Razkrivamo kako so se pomurski dijaki odrezali na jesenskem roku splošne mature.

Na letošnjem jesenskem roku splošne mature je bilo uspešnih 42,86 odstotka kandidatov, ki so maturo opravljali prvič. Skupno jih je bilo v jesenskem roku uspešnih 50,68 odstotka, so danes sporočili z Državnega izpitnega centra.

Gimnazija Murska Sobota 

Na Gimnaziji Murska Sobota so v jesenem roku k maturi prvič pristopili trije dijaki, dva sta bila uspešna, eden pa ne, kar pomeni, da so bili 66,6 odstotka uspešni. Dijakinja, ki je v jesenskem roku popravljala negativno oceno iz spomladanske mature je bila tudi uspešna. 

Dvojezična srednja šola Lendava

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi sta v jesenskem roku splošno maturo opravljala dva dijaka in bila oba uspešna.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Prvič je poklicno maturo opravljal en dijak in sicer uspešno. Tudi dijak, ki ni bil uspešen na spomladanskem roku iz enega predmeta je ta predmet sedaj uspešno opravil. Trije dijaki, ki niso pristopili k splomladanskemu roku splošne mature so jo opravljali v jesenskem roku. Dva sta bila uspešna, eden pa bo moral negativno oceno popravljati na spomladanski maturi 2021.

Zlatim maturantom splošne mature se bo po pritožbi pridružila še Blažka Bojnec - občina Radenci. Tako je skupno število zlatih maturantov splošne mature šest, kar predstavlja 5,66 odstotka. 

Ekonomska gimnazija Murska Sobota

Na podatke soboške ekonomske gimnazije še čakamo.

Vpis v tretjem prijavnem roku

Kandidati, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem izpitnem roku, so maturitetna spričevala dobili danes na šolah, svoje rezultate pri posameznih predmetih pa so si lahko od 7. ure zjutraj s pomočjo šifre ogledali tudi na spletu. Tisti, ki so maturo opravili se lahko še vpišejo na študij v tretjem prijavnem roku, ampak le na fakultete, kjer so še ostala prosta mesta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice