Pred časom smo poročali o Luni Sofiji Wernig, čudežni deklici, ki že od rojstva trpi za hudo obliko boleznijo srca in potrebuje operacijo v tujini. Za Luno je od septembra potekala dobrodelna akcija, v kateri se je zbralo precej sredstev, s katerimi bodo starši med drugim pokrili stroške nadaljnjega zdravljenja.

Denar zbirali na različne načine

Za deklico iz Kroga so se zbirala sredstva na različne načine; od septembra je potekala dobrodelna akcija. Krajevna skupnost Krog je od 17. septembra do 19. septembra pobirala prostovoljne prispevke od hiše do hiše. Predsednica skupnosti Erika Vogrinčič Barbarič je nad zbranim zneskom okoli 10 000 evrov zelo zadovoljna in prijetno presenečena nad odzivom krajanov, ki so pokazali veliko razumevanja in sočutja ter darovali po svojih zmožnostih. Luni je pomagal tudi Rdeči križ, na njihovem računu se je skupaj z denarjem od dobrodelnih prireditev nabralo okoli 13 700 evrov.

Stroški po operaciji, na ramenih staršev

Družini je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ob koncu dobrodelne akcije le sporočil, da bo kril operacijo. Vendar bodo stroški poti, nastanitve in zdravljenje po operaciji ostali na ramenih staršev. Lunina operacija je predvidoma 20. novembra, družina bo odpotovala prej, saj je potrebno opraviti še preiskave.

»V Izrael bomo odpotovali pet dni pred operacijo, saj ima Luna še preiskave pred operacijo,« pove Darko Wernig, oče Lune.

Nadaljnje zdravljenje v tujini

Družina se je po priporočilih Luninega kardiologa odločila za nadaljnje zdravljenje v tujini. Vse preglede in dekličino zdravje bodo vodili tam.

»Vsi pregledi bodo plačljivi. Samo opravljen ultrazvok stane okoli 1200 evrov, potem kataterizacije srca se gibljejo od tisoč do 10 tisoč evrov,« pojasni oče.

Družina se vsem darovalcem iskreno zahvaljuje

Družina Wernig iz Kroga je zelo presenečena in srečna, da je toliko ljudi iz Pomurja in drugod iz Slovenije darovalo sredstva za Luno. 

»Ker se je zbralo precej sredstev, bi se zahvalil vsem, ki so darovali po svojih zmožnostih, vsem ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnih akcij. Resnično hvala vsem iz srca,« iskreno doda Darko.

Darovalci so tako omogočili, da lahko z Luno v Izrael odpotujeta oba starša in z njo ostaneta tri tedne, mogoče kaj več, odvisno od dekličinega okrevanja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Vse pohvale vsem in vsakemu posebej. Bi pa še dodala in pohvalila vse tiste mamine sodelavce iz Doma Lukavci, ki so predvsem prisluhnili svojemu srcu ob stiski sočloveka ( v tem primeru sodelavke) in zbrali lepo vsoto denarja.
Luna Sofia tebi in tvojim staršem pa srečno in pogumno na pot , ki je pred vami.

Gost (nepreverjen)

V Domu Lukavci smo prisluhnili svojemu srcu in prispevali vsak po svojih zmožnostih. Nikoli ne veš kdaj boš ti potreboval kako pomoč,ni pomembeno koliko daš, pomemben je namen. Tukaj se je videla solidarnost sodelavcev. Več je objavljeno na prlekija.net

Starejše novice