Specialitete na jesenskem Tednu restavracij lahko v Pomurju dobite pri treh ponudnikih.

Začel se je jesenski Teden restavracij 2016, ki bo trajal vse do 30. oktobra. Teden restavracij povezuje 91 najboljših slovenskih restavracij in gostiln, ki ponujajo 152 menijev z najmanj tremi hodi po enotni ceni 16 evrov. Menije krasijo jesenske sestavine lokalnih dobaviteljev. V tradicionalni in vseslovenski akciji sodelujejo tri restavracije iz Pomurja. Ob predhodni rezervaciji lahko tako obiščete Gostilno Rajh v Bakovcih, Gostilno Točnek v Beltincih in Gostilno Mencinger v Črešnjevcih.

Najbolj kulinarični teden v letu

Lanski jesenski Teden restavracij je zbral kar 42 tisoč gostov. Letošnji obeta, da bo spet rekorden, saj nastopa doslej največje število gostiln in restavracij.

”Sodelujoče restavracije so za to jesen pripravile izrazito sezonske menije, povezale so se z lokalnimi dobavitelji, pripravile dodatno ponudbo, predvsem pa dodale veliko chefovske ustvarjalnosti. Po petih letih si zato slovenske kulinarike brez Tedna restavracij ne moremo več niti predstavljati. Že dolgo ne gre več le za cenovno ugodne menije. To je teden, ki je hkrati šola okusov, saj se gostje učimo, kje in kako dobro jesti, chefi pa se primerjajo med seboj.”

Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice