FOTO: Jure Banfi
Investicije v mestni stadion Fazanerija posodobile športno infrastrukturo, bližnja Razlagova ulica pa – kakor da bi obstala v drugem času.

Mura želi v Evropo, a do te vodi luknjasta cesta. Gost promet ob športnih dogodkih in gradbena dela v okolici so pustili sledi na infrastrukturi Razlagove ulice. 

Nogometaši Mure so ob tem v krčevitem boju, da se uvrstijo na mesta, ki v prihodnji sezoni prinašajo evropske tekme, s tem pa bo Razlagova ulica še bolj obremenjena. Na občini si sicer prizadevajo, da bi našli rešitev, ki bo manj moteča za to območje.

"Na območju Fazanerije je v prihodnje predvidena prostorska ureditev, ki bo omogočala lažji dostop do stadiona, ki naj bi bil manj moteč za stanovalce Razlagove ulice," sporočajo iz občine.

A sanirati bo treba tudi nastalo stanje.

Luknja ob luknji

Temeljito prenovo Razlagove ulice so v soboški občini obljubili že pred časom, ko so tamkajšnji prebivalci opozarjali na nered in dotrajanost prometnih površin; predvsem na uničeno vozišče, neurejene pločnike, zarjavele svetilke in poškodovano ograjo na mostu. Kot je razvidno iz priloženih fotografij, je cesta v zelo slabem stanju. 

FOTO: Jure Banfi

Posebej veliko nevarnost predstavlja odsotnost pločnika na delu ulice, saj vozniki tam pogosto niti ne upoštevajo omejitve hitrosti 30 kilometrov na uro. Problematično pa je tudi načeto, luknjasto parkirišče ob stanovanjskih blokih, ki se ob deževju spremeni v veliko mlako.

Manjšo posodobitev je območje dočakalo lani, ko je občina zamenjala dotrajane svetilke in postavila manjkajočo javno razsvetljavo od Razlagove ulice do mestnega stadiona Fazanarija. Večji posegi na področju infrastrukture, v okviru katerih naj bi bili dograjeni tudi manjkajoči pločniki, so medtem zaradi večjega tovornega oziroma gradbenega projekta, vezanega na postavitev reflektorjev, bili predvideni za letošnje leto. 

Kdaj natanko naj bi stekla načrtovana dela, smo zdaj preverili v Mestni občini Murska Sobota. 

Prenova, težka slabih 66 tisočakov, do sredine leta

Kot odgovarjajo pristojni, ureditev Razlagove ulice z zamenjavo starega, dotrajanega vodovoda in preplastitvijo cestišča predstavlja prioritetno investicijo. Zanjo je predvideno sofinanciranje države za investicijska vlaganja po 23. členu Zakona o financiranju občin, zato bo po njihovih besedah končana do sredine letošnjega leta. 

 »Trenutno se pripravlja dokumentacija za razpis, temu bo sledila izbira izvajalca,« so zapisali v MOMS.

Tako zaenkrat razpolagajo le z okvirno ocenjeno vrednostjo investicije, ki znaša 65.500 evrov. Obsegala bo sicer izgradnjo novega vodovoda ter preplastitev cestišča Razlagove ulice od križišča s Ciril Metodovo ulico do mostu čez Mali Dobel.

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BIS - BOS (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mura želi v Evropo in zdaj je glavni problem cesta - budale. Da pa Mura nima na stadionu baš nobene potrebne infrastrukture pa če začnemo pri WC in nadaljujem parkirišča, dostop invalidov itd to pa ni problem ampak je SRAMOTA še vedno ima stadion vse značilnosti "veškega igrišča" in nič več od toga. Da pa o kvaliteti nogometa sploh ne govorimo. Če mislite, da igrate zdaj neki fuzbal, ki z evropskim niti v sanjah ni primerljiv, mislite da vam bomo do stadiona položili rdečo preprogo ali kaj ? denarja za ostale prepotrebne investicije v Soboti pa ni.

gg (nepreverjen)

BIS-BOS Ne bluzi, če nemaš pojma.

In reply to by BIS - BOS (nepreverjen)

ferdamt (nepreverjen)

bis-bos, ti se rad voziš po luknjasti cesti vsak dan?
fuzbal pa pusti pri miru če ne veš zakaj se gre?

In reply to by BIS - BOS (nepreverjen)

razlagova (nepreverjen)

Edino pravilno župan bo očitno obljubo izpolnil. BIS BOS pozabil si na okrog 300 ljudi, ki tam živimo. Nekatere ne zanima nogomet ampak varnost in cesta kot se spodobi. Ob tekmah in treningih Murinih igralcev moramo marsikaj potrpeti. Zato si preplastitev in ureditev zaslužimo enako kot Murini igralci in teniški igralci, da o rekreativcih ne govorimo.

čarni vrag (nepreverjen)

Luknjaste ceste so zaščitni znak Sobote.

grun ti v lukn… (nepreverjen)

dela na cesti v MS, pa simbol MS

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Razpolagova (nepreverjen)

V toj razlagove be trbelo malo radare postavite doj ker tej murine igralce pa tenisače pa še što misle ka je boga za jajca zgrabo ka lejko dirka tu v razlagove kda se fajn radar postave mo te vidle če de še več dirkanja te kda jih par dobij kazne redne al pa zgibij ispite ...

VojkoZMajolko (nepreverjen)

Da je kriv gost promet? Krivo je to, da lahko vsak, ki ima 5 minut časa, razkopava cesto in jo nato vrne v "prvotno stanje". To seveda izgleda tako, da zasfaltira tisti pas širine 30cm. Ob prvi zimi pa cesta "zacveti". Bo treba boljše načrtovati - ko zgradiš hišo tudi štemaš po fasadi vsako leto... Tiste, ki hočejo naknadno razkopavati cesto, pa prisiliti, da to opravijo tako kot je treba.

VojkoZMajolko (nepreverjen)

"tudi NE štemaš"

In reply to by VojkoZMajolko (nepreverjen)

bossmann (nepreverjen)

Še marsikatera druga ulica je potrebna popravila. Samo kao tan nej trbej- tan se ne špila fuzbal. Banda

afta he (nepreverjen)

Kaj pa te morajo prebivalci Razlagove takega trpeti ko so tekme. Saj pa ono so dali da mora biti cesta zaprta za vse ostale ki gredo na stadion samo za njih nej. Če je cesta javna se lahko po njej zaenkrat tudi vsi vozimo ali kako? Z prenovo pa se vsekakor strinjam saj ni problem samo ta ulica ampak večina v Soboti. Če se bo v fazaneriji tako sekalo bo počasi postala gola in bo polno mesta za parkirati. Zato pa se ob času tekem fajn zaparkirajo ulice v okolici 1. osnovne šole, pa Kopališke in drugih.

bedanec (nepreverjen)

Cesto bi morali zapreti za obiskovalce tekem, ko so predvidena parkirišča polna. In postaviti radar, ki bo delal 24ur na dan. Prebivalci Razlagove se tam tudi brez znaka vozimo počasi, ker cesta hitre vožnje ne dovoljuje. Tisti, ki se vozijo na nogometno igrišče ali tenis plac pa znaka za 30km/h ne vidijo, ker so prehitri.

In reply to by afta he (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tekma je enok na dva tedna, pa še to vas moti. Preselte se na Antartiko.

In reply to by bedanec (nepreverjen)

asfalter (nepreverjen)

Dobro ka de se zrihtalo, samo dajte ne serte več s ten fuzbalon. Kak da je tou najbole pomembna stvar v Soboti. Itak samo nimacke odijo tou glejdat. Veseli bi biu, če bi napisali ka de se tistin stanovalcon tan zrihtala cesta, nej pa za fuzbal. Pa 10 ležečih policajov napraviti na cesti ka se nedo več tej fuzbalerčeki pa tenisači preseravali z avtojami po toj cesti kak je že eden pravo. Me pa fejst zanima gda de se Slomškova zrihtala.

sd Samo Denar (nepreverjen)

bw članek ;-) opet se dela reklama šerifu ;-) novinarčki,dobro znate ka je v proračunu za 2019 napisano zato bw zdaj odpirate to temo in delate reklamo kao de župan zrihto.
V proračuno je tudi stara ulica in še marsikaj ;-) bomo počakali do zime in potem lahko pišemo,oziroma pišete ali so nas zopet nategnili z obljubami ;-) in se bo vse prestavljalo na volilno leto ;-) ta denar namenjen iz proračuna pa bo šel za drvarvico ;-) bomo videli :-) kako je bilo z reflektorji ? ste že pozabili ? denar v proračuno je bil namenjen vendar ga naenkrat ni več bilo in je prišlo volilno leto in se vzel kredit za njih samo da bi ugajali volilcem ;-) kaj se tiče župana pa je bw izgubljat besed,kako lahko tak človek z figo v žepu županjuje pri nas ? Je dobro vedel da bo kandidiral za euro poslanca zato mislim da bi ga trbelo odstavit z mesta župana ,če nebo prišel v eur parlament,oziroma naj sam odstopi,če ima obraz ;-) verjetno se nebo nič od tega zgodilo ;-) bo naprej še dobra 3 leta župan in vam ovcam prodajal meglo in nasmehe ;-)

philips (nepreverjen)

si siguren ka razmeš tej tri znake med narekovaji ";-)" ???

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

F (nepreverjen)

občina naj odkupi parcelo prek kopališča (med vojašnico in spartakusom) in parkirišče napravit-ne da tam raste meterska trava

Joužek22 (nepreverjen)

Da de Mura nazaj v 3. ligi, do pa nazaj travo posejati.

In reply to by F (nepreverjen)

sobočanec 75 (nepreverjen)

Problem z Razlagovo ulico se lahko na eleganten način reši, MOMS se mora dogovoriti z lastnikom zemljišča na levem bregu Ledave (njiva-Panvita ali Sklad RS), da bi odkupili njivo, koliko bi bilo pač potrebno in bi se naredilo veliko parkirišče za potrebe športnega centra Fazanarija, vstop po razlagovi ulici pa omogočiti samo prebivalcem, uporabnikom tenis placa in samo ožjemu vodstvu NŠ Mure ter domačim in gostujočim igralcem. S to potezo bi rešili problem parkiranja tudi po kopališki ulici in cesti v Berek.

Joužek22 (nepreverjen)

Tekme naj bodo v nedeljo popoldne. Takrat je parkirišče pri BTC prazno.. Obiskovalce tekme pa naj do kopališča prevaža avtobus. Če to gre v Planici, bi lahko šlo tudi v MS

Spaček (nepreverjen)

Radar obvezno, lejčejo vsi kak zmešani! Pa en ležeči policaj na most čez Dobel ka se malo umiri hitrost.

dugi (nepreverjen)

to so ostanki dela kabelske tv ki jo je delala T2 ali po domače cerkev in zakaj oni ne prispevajo denarza popravilo cest ki so jih uničili po celi Soboti.

Joužek22 (nepreverjen)

Za T2 so prekapali šče Pošta, pa elektro, pa CATV, pa komunala sakše telko časa kaj krpa...

In reply to by dugi (nepreverjen)

kasparov

Strnjan se, cerkev naj da pejneze za ulice štere je uničila s prekapanjem za T2. Zamislite, cerkev je vničila trijfrtale soboških ulic za tou, ka so nan te lejko cejle dneve porniče vrteli.

In reply to by dugi (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

Točno tak. Neje mijnolo 3 mesece od toga ka so končno pločnik zasfaltejrali pa evo prijde še T2 pa razgrene cejlo zadejvo!

In reply to by kasparov

cibek (nepreverjen)

Zraven slabe ceste je tudi v razsulo otroško igrišče z polomljenimi igrali in klopmi za sedeti zunaj .

Bedanec (nepreverjen)

Slišal sem, da obstaja ideja (in o njej so se baje na občini že pogovarjali), da bi iztrebili del Fazanerije med Razlagovo in Kopališko za igrišča za trening. Tistemu, ki mu je to padlo na pamet, je verjetno prej nekaj padlo na glavo. Je pa Fazanerija kot gozd v katastrofalnem stanju, za kar sta kriva Občina in Komunala.

Razlagovci (nepreverjen)

17.4.2018 smo prebivalci Razlagove ulice prejeli dopis št.032-0001/2018-5(10), kjer nas župan, da se bodo takoj po končanih delih na stadionu - predvidoma do konca septembra 2018 - lotili celovite prenove Razlagove ulice itd. In nas prosi za razumevanje. Sedaj smo sredi maja 2019 pa komaj pripravljajo projektno dokumentacijo. Če jo sploh

dumi (nepreverjen)

Pa ne razmen, ka tij zaj ščeš. Lipau te je proso za razumevanje. Tij ga pa nemaš. Ka bi rat? Ka se Jefšek na kolna vrže?

In reply to by Razlagovci (nepreverjen)

Razlagovci (nepreverjen)

Če bi mislili resno, bi že lani spomladi imeli ali vsaj naročili projekte, da bi po zaključku del na stadionu lahko začeli sanacijo ceste. Vse to so (kot je to pri županu v navadi) obljube s figo v žepu.
So pa prebarvali ograjo na mostu, kar je življenjsko pomembno in s tem se je vredno pohvaliti. Daš nekomi piksl barve pa čopič pa dvej vöri časa, pa je za Soboto pomemben projek gotov.

In reply to by dumi (nepreverjen)

BALKAN (nepreverjen)

Balkan - ne Evropa

Orthodox (nepreverjen)
lepec (nepreverjen)

Ka pa tij tü iščeš?

In reply to by Orthodox (nepreverjen)

lebari

čisto se strinjam z mnenji da je potrebno ulico prenoviti in zrihtati,res se gleda samo na ta fusbal, če so boljube dane da bi se moralo to zrihtati se mora ukrepati, prebivalci ulice ali poznate boj z protesti, zaprite ulico pojdite na cesto pa vam noben ne more nič,saj se to dela po celi sloveniji,ko bo kaka tekma zaprite z protesti ulico pa bo uspeh, samo pisanje in gobcanje ne pomaga nič, na občini se samo smejejo, pa komaj projekt delajo, saj veste kaj to pomeni-še leta ne bo nič, ker preden najdejo izvajalca.potem je pritožba na pritožbo itd, vemo kam to pelje,...pred občino iti in kričati da se bo župan zbudil če mogoe samo drema v pisarni...

xxxxx (nepreverjen)

Takšnih kot je Razlagova je tretjina ulic v MS, žalostno.
Parkirišče v šumi pred vhodom v stadionom je šele sračje gnezdo.

rompomPOM (nepreverjen)

v rite cesta :D

BIS - BOS (nepreverjen)

OK se strinjam, ulico je potrebno za prebivalce tam urediti, ampak na koncu ulice pri parku ulico zapreti. Ta ulica ni namenjena niti tako načrtovana za dostop do stadiona. Dostop se more urediti posebej iz Kopališke ulice skup z parkirišči.

bedanec (nepreverjen)

Peš dostop iz Kopališke je možen. Očitno pa bi se nekateri (tudi sobočanci) radi z avtom pripeljali na tribuno.

In reply to by BIS - BOS (nepreverjen)

GOST10 (nepreverjen)

Ka pa Sobota - Noršinci, pa industrijska cona pa promet, pa kolesarji ki, se tam vozijo, pa pešci ki po tej cesti gedo v službo.

kasparov

Kasarno vö odseliti, tan napraviti parkirišča, vstop v stadion zriktati s strani kopališča, Razlagovo razširiti, na novo asfaltejrati plus pločnike.

dumi (nepreverjen)

Ne zajebavli se. Ne tikaj se tij tekovin JNA. Pardon. Ne tijkaj se Slovenske Vojske. Ferma so uni jaka. Še škornje si nauve kujpijo pa do top.

In reply to by kasparov

Mr. XXX (nepreverjen)

Ka se bunite?! Vejpa naj van zupan vuzgej reflektore na stadione pa te vidle se ognite luknjan na razlagove. :)

black panter

komunajzarski župan je obečo ka do prenovili Razlagovo,od toga nika,obečo je ka do Slomškovo prenovili to je pravo v jeseni,ka nedo delali zaradi zime,zime je nej bilo pa prenove tudi nega,slovenska se še tudi ne obnavla,tomšičeva je katastrofa,noršinska isto,...

čarni vrag (nepreverjen)

Župan zdaj nema časa za neke grabe na cesti, saj se pripravla na Bruselj.

Dummi (nepreverjen)

Jasno. Vejpa tau njin praven. Un gleda f svetlo prihodnost, uni njeme pa težijo z brezvezneme grabame.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Artemianka

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice