 30 zaposlenih. Nova testiranja zaposlenih pa so že v teku.

Okužba se je na zaposlene prenesla iz dveh bolnikov Doma Danice Vogrinec enote Tabor, ki sta bila v Univerzitetni klinični center sprejeta zaradi urgentnega stanja, ki nista kazala nobenih znakov okužbe. Tako Flis poudarja, da še vedno veliko težavo predstavljajo asiptomatski posamezniki.

»Od preklica epidemije ukrepov varovanja nismo sprostili. Je pa glede na to, da narašča število okužb v regiji, zelo težko preprečiti vnos okužbe v samo ustanovo,« pravi Vojko Flis.

Trenutno je na covid oddelku v Mariboru hospitaliziranih 20 bolnikov, od tega so trije bolniki v enoti za intenzivno terapijo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
evtanazist ta… (nepreverjen)

PA KAJ GOVEDA, NITI EN OD TEH KI SO OKUŽENIH NIMA RESNIH SIMPTOMOV, ODJEBITE S POFUKANIM COVIDOM, ČE PA BO EN POFUKAN 90 LETNIK UMRL PA PAČ BO, ČE NE OD COVIDA BO PA UMRL OD PIKA KOMARJA, MARŠ GOVNA TA VIRUS NI NEVAREN ZA 99,99% POPULACIJE PA ČE SE POSTAVITE NA TREPALNICE, ŠEST LJUDI NA INTENZIVNI IZMED 2 MILIJONA PREBIVALCEV NAZADNJE PA JE ZA COVIDOM NEKDO UMRL VEČ KOT 1 TEDEN NAZAJ

Murekkk (nepreverjen)

Zaj je vredi? Ker pred 4 leti je to za ene bil Hungaroring, nevreden mesta kak je MS. Zaj pa je krožišče vredi.. Jah, kda je v igri politika, je nika nej vredi

virusologijaX (nepreverjen)

Kelko od vas je v življenji že šlo k doktori s kakšnin virusnin obolenjon? Se spomnite ka van je doktor pravo za sakšo virozo? Ka van pri virozi itak nemre pomagati in ite lepou domov ležat, čaj pijte, dosta vitaminov pa dobro prešvicajte in preležte pa de vse vrejdi. Isto je pri toj koroni. Tisti keri so pa že pri prejšnjih vorizaj meli hujše simptome pa so pač končali v bolnici, eni na kisiki, dosta jih je pa končalo tudi na cintori. Nič novoga je nej ta korona ka bi že od prlej nej poznali.

respirator (nepreverjen)

Ste si lejko gda predstavlali ka de negda prišo čas gda de normalno dihanje na javnih mestih veljalo za egoistično dejanje in socialni kriminal? Evo van ga zdaj pa uživajte.

virusologijaX (nepreverjen)

tebi je sigurno bik v glavo prdnul
da si tak fuknjeni

In reply to by respirator (nepreverjen)

M_ (nepreverjen)

Vojko Flis naj nosi masko, pa mogoče ne bo širil okužbe: https://ibb.co/T23DZwk

I2020I (nepreverjen)

Hitro bo in v SBMS

mikronan (nepreverjen)

ma kak za boga je to lokalna novica. od kdaj spada mb k nam=? zapsoleni na tem poratlu bi morali nazaj v oš se naučit geografijo. sramota da še tolko ne veste! ni dneva da ne bi kakšno velko glupost napisali, objavili. pomurje je že itak najbolj zabačeno, najbolj nepodpirano, kot da sploh ne spadamo k SLO, pol pa še ta portal dela dodatno sramoto za celo pomurje. uredništvo bi si res zaslužilo inšpekcije in kazni saj jih drugo očitno ne bi izučilo.

icika bicika (nepreverjen)

te številke z okužbami tak javljajo mediji kot da vsak dan umre tolko lkudi. mnogi pa sploh simptomov nimajo. največ škode itak da napravijo mediji, zalsti take šalabajzerske strani kot je ta. seronje. ko pa je kaj takega pa takoj rep med noge. bog ne daj da bi kdo prevzel akko odgovornsot

Starejše novice