Objavljen je razpis za zdravstveno letovanje otrok in šolarjev v letu 2019.

Društvo prijateljev mladine Murska Sobota bo s pomočjo namenskih sredstev Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije letos organiziralo zdravstveno letovanje otrok v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku za 581 otrok iz Pomurja (otroci iz UE Murska Sobota, UE Lendava, UE Gornja Radgona, UE Ljutomer). 

Po letošnjem razpisu ZZZS se zdravstvenega letovanja lahko udeležijo otroci, šolarji in mladostniki v starosti od dopolnjenega 5 leta do dopolnjenega 19 leta, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem zdravniku zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni, kar natančneje pomeni, da imajo v medicinski dokumentaciji v obdobju od 17. februarja 2018 do 28. februarja 2019 dva in več zapisov o hospitalizaciji ali bolezni.

Vsi otroci, šolarji in mladostniki, ki izpolnjujejo navedene pogoje in bodo pravočasno dobili napotnico pri osebnem zdravniku, se bodo udeležili zdravstvenega letovanja.

Cene letovanja

- ekonomska cena zdravstvenega letovanja znaša: 365 evrov
- od tega ZZZS, OE M. Sobota, sofinancira letovanje v višini: 277,70 evra
- starši otrok z napotnico prispevajo: 87,30 evra

Na morje tudi tokrat v dveh izmenah

Zdravstveno letovanje otrok iz Upravne enote Murska Sobota bodo organizirali v dveh izmenah in sicer:

  • I. izmena od 31. julija do 10. avgusta 2019
  • II. izmena od 10. avgusta do 20. avgusta 2019

Postopek prijave otrok, šolarjev in mladostnikov na zdravstveno letovanje v UE Murska Sobota bo potekal na naslednji način:

-    Starši otrok dobijo napotnico za letovanje v ambulanti osebnega zdravnika otroka in sicer v obdobju od 20. maja 2019 naprej.
-    Izpolnjeno oziroma potrjeno napotnico starši posredujejo na sedež DPM Murska Sobota, Trg zmage 4, Murska Sobota, bodisi osebno, po pošti ali odložijo v poštni nabiralnik v II. nadstropju do  23. junija 2019.
-    Na letovanje se lahko prijavijo tudi otroci, ki ne izpolnjujejo zgoraj navedenih pogojev in zaradi tega ne prejmejo potrjene napotnice pri izbranem zdravniku. V tem primeru starši za letovanje svojega otroka prispevajo 365 evrov, kolikor znaša polna ekonomska cena letovanja. Prijavnico za letovanje straši dobijo na sedežu DPM Murska Sobota.

Vse aktivnosti v zvezi z letovanjem otrok se bodo za UE Murska Sobota pričele s 20. majem 2019.

Pisarna Društva prijateljev mladine Murska Sobota bo od takrat naprej odprta tri dni v tednu in sicer: 

•    ob ponedeljkih in četrtkih: od 8.00 do 12.00 ure
•    ob sredah: od 12.00 do 16.00 ure

Sicer pa k sodelovanju znova vabijo tudi vse mlade in mlade po srcu, ki se želijo preizkusiti kot voditelji otrok na letovanju v Baški. Vloge s kratkim življenjepisom pošljite na e-mail: [email protected].

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Lepo ka idejo pa jim omogočijo ali takši šteri starši majo par tisoč evrov plače bi pa bilo fajn, ka bi jin nej mi občani plačivali za letovanje njihove dece ampak naj jim sami plačajo. Naj ide več tistih šteri si resan nemrejo priviščiti. Edino problem je ka tisti nemajo poznatoga doktora šteri bi jin paper napiso če glih lažen.

Starejše novice