Vir: Občina Beltinci
V občini Beltinci bo kmalu zaživel projekt Prostofer, ki bo olajšal vsakodnevno življenje starejših občanov in občank.

Včeraj, 23. marca 2023, je občina Beltinci podpisala pogodbo z zavodom Zlata mreža in uradno pristopila k projektu Prostofer, ki je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost in povezovanje starejših.

Projekt je namenjen starejšim, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov.

K projektu je v uvodu pristopilo osem prostovoljnih voznikov, katerim je župan občine Beltinci Marko Virag predal ključe avtomobila, ki bo namenjen brezplačnim prevozom v sklopu projekta Prostofer.

Prevozi starejših se pričnejo v ponedeljek, 3. aprila 2023

Prostovoljci so bili deležni usposabljanja s strani zavoda Zlata mreža, o varnosti v cestnem prometu pa je spregovorila Dragica Sternad Pražnikar predstavnica Javne agencije Republike Slovenije, vsem šoferjem pa je v zahvalo za sodelovanje poklonila darilo. Virag se je zahvalil vsem prostovoljcem za nesebično pomoč, kajti brez njih se občina v projekt ne bi mogla vključiti.

Uporabniki lahko brezplačen prevoz naročijo že danes, 24. marca 2023, na telefonsko številko 0801010, klicni center pa je za rezervacije na voljo vsak delavnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

Prevozi starejših se začnejo s ponedeljkom, 3. aprilom 2023, starejše pa lahko prostovoljci odpeljejo k zdravniku, v lekarno, na banko ali pošto ter druge javne ustanove na območju občine Beltinci.

Možnost prevoza tudi izven občine bivanja

Za prevoze izven občine bivanja so ti prevozi na voljo zgolj za preglede v Splošni bolnišnici Murska Sobota ali za obisk javnih ustanov v Murski Soboti, ki jih ni v domači občini.

Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljkom in petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure prilagodijo potrebam.

Občina Beltinci si želi, da bi projekt Prostofer resnično zaživel in da bi z njim pripomogli pomoči potrebnim občanom in občankam

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stripky (nepreverjen)

dokler ne bo problema kot v lendavi da ni prostovoljcev.

Ghr (nepreverjen)

Dobrotnik ima zdaj čas ko so ga vrgli od gasilcov zaradi mangupiranja in lahko vozi

Xyzz (nepreverjen)

Na občini jih je puno, pa lejko vozijo

Starejše novice