Univerzitetni klinični center Maribor se je odzval na posnetek zaslona, ki že od prejšnjega tedna kroži na družbenih omrežjih. Gre za lažne informacije!

V posnetku zaslona, ki je zaokrožil po družbenih omrežij in bil deljen več kot 900-krat, neimenovana oseba piše, kako naj bi bila medicinska sestra v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prisiljena, da podpiše, »da je včeraj opravila 421 testov, čeprav jih je samo 44«.

»Gre za LAŽNE informacije. Univerzitetni klinični center Maribor nima laboratorija za brise. Medicinskim sestram ni potrebno podpisovati ničesar in s samim odvozom brisom niso povezane,« pojasnjuje vodstvo mariborskega kliničnega centra.

»V urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v zadnjem tednu opravimo okoli 50 hitrih testov, dodatno enota za obvladovanje bolnišničnih okužb opravi med zaposlenimi povprečno 100 do 150 testov na dan,« še dodajajo in nadaljujejo: »Standardni 'PCR' testi se sicer opravljajo na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano in NE v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor

Ob tem pa še opozarjajo, da je bil na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano rekord v zadnjih nekaj dneh 900 brisov na dan, a je danes ta številka lahko že višja.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gorickii (nepreverjen)

Kak lazne?? Vejpa to ja vsi nase forumase vrvlejo, ali kak te zdaj??

Boho (nepreverjen)

Na zalost mas prav. Bedaki do vrvali vsen stvaren kere so proti necen ka njin ne pase. Einstein je mel prav. Vesolje pa cloveska neumnost sta neskoncinivi, ceglij za eno neje se 100%

In reply to by Gorickii (nepreverjen)

Mokicq (nepreverjen)

UKC Maribor,ne priznajte napake ,drugač bo narod popizdil.Javno povejte,da ste se zmotil.

Bojan1 (nepreverjen)

Ka naj priznajo, vej pa so ti fajn napisali, ka oni sploh ne jemlejo brisov, ka tou v MB dela nekdo drug. Tudi prinas ne jemlejo v bolnici ampak pred zdravstvenim domom.

In reply to by Mokicq (nepreverjen)

Pol28 (nepreverjen)

Seveda zdaj oni nedo krijvi.Normalno kda resnica prijde v te vedno se braniš.LAŽNIVCI ENI

PikaPolon (nepreverjen)

Ne motaj na pamet, ka pojma nemas... glij tij bos guco ka nemas 8 tazredov os. Mater ste eni naivni

In reply to by Pol28 (nepreverjen)

billy123 (nepreverjen)

ka pravite ka je lažno ka bill gates šče vstavljati čipe v našo telo??? :)))

Jymy (nepreverjen)

UKC lažete kak ste dolgo pa širki, kak vam recejo tak delate a stejete tud ove umrle za drugimi bolezni k virusu, BOG daj da se vasim otrokom vrne vse slabo do petega kolena

100.100 (nepreverjen)

Pazite zdaj da te gume menjali na autoji, vulkanizejri do van v potač vstavili čip za 5G. Či te ga vö ščeli spraviti te morete anteno, to je tisti mali čaren falat keri fkaraj gleda, toga morete fkraj fčipnüti. Luft de čip vö spravo. Pamet v glavo lidge 5G de nan jajca vužgo.

Ronaldo C. (nepreverjen)

Varaški sds manijaki na delu...

In reply to by 100.100 (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Ka rolando še nejsi prebolo virusa? Malo obhladke na čelo ka neboš noro piso

In reply to by Ronaldo C. (nepreverjen)

Jao (nepreverjen)

Hahaha... glede na komentare na sobotainfo.. bi pricakoval vsaj 30 plusov. Mogoce bi mogo se Gatesa omeniti...

In reply to by 100.100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Po tej minusaj štere ste mi stalali, se fajn vidi kak je narod blesavi, sploj več nega nikšoga heca. Nej čudo ka se pred, vö, za, bautami lidge mlatijo.

In reply to by 100.100 (nepreverjen)

Boho (nepreverjen)

Vejpa to je ocitno bilo ka je to laz, to ze logika povej. Tistoga ka je to objavo bi trbelo toziti za razzalitev ukcja pa sestre. Pa te prej ka je z prve roke. Meni je od mamine sodelavke hcerka pravila ka njoj je sosidina kolegica pravila ka je...... Cujla vijdla pravila :D vrvlejo pa samo bedaki taksin izjavan. Aja pa tisti norci ka mislijo ka do nas cipejrali pa ka vesolci pridejo pa ka so virus napravili zanalasc ka scejo lidi spucati pa takse norosti

flocki (nepreverjen)

Gda prečitak takšen neumen fake news na facebooki ti pred oči pridejo vsi neumni twiti Janše pa ostalih. Iz obeh strani nas na pune lažejo pa zavajajo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice