Na letališču Murska Sobota in širšem območju bo danes potekalo skupno usposabljanje Slovenke vojske in ameriških zračnih sil.

Na širšem območju Murske Sobote in letališču v Rakičanu so se danes pripadniki 10. pehotnega polka 1. brigade Slovenke vojske urili v postopkih izvidovanja, označevanja in kontrole pristajališč za helikopterje ter mest za odmetavanje padalcev in tovora, poroča STA. 

Skupaj se bodo usposabljali pripadniki kopenskih sil za izvidovanje, označevanje in kontrolo pristajanj helikopterjev, slovenske in ameriške helikopterskih posadke ter pripadniki zračne obrambe.

Helikopterske posadke se bodo usposabljale tudi v postopkih združenega letenja v različnih formacijah, izvidovanja na nizkih višinah ter postopkih pristajanja in vzletanja. 

Pripadniki Rodovskega bataljona bodo ob tem izvajali postopke zračne obrambe. Skupno urjenje z zavezniki je za Slovensko vojsko nujno, saj na ta način dvigujejo lastno usposobljenost in vzdržujejo raven povezljivosti s članicami Nata.

V aktivnostih bodo sodelovali pripadniki 1. brigade Slovenske vojske in 15. polka vojaškega letalstva s helikopterjem Cougar in dvema letaloma Pilatus, zraven pa bodo tudi pripadniki 56. reševalne eskadrilje ameriških letalskih sil s helikopterjema Pave Hawk.

Ti so namenjeni reševanju tako vojaškega kot civilnega osebja na neznanem ali nasprotnikovem ozemlju ter pomoči pri zaščiti in reševanju.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Edeninfo (nepreverjen)

"Na širšem območju Murske Sobote in letališču v Rakičanu..." - letališče je v Murski Soboti in ne v Rakičanu!

/ (nepreverjen)

pa ka žepa blesave američani iščejo tü? marš

Starejše novice