Občina Gornja Radgona je skupaj z Zavodom Zlata mreža pristopila k sodelovanju v projektu "Izboljšanje trajnostne mobilnosti na socialnem področju v Občini Gornja Radgona" in se tako z letošnjim letom vključuje v projekt PROSTOFER.

Prostoferstvo je oblika prostovoljstva, ki nudi pomoči in podporo tistim, ki so je najbolj potrebni, prinaša pa tudi veliko osebnega zadovoljstva in ustvarja nepozabne trenutke v času, ki bi ga prostovoljec porabil za manj pomembne stvari ali opravila. 

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer tako starostnikom omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. 

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je dne 21. 10. 2020 prostovoljcem slavnostno predal ključe občinskega osebnega vozila znamke Ford za vseslovenski prostovoljski projekt mobilnost starejših. V navedeni projekt se je že odzvalo devet prostovoljcev z željo, da v svojem prostem času na tak način želijo pomagati starostnikom. 

Kako do brezplačnega prevoza?

Za izvajanje projekta Občina Gornja Radgona zagotavlja sredstva za najem klicnega centra, osebno vozilo z vsemi zavarovalnimi in amortizacijskimi sredstvi. 

Uporabniki (občanke in občani), ki bodo potrebovali prevoz, lahko pokličejo na brezplačno številko 080 10 10 – klicni center za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 uro in 18.00 uro, rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. 

Pričetek izvajanja prevozov se bo pričel z 2. novembrom. Še vedno vabijo dodatne prostovoljce, da se kot prostovoljni šoferji pridružite veliki prostoferski družini. To lahko storite s prijavo na [email protected] ali na telefonsko številko 02 564 38 31,

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Malo zavajajoč naslov članka. Prosti bodo vsak drugi petek, kar pomeni, da bodo med tednom ure delavci itaq prinesli not. Še toliko bolj, ker je podjetje usmerjeno pretežno na avstrijski trg, kar pomeni daljša potovanja do/od gradbišča. Me pa zanima bolj kot to, ali so delavci resnično zadovoljni ko delajo pri severnih sosedih, saj koliko poznam par gradbenikov, ki so se s svojim kadrom podali na avstrijski trg, so bili vsi zgroženi nad odnosom jodlarjev do Slovencev in slovenskega znanja. Drugače pa vse pohvale dotičnemu gradbenemu podjetju, jih nedvomno potrebujemo več v našem prostoru, ker je krizno obdobje med leti 2008 in 2018 na tem področju naredilo veliko selekcijo med gradbeniki, kar bomo občutili še veliko let/desetletij. Ker jih primanjkuje, predvsem izobraženega kadra, se cene storitev že višajo, in se še bodo.

bla bla bla (nepreverjen)

v M.S. je prostovoljec od svetnice mož :-) tako ,da dvomim,da je prostovoljno ;-)

Starejše novice