Zloglasno križišče, ki je lani terjalo življenje 22-letnega sopotnika v osebnem vozilu, so končno le preuredili v krožišče in ga danes tudi slavnostno predali namenu.

V Motovilcih, kjer se sekata cesti med Pertočo in Gradom na Goričkem, se je do pred kratkim nahajalo križišče, ki je veljalo za eno večjih črnih točk v pomurskem prometu. Obe cesti sta v pristojnosti Občine Grad, ki se je pred nekaj meseci odločila za vzpostavitev krožišča. 

Kot smo poročali, je konec oktobra tam začel veljati spremenjen prometni režim, krožišče pa je pred dnevi dobilo končno podobo.

Točno opoldne je zbrane ob prvem krožišču na Goričkem nagovorila županja občine Grad Cvetka Ficko, blagoslov krožišča pa sta opravila domači župnik Marko Magdič in evangeličanska duhovnica Simona Prosič.

Po blagoslovu je sledil uraden prerez traku, nato pa so se skozi krožišče zapeljali starodobniki.

Skozi križišče z neprilagojeno hitrostjo

Križišče je slovelo kot eno nevarnejših v naših krajih in domačini znajo povedati, da je bilo zelo nepregledno. Prometne nesreče so tam bile sicer razmeroma redke, a ko so se zgodile, so imele pogosto hude posledice, saj so vozniki po prednostni cesti praviloma vozili precej hitro. 

Spomnimo denimo, da sta tam pred približno enim letom zaradi neupoštevanja prometnega znaka Ustavi trčili dve osebni vozili, sopotnik v enem od avtomobilov pa je na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Sicer pa je bilo opremljeno tudi s pomanjkljivimi označbami, ki so povzročale zmedo, številni vozniki pa so bodisi namerno bodisi ponesreči prezrli znak Ustavi na stranski cesti.

Foto: Zvonko Žekš

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grk Zorber (nepreverjen)

ablabla - beden si ti ne županja. Nikoli ji ne boš segel niti do gležnjev. Nimaš pojma, kaj je lokalna samouprava oziroma občina!

Mofo (nepreverjen)

Blagoslov krožišča? Ustava 7.člen? Kako bodo muslimani, jehove priče, mormoni, budisti in ostali vozili tukaj, če pa ni blagoslova njihove vere?
Zakaj blagoslovijo npr. gasilska vozila? Naj blagoslovijo hiše, da ne bodo zgorele.

Kroziscar (nepreverjen)

Zdaj točno ne vidim, če so to bale na sredini ali kaj drugega... če so bale ok, ker z novo zakonodajo, ki stopa v veljavo 2018 v krožiščih ne sme več niti stvari, ki bi lahko bile nevarne, če kdo naleti preko krožišča ( drevesa, spomeniki, drugo sran je). Problem je, ko je npr. megla in šoferji ali avtomobili prepozno zaznajo kakšno umetnino sredi ceste.

Samo povem, da je v Nemčiji že v postopku predelave na stotine krožišč.

Valjda če imamo komisarko za promet nekdo pozna zakonodajo....

čarni vrag (nepreverjen)

številni vozniki pa so bodisi namerno bodisi ponesreči prezrli znak Ustavi na stranski cesti.

zdaj bodo lahko namerno bodisi po nesreči prezrli znak, da je tu krožišče in se zabili v te skale.

ablabla (nepreverjen)

Zakaj faking brišete te komentarje? Če kaj napišem proti županji takoj zbrišete.
To krožišče je edini "dosežek" županje, baba je totalno nesposobna.

nody (nepreverjen)

ablabla ni te težko pogruntati iz katere občine si in v kateri klan spadaš!!!drugo leto so lokalne volitv,zato moraš malo blatiti!tipično vašega klana!

Starejše novice