V Radencih bo od 22. do 24. junija potekal četrti družinski festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci.

Nastanek Mačjega mesta je navdihnil častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič, ki je ustvaril najbolj znanega slovenskega mačka, Mačka Murija. 

Tridnevni festival želi z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi aktivnostmi, kulinariko in drugimi spremljevalnimi dejavnostmi postaviti Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov.

V spomin na velikega literarnega ustvarjalca, je letos prvič izveden tudi literarni natečaj, pod naslovom Sanje so velika skleda. Natečaj je bil namenjen osnovnošolcem zadnje triade, mladi avtorji pa so lahko sodelovali z pesemskimi, proznimi ali dramskimi besedili. Njihove prispevke, je pregledala in ocenila žirija, ki jo sestavljajo Franci Just predsednik žirije, Feri Lainšček, Bea B. Logar in Nino Flisar. Zmagovalca bodo razglasili na festivalu.

Letos tridnevno dogajanje

Festival je namenjen predvsem otrokom in družinam in je v zadnjih treh letih pridno pridobival na prepoznavnosti. Pretekla tri leta je festival potekal samo en dan, z vsega skupaj 70 nastopajočimi, je vsako leto pritegnil več ljudi, do zdaj ga je obiskalo nekaj več kot 2000 obiskovalcev. 

Tokrat bo, zaradi velikega zanimanja, trajal kar tri dni. Letos se bo v treh dneh na različnih prizoriščih zvrstilo 120 nastopajočih, organizatorji pripravljajo tudi bogat spremljevalni program, poskrbljeno pa bo tudi za kulinariko.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Zanimivo. Pa ravno v Radencih se je zgodilo, da so stanovalci nekega bloka trdili, da mačje stopnice, ki jih je naredila stanovalka za svojega mačka s tremi nogami, kazijo videz bloka. Zanimivo, da stanovalcev ne moti neurejenost kraja, zmotile so jih le mačje stopnice. Ozkosrčnost, da bi jo lahko izvažali.
Zdaj pa se gredo Mačje mesto. Manj dvoličnosti, prosim.

Starejše novice