Medtem ko se številni ukrepi počasi sproščajo, pa okrepčevalnice oziroma ponudniki hitre hrane še vedno niso povsem prišli na svoj račun, saj njihovi gostje hrane še vedno ne morejo pojesti na javni površini ali bližini prevzemnega mesta.

Ponudniki storitev, kot so na primer frizerji, imajo od danes bolj polne salone, saj so se sprostili nekateri ukrepi. Od danes naprej lahko posamezno stranko sprejmejo na desetih kvadratnih metrih. 

»So nam olajšali samo delo, kajti moramo vedeti, da smo bili edini v Evropi, ki smo od januarja pa do aprila imeli 30 kvadratnih metrov, kar je zelo otežilo vse skupaj,« pravi Smiljan Škarica, predsednik sekcije frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. 

Omejitev deset kvadratnih metrov na posamezno stranko pa ne velja za mlajše osebe oziroma osebe, ki še niso dopolnile 18 let in so v notranjosti prostorov v spremstvu ožjih družinskih članov, prav tako pa omejitev ne velja za osebe, ki potrebujejo spremstvo.

Partner bo še vedno moral počakati v avtu

Skupni vstop v notranjost salona pe še vedno ni dovoljen partnerjem, kar se marsikomu zdi nesmiselno. 

»Če gledamo zdaj na primeru, da se pripeljejo z istim avtomobilom k frizerju, mora en počakati v avtu, da se en uredi, pol pride drugi, pol pa se skup usedeta v isti avtomobil, pa greta domov. To ni smiselno,« meni Škarica.

Spremembe ukrepov, ki so stopile v veljavo z današnjim dnem se dotikajo tudi konzumiranja hrane in pijače na prevzemnih mestih. 

 »Prevzemno mesto gostinskih lokalov, kjer so si lahko gosti prevzeli hrano in si jo dostavili sami k sebi domov ali pa so se gostinci posluževali tudi dostave pripravljene hrane na domove. Seveda, s tem novim odlokom zdaj to sproščamo,« pove direktorica mariborske obrtno-podjetniške zbornice Leonida Polajnar

Barske mize brez stolov ne pridejo v poštev

Na javnih površinah še vedno ni dovoljeno uživanje hrane, tako da če si naročite hrano za osebni prevzem, boste to še vedno morali odnesti domov oziroma na nejavni prostor ali pa obrok pojesti za mizo okrepčevalnice v notranjem ali zunanjem prostoru.

»Če ste šli v okrepčevalnico, ste si naročili burger in ga odnesli, torej ste si nesli nekam v bližino tega lokala in bi to želeli uživati, to še vedno ni dovoljeno. Uživanje hrane na javnih prostorih, da si sam prevzameš in jo ješ ni dovoljeno,« še pojasni direktorica območne obrtno-podjetniške zbornice. 

V odloku je jasno navedeno, da se hrana lahko streže pri mizah, a barske mize brez stolov ne pridejo v poštev, zato direktorica mariborske obrtno-podjetniške zbornice vsem gostincem svetuje, da k stoječim mizam postavijo barske stole.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lllay (nepreverjen)

itak vec nikoli ne jem tega sranja od kebab. v medijih veliko pisanja o aferi kebab. Bakterijo salmonelo so namreč odkrili v večjih količinah zamrznjenega govejega in puranjega kebaba, ki je prišel v Slovenijo.

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

In reply to by lllay (nepreverjen)

novinar 32 (nepreverjen)

vaši članki tudi burijo duhove , še posebej rdeče-kateri vas tak spremljajo ha ha ha teleta..

prdni lujza (nepreverjen)

ful sen razburjena

Hrib (nepreverjen)

Šiptarji pa v jok..... Itak to ni hrana pa še računov ne izdajajo tako kot sladoledarji

rumburak (nepreverjen)

Se sploh še što čudi glede teh bednih in brezveznih ukrepov? Ka drugo sploh lejko pričakujemo od lopovse vlade in podkupljenih strokovnjakov. Itak skoraj nišče več ne upošteva teh nebuloz, samo še opranoglavi desničari in korona histeriki.

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec jebi si tij svojo mater že enkrat tele prizadeto. Drugim kradneš nicke te pa takše blesarije pijšeš. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmiš. Idiot zaostali.

In reply to by rumburak (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Pajdaš pravi, da za njega to ne velja, ker je prijatelj z Jasharijem.

Kosnerss (nepreverjen)

Vse to je nateg in prevara da nas omejujejo kot pse v kletki ovce zbudite se!

Starejše novice