Ganljiva zgodba, ki privabi solze v oči …

Zgodba majhnega Krisa iz Kopra, ki je povezal vso Slovenijo in so dobri ljudje, zbrali več kot 3.800.000 evrov, je s sabo povezala tudi nekaj drugih srce parajočih ter nadvse čustvenih zgodb in zgodbic.

Ena takšnih, ki je tudi zelo žalostna prihaja iz Murske Sobote. Upokojena 62-letna Cvetka Talaber, je slogan „za Krisa vsak evro šteje“ vzela dobesedno in mu poslala en evro, zraven pa je poslala tudi fotografijo laboda iz Soboškega jezera. Na hrbtni strani fotografije je zapisala, kaj si misli in zakaj fantku ne more poslati več denarja. 

„Jaz sem v ponedeljek napolnila 62 let, ti še dve ne, a imava skupno to, da sta naši dušici bele barve. Če že niso meni zdravniki, ZZZS, ali ljudje pomagali iz Amerike pripeljati potrebni aparat, ti bom jaz pomagala čeprav z enim samim evrom. Več nimam, saj od sobote nisem nič jedla (pisala je v sredo, op.p.), kajti moja invalidska pokojnina je zadosti le za položnice. Politika me raje pusti umreti od pomanjkanja. Ti si še premlad, da bi to razumel, a jaz tu bom preko misli pošiljala borben duh, da boš zmagovalec, jaz pa najsrečnejši človek. Ta labod je zate. Nesi ga s seboj in ko ga pogledaš se do ušes nasmej in dal ti bo moč. V mislih in srcu si z mano, čeprav se ne poznava“, je na hrbtni strani fotografije napisala Cvetka Talaber, katero v Murski Soboti in okolici pozna veliko ljudi.

Cvetka živi sama v večjem večstanovanjskem bloku. Jezna je na politike, ki da ne vedo voditi državo, ki bi lahko bila prijaznejša za vse državljane. Cvetka je bila 26 let zaposlena, nato se je hudo poškodovala in je po večletnem zdravljenju, terapijah in bolniškem staležu, končala kot invalidska upokojenka.

Danes prejema 489 evrov, in ko poravna vse obveznosti, ji za hrano ostane zgolj 60 evrov, o nakupu kakšnega oblačila, obutve ali počitnicah pa lahko le sanja. Po drugi strani pa vedno skuša pomagati drugim, vsaj z minimalnim zneskom. 

„In ko sem pred dnevi ostala brez denarja, imela sem en sam evro. Šla sem na CSD Murska Sobota, kjer sem jih prosila za nekaj živilskih izdelkov in dejala, da bom zadnji evro namenila za Krisa. Morala sem ga poslati v pismu, saj bi na pošti morala za nakaznico plačati dodatnih 1,5 evra, kar nisem imela. Bila sem na soboški Kamanšnici, kjer mi se je prijazno približal labod, da sem ga lahko fotografirala in sem imela lepo fotko za Krisa, kateri sem priložila eni evro. Labod prinaša srečo in Kris jo dejansko potrebuje. Prepričana sem, da jo bo odnesel fantu, in jaz se bom takrat smejala in bom srečna, ko bo Kris normalno zaživel brez vseh težav in zapletov“, razlaga Cvetka.

Tudi sama je pred leti imela podobno izkušnjo, ko se ji je sin – nogometaš huje poškodoval in bi leta 2002 potreboval okoli milijon takratnih tolarjev, da bi v ZDA nabavili ustrezen aparat za pozdravitev njegovega zapestja. Ni ga dobila in fant, danes že odrasel možakar se nikoli ni dokončno pozdravil in tudi njegova nogometna kariera je splavala po vodi.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vinosiči.. (nepreverjen)

in potem se mi hvalijo ego posamezniki (brez navajanja imen) kako so oni oh in sploh super, ker so prispevali 5 eur in da so otrokom razložili, da to pomeni en sladoled manj. A hkrati ta isti grejo na dopsut za 10 dni v vrendosti 4000 eur. Razumi če moreš lasten ego trip ljudi?

DRŽAVNA SRAMOTA (nepreverjen)

Naj bi pismo poslala Šarcu in poslancem, če so ljudje bi jih moralo to prizadeti, vendar v to dvomim, to so ljudje brez duše in vesti, glavna skrb jim je čim bolje preskrbeti za svojo rit in vladati ne glede na posledice ŽALOSTNO.

buster (nepreverjen)

Na naslednjih volitvaj lejko kandidejraš pa te ti to popraviš. Javi ime ka mo te volili.

In reply to by DRŽAVNA SRAMOTA (nepreverjen)

ste rejsan..... (nepreverjen)

Kot da ma veze levi desni srednji....vsi do zdaj so gledali za svoj žep. Raja pa naj .......crkav.le.....

murska sobota

Kam lahko dostavim gospe Cvetki živila v vrednosti 50 EUR?

Neko (nepreverjen)

Samo ne bojte naivne.

In reply to by murska sobota

Gost313 (nepreverjen)

Neven malo samopromocijsko deluje ta zgodba. Mejla je samo 1€, nej pa 1,5€, ali za sliko printat dati je pa bilau? No ja, jaz ne verjamem.

A79 (nepreverjen)

Najprej sem pogledal na koledar, če je mogoče 1. April. Joooooj... kdo je ne pozna, bo kratko odnesel.

stari keks (nepreverjen)

"Ni ga dobila in fant, danes že odrasel možakar se nekoliko ni dokončno pozdravil in tudi njegova nogometna kariera je splavala po vodi."

Lahko, prosim, nekdo prebere zgornji stavek in napiše še enkrat, tokrat razumljivo? Hvala.

napaka (nepreverjen)

"Ni ga dobil in fant, .....
težko razmiti, perse!?

jaz upokojenka (nepreverjen)

Cvetka je prava cvetka.

bruka (nepreverjen)

cvetka je kak naš cerar, sposobna:
"Slovenske državniške delegacije, v kateri je bil ob Cerarju in Alešu Šabedru še premier Marjan Šarec, na recepciji palače Združenih narodov varnostniki niso spustili v stavbo, ker niso imeli urejene akreditacije oziroma vstopnic. Nekdo na stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Združenih narodih ni opravil svojega dela."

Cvetkamarjetka (nepreverjen)

HAHAHAHAHAHAHA prava cvetlica

egon (nepreverjen)

Torej, če prav razmin... Njeni sin je nej mogel gratati Messi zaradi poškodbe zapestja? Nej nasedati Cvetki, ona nüca drugo pomoč, nej finančno...

Gledalecc (nepreverjen)

JAZ ZIVIMV 1,5 sobnem stanovanju v starejsem bloku. POPOLNOMA VSI MESECNI STROSKI (kabelska, komunala, opravitelj, elektro, ) MI CEZ POLETJE 130 eur, cez zimo pa 160 eur.
KAK POTEM TEJ BABI OSTANE OD 489 SAMO 60 eur???

Mlislim samopromocije in izpostavljanje samega sebe da se naj drugim smilis na racun neke dobrodelnosti.
TO KAR POBIRATE IN OBJAVLJATE ENI KVAZI PRESEGA ZE VSE MEJE DOBREGA
Obcutek imam, da gre zgodba s tem fantom malo prevec Bolanooo

qwq (nepreverjen)

Jaka samopromocija je tau, ka se promoveraš ka nemaš pejnez za jesti... Si pravo govedo, rejsan.

In reply to by Gledalecc (nepreverjen)

Borja (nepreverjen)

Gospe ne poznam, ne vem, kako je zgodba sploh prišla v javnost ??? Vem pa, da se za dobrodelna nakazila za Krisa ni zaračunavala provizija. Gospa je pa morala kupiti kuverto in znamko, ki tudi ni poceni (na printanje slike se sploh nisem spomnila, prebrala sem v komentarju, ki ga je napisal Gost313) - torej kaj in komu verjeti?

Lav (nepreverjen)

Na Delavski hranilnici sem nakazala 20,00€ in plačala provizijo.

Borja (nepreverjen)

Koda namena: CHAR - Plačilo za dobrodelne namene je bilo BREZPLAČNO. Tudi na Delavski hranilnici.

In reply to by Lav (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice