Občina Turnišče vabi na Medgeneracijski turnir v balinanju in izmenjavo starih receptov.

Turnir in izmenjava bosta potekala v torek 28. septembra 2021 ob 17. uri na lokaciji Polanščekova domačija, Ulica Štefana Kovača 83, 9224 Turnišče.

Zaradi upoštevanja navodil povezanih s covid-19 je število udeležencev omejeno, zato je obvezna prijava na [email protected].

Dogodek bo potekal ob upoštevanju priporočil epidemiološke stroke glede zaščitnih ukrepov za varovanje pred nalezljivo boleznijo covid-19 (pogoj PCT).

Dogodek se bo odvijal v okviru operacije Skrbna skupnost za skupen razvoj, ki je sofinancirana v okviru podukrepa 19.2 Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vodilni partner operacije »Skrbna skupnost za skupni razvoj« je občina Turnišče, partnerji pa so občina Črenšovci, Ekokultura - Zavod za dialog z naravo Lendava, SIJ - Center za svetovalno-terapevtsko pomoč in Društvo žena Odranci.

Obnavljali, gradili in usposabljali

V okviru operacije občini Turnišče so tako obnovili del domačije in ustvarili pogoje ter možnosti za razvoj podjetništva, podjetniškega in interesnega povezovanja, kakovostne ponudbe.

V občini Črenšovci so izgradili objekt, ki ustreza zahtevam energetske varčnosti in zahtevanim standardom za tovrstne objekte.

V Ekokulturi Lendava so deset mesecev vodili in usposabljali dva prostovoljca iz Španije, vezano na delo na permakulturnem posestvu, izdelavo novega turističnega eko - produkta, organizacijo in izvedbo eko delavnic ter izobraževanje.

Dvig zavedanja o pomenu povezovanja

Operacija neposredno prispeva na izboljšanje socialne vključenosti in medgeneracijskega sodelovanja, izboljšuje in povečuje možnosti preživljanja prostega časa v novi vzpostavljeni oziroma ter dviga zavedanje o pomenu medgeneracijskega povezovanja.

Vse to je korak k oblikovanju skrbne skupnosti, ki zagotavlja na ravni skupnosti vsem njenim članom človeku dostojno življenje. 
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice