Murskosoboška tržnica.
S projektom želijo na občini oživeti sobotno dogajanje na lokalni tržnici, ter le to obogatiti s pestro ponudbo lokalnih pridelovalcev in predelovalcev.

To soboto, 28. maja se bodo v sklopu projekta »Z vesi v varaš« predstavili štirje ponudniki in sicer: Kmetija Maroša Melinci, Kmetija Sarjaš, Zelena točka in ZRIRAP so. p. Beltinci.

Predstaviti bi se moral tudi Jagodni kotiček iz Dokležovja, žal pa je mladi pridelovalki toča povsem uničila pridelek.

Obiščete jih lahko na murskosoboški tržnici med 8.00 in 12.00 uro.
 

Kmetija Maroša Melinci

Nahajajo se v Melincih. Glavna dejavnost kmetije je poljedelstvo (pridelujejo pšenico, ajdo, proso, piro, krompir, fižol in koruzo). Ukvarjajo se tudi s pridelavo konoplje in zelišč, kot so melisa, meta, ameriški slamnik in pegasti badelj.

Pred slabim mesecem so doma uredili prodajalno, kjer so na voljo njihovi izdelki.

V sklopu dogodka boste pri njih lahko kupili bučno olje, konopljin čaj, melisin čaj, sok iz aronije, fižol Tetovec beli, Laški fižol, ajdovo in proseno kašo ter semena pegastega badlja.
 

Fotografija: Kmetija Maroša Melinci

Kmetija Sarjaš

Na kmetiji Sarjaš v Lendavi pridelujejo in ugodno prodajajo prvovrstne šparglje. S šparglji lahko ustvarite odlične jedi.

Privoščite si jih za boljše počutje in zdravje, saj so znani po razstrupljevalnih oziroma diuretičnih učinkih.

Na tržnici bodo na voljo sveži, lokalno pridelani šparglji.
 

Fotografija: Kmetija Sarjaš

Zelena točka

Zagotavlja svežo, sezonsko zelenjavo in sadje ter druge proizvode skozi vse leto. Pri izpolnjevanju njihovega poslanstva jim pomaga preko 70 pridelovalcev iz Slovenije, ki potrošniku zagotavljajo lokalne pridelke in izdelke.

S ponudbo njihovih proizvodov skušajo potrošnikom omogočiti kakovostnejši način prehranjevanja in življenja. Ponujajo veliko izbiro različnih pridelkov in izdelkov, skrbijo za kratke transportne poti od njive do krožnika, za sveže in okusno sadje ter zelenjavo ter za visoko hranilno vrednost živil.

Zelena točka vam bo to soboto ponujala sveže lokalne pridelke: solato - mehko in kristalko, mlado čebulo, šparglje, paradižnik in med.
 
 

Fotografija: Zelena točka

ZRIRAP so. p. Beltinci

Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks, socialno podjetje Beltinci od leta 2015 v središču Beltincev obdeluje vrt, kjer se prepletajo prakse permakulture, biodinamike in podobnih vej, njihova pridelava pa temelji predvsem na ekološkem principu.

Večji del njihovih zaposlenih prihaja iz ranljivih ciljnih skupin, večino del tako opravijo ročno in v skladu z delovno storilnostjo zaposlenih.

V njihovi ponudbi boste našli svežo ekološko zelenjavo in zelišča ter predelane izdelke, kot so čaji in čajne mešanice, sirupi, omake, sušene začimbne mešanice in razni namazi.
 
 

Fotografija: ZRIRAP so.p. Beltinci

Sredstva za tržnico prispeva tudi Evropska unija 

Mestna občina Murska Sobota si prizadeva prispevati k varovanju in ohranjanju naravnih virov, da bodo ti na voljo tudi generacijam za nami. Poseben poudarek želijo nameniti varni, zdravi in trajnostni hrani.

Zato je Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju s 40 evropskimi partnerji, pristopila k projektu Cities2030, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije v sklopu programa Obzorje2020.
 

Starejše novice