Dizelsko gorivo Slovenskih železnic zadišalo soboškim železniškim delavcem. 

Pred dnevi smo poročali o domnevni drzni kraji zaposlenih na soboški železniški postaji, ki naj bi kradli pogonsko gorivo namenjeno dizelskim lokomotivam. 

Kradlo več zaposlenih

Zdaj pa se je izkazalo, da je vse res. Policisti Policijske postaja Murska Sobota so avgusta prejeli prijavo s strani soboške železniške postaje, da so jim neznane osebe odtujile gorivo.

Policisti so v preiskavi  potrdili sume prijavitelja in v šestih primerih zaznali sum storitve kaznivega dejanja s strani štirih zaposlenih v omenjenem podjetju. 

Osumljenci so odtujili med 30 - 40 litrov goriva, v enem izmed primerov pa več kot 100 litrov. Gorivo so osumljenci natočili v svoje osebne avtomobile ali pa v plastične posode za gorivo.

Zaporna kazen do treh let

Tako so soboški policisti zoper štiri znane osebe pred dnevi podali kazensko ovadbo za utemeljen sum storitve šestih kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Za omenjeno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do treh let.

Na Slovenskih železnicah so o kaznivih dejanjih obveščeni in bodo pri reševanju primera ravnali po določilih delovnopravne zakonodaje, ki to področje ureja. 

Kradli tudi v Kopru

To sicer ni edini primer tovrstne kraje v državnem podjetju. Pred časom so se s podobno situacijo srečali tudi na drugem koncu Slovenije, natančneje v Kopru, kjer so se dolgoprstneži, zaposleni pri Slovenskih železnicah, polastili dragocenega tovora v skupni vrednosti 40 tisoč evrov.

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pijancek

Niste resni ! Posameznik je ukradel 30 - TRIDESET - litrov nafte in vi se razpišete ( to je že drugi sestavek o tem, sem prepričan, da jih bo še več ! ) kot, da bi odkrili toplo vodo !!!!!! Tam, kjer so pokradli na milijone evrov, ste pa molčali !!!!!!!!!! Kako naj vas potem ljudje jemljejo resno ?

Naftaš (nepreverjen)

30!?!?!??!?!? Ka ti to resno??? Tu se je šlo za dosti večje količine. Pozanimaj se malo kak so odtujevalci nafte SŽ prodajali to nafto goričkim kmetom.......Sramota!!! Objaviti imena vseh, ki so to delali da se ne meče v isti koš vseh!

In reply to by pijancek

pijancek

Če si pismen, boš ugotovil, da v sestavku tako piše. Kaj goričkim kmetom subvencija za nafto ni dovolj, da kupujejo še ukradeno nafto ( TO SI TI NAPISAL !!!!! ). Objavi imena kmetov, ki so to počeli, saj ti veš za vse to ! Seronjo jedan !!!!!!!!!

In reply to by Naftaš (nepreverjen)

Lopov (nepreverjen)

Ka ti resno? Kelko bi po tvoje mogli vkradnoti ka bi se bilo o ton vredno razpisate? Ka pa če so nej vkradnoli samo 30 litrov?

In reply to by pijancek

joshy

Ma daj ne pametuj Pijanček... ta kraja se je dogajala že DOLGA leta... Problem je le v tem, da so jih šele po prijavi na skrivaj začeli spremljati, in tako jim lahko dokažejo samo te majhne količine pri katerih so jih zalotili, dočim kot sem že prej napisal, te kraje so se dogajale že DOLGA leta in skupna količina vrednosti ukradenega goriva v vseh teh letih je dobesedno gromozanska...

In reply to by pijancek

pijancek

Človeku dokažem, da piše pod raznimi vzdevki, admin me pa zbriše. Dobro si preberite zgornji komentar. joshy piše ........... kot sem že prej napisal ................. AMPAK PREJ NI NOBENEGA KOMENTARJA JOSHYA, TOREJ JE PISAL POD DRUGIM VZDEVKOM !

In reply to by joshy

323232 (nepreverjen)

Kak si to dokazal?

In reply to by pijancek

pijancek

Kaj tebi logika ne dela ? Če človek napiše ....... Kot sem že PREJ NAPISAL ....... Prej pa ni nobenega komentarja pod njegovim vzdevkom. So pa komentarji pod drugimi vzdevki. Kaj to pomeni ? Da piše človek pod več vzdevki !!!! Razumeš ?

In reply to by 323232 (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Je res in koliko imamo zaposlenih v državnih podjetjih , Pahor ( TE-6) , Cmerar (arbitraža) , itd. ??

In reply to by pijancek

tuncika

Ne opravičujem omenjenega početja in če se je to zgodilo bo potrebna odgovornost. Dodajam pa da Prekmurci ne kradejo toliko kot v omenjenem Kopru ali "žabari".
Naslovnico bi lahko brez skrbi preimenovali v : Kradejo v LJ, KP, v MS gredo po sledeh in vzgledih nadrejenih.

Šandor (nepreverjen)

tuncika ,če ste začali Hrvaško muziko poslüjšati?

In reply to by tuncika

gorički-c (nepreverjen)

Saj pa gorivo kradejo tako tovornjakari kot vozniki delovnih strojev samo malo povprašajte na bencinskih črpalkah kako to poteka,kmet natanka nafto za katero dobi subvencijo in potem lepo v svojga dizelaša kot rančer veselo na vožnjo?

Anubis

Za 40 litrov do treh let zapora? Ma ja...

alkimist

Hmm, ge bi proso link do tej vloge ali vsaj dokument o subvencijah na nafto? Iščen pa ne najden. Neven zakoj man občutek ka določeni s psihopaton v vlogi kapetana, pa brezglavo po kmetaj mlatite?

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si malo za časom. Kmečka nafta je obstajala za časa SFRJ. Toga je že skoro 30 let. Ne piši bedarije.

pijancek

Vidiš, tista dva ( oziroma TISTI ), alkimist, čarni vrag, ki drugim talata vse mogoče samostalnike, pridevnike in še kaj, RESNIČNO NIČ NE VESTA !!!!!!!!!! Samo za ostale, ker ta dva tak nista pismena : ZAKON O TROŠARINAH, objavljen v Uradnem listu SRS 2 / 2007 !!!!!!!!!! pravi, da imajo kmetje pravico do 70 % povrnitve trošarine za nafto, motorna olja, ........... čarni vrag, je leta 2007 in pozneje bila SFRJ ali R Slovenija ??????????????? Še en dokaz več, da ta dva komentatorja ( oz. en pod različnimi nicki ) nimata pojma o ničemer, pišeta vse na pamet in žalita druge, ki nekaj vedo in ne mislijo tako kot onadva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si sposoben najti ta zakon na internetu ????????????????? NEZNALICA !!!!!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Pravilnik o načinu trošarine za energente, ki se uporabljajo za pogon kmetijske mehanizacije Uradni list 10/ 2006, 12/2007,.............. Res ne vem, zakaj imajo desničarji internet !

In reply to by pijancek

alkimist

No no psihopat, vmejri se malo. Vrvlen ka je žmetno živeti san brez družine, kolegov, nišče te niti ne povoha, edina svetla lučka je F5 na tipkovnici, v ozadji pa Sobotainfo. Poleg omenjenih problemov, bi bilo tragikomično ka zaradi komentara na portali ideš via Ormož.
Subvencije so nej isto kak trošarine, za povrnitev slednih namreč vlagajo tudi proizvajalci žganja, gozdarji, gradbinci, smučarji.. itd. Zadevo rejdno preverja carina. Evo, pa san te malo izobrazo, včasih se pri tebi počutin kak učitelj otroka s posebnimi potrebami.

In reply to by pijancek

pijancek

Smučarji vlagajo prošnje za povrnitev trošarine za nafto in motorno olje ???????????? Prvič slišim, da imajo naši smučarji smuči na naftni pogon, mažejo jih pa z motornim oljem !!!!!!!!!!!!!! Hvala, da si povedal do zdaj tega nisem vedel. Daj, malo preberi ta pravilnik, ki sem ga omenil, da boš vedel. zakaj sploh gre in ne boš pisal na pamet v tri dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by alkimist

car (nepreverjen)

Kmet dobij samo 80 procentov subvencij na dizel.To pomeni da si ga mora sam placati 20 procentov nakar more čakati na celi mesec na povracilo.

Someone1 (nepreverjen)

Ka pa se SŽ še špilajo s temi dizelskimi lokomotivami. Elektriko naj nucajo. To je nej tak enostavno vkradnoti pa naprej prodajati. Drugače pa sramota za tiste keri kradnejo. Za to nega nikšnoga opravičila. Če kradnejo ovi na vladi še ne pomejni ka lejko kradnemo vsi.

disel (nepreverjen)

Ka se še da kaj dobite, ka te hitro menjan avto z bencina na disel...

Mk (nepreverjen)

Amaterji...

lepota (nepreverjen)

Verjetno imajo zaposleni slabe plače pa so prisiljeni krast gorivo ker si ga ne morejo kupiti.

Migrant (nepreverjen)

Plače nimajo slabe...dodaten zaslužek pri preprodaji :-)

In reply to by lepota (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Ajde ne seri, pa nej ka bi ti zdaj ger izgovore isko za njih?!

In reply to by lepota (nepreverjen)

aaaaa1 (nepreverjen)

NAFTAŠ prosim ka napišeš točno kerin goričkin kmetan ker to so hude obtožbe,očitno nekaj veš zato boš to tudi mogo dokazat.Kmetje dobimo povrnjeno del trošarine za pogonska goriva in ne mešajte to s subvencijami če nimate pojma.Še vedno pa velja vsak ki ni manjak je lahko KMET.lp

vodka (nepreverjen)

Šteri pišete o 30 ali 40 litri fkradnjenoga goriva ešče dve nuli fcuj napišite. Znajte pa ka se jin nika nede zgodilo zatou ka višeši od njih še bole kradnejo pa jih nedo vüpali odpistiti.

pijancek

Nič več komentarjev ??????????????

pijancek

V Jugi smo imeli na vsaki bencinski črpalki skrit še en mali števec za iztočeno gorivo in ga ni bilo mogoče prevarati. Smo v moderni Sloveniji te male števce odstranili ali vodilnim ni potrebno opravljat kontrole iztočenega goriva ?

PAKI (nepreverjen)

Javnost treba obvestiti kakšne sankcije sledijo in tudi morajo slediti že zaradi vseh ostalih poštenih in pridnih delavcev slovenskih železnic.

Bandit2 (nepreverjen)

Vkradni kjer lahko,kajti le tako boš kaj imel.

makaron (nepreverjen)

to ovi kroški ki vin dizla igra po murski

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice