Mestna občina Murska Sobota je našla izvajalca, ki bo v začetku januarja pričel z zamenjavo strehe na tržnici v Murski Soboti.

Nedavno smo pisali o nujni sanaciji strehe na soboški tržnici, h kateri pozivajo ponudniki, ki tam opravljajo svojo dejavnost. Mestna občina je nato v začetku novembra oddala javno naročilo, preko katerega so iskali izvajalca za zamenjavo dotrajane strehe. 

Tržnica do marca 2020 na Trgu kulture

Iz dokumentacije je razvidno, da je občina na svoj naslov prejela ponudbo zgolj enega potencialnega izvajalca, s katerim so potem tudi podpisali pogodbo za izvedbo zamenjave strehe na tržnici. 

Prodajalci na soboški tržnici bodo tako naposled prišli na svoj račun, saj bo do zamenjave prišlo že v začetku januarja, v vmesnem času pa se bodo prodajalci preselili na Trg kulture, kjer bodo svojo dejavnost opravljali v lesenih hiškah. 

V predlogu proračuna za 2019 so bila sicer predvidena sredstva za prenovo strehe na soboški tržnici, v prihodnjih letih pa naj bi bile predvidene še dodatne sanacije in ureditve, od ureditve bočnih zaves na strehi, ureditve tal za prodajalce, do sanitarij in sanacij zaradi težav z zamakanjem meteorne vode v spodnjih prostorih. Pred časom  pa so nam z občine odgovorili, da je za prenovo strehe predvidenih dobrih 85 tisočakov

Za izvajalca del je bilo izbrano podjetje Expo Biro iz Hoč, pogodbena vrednost zamenjave strehe pa je 97.026,87 evrov s vključenim davkom. V pogodbi je še določeno, da se morajo dela dokončati v roku 75 koledarskih dneh, kar pomeni, da bo prenova strehe dokončana predvidoma konec marca 2020.

Iz Mestne občine Murska Sobota še sporočajo, da bo območje tržnice v času gradnje ograjeno in ne bo namenjeno uporabnikom, vsa dela pa se bodo izvajala v skladu z varnostnim načrtom gradbišča. Urejen in zaščiten bo dostop do sanitarij, vhoda v kletne prostore ter dostop do dvigal. 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hko (nepreverjen)

A to ni isti izvajalec del ki je tudi postavil šotor na teniškem igrišču?

Gost717 (nepreverjen)

Je je, šerifova mafija, me zanima kako lahko taki projekti gredo skozi brez razpisa?

In reply to by hko (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ne glumi...

In reply to by Gost717 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pameten vert se ne spravla popravlat streho sredi zime.

čista resnica (nepreverjen)

šTO DE TU KUPUVAL ČI JE VSE EDNOUK DRAKŠE KAK V BOUTI.

ja itak. (nepreverjen)

Zaradi takšnoga razmišljanja nan nigdar nede šlo dobro, oziroma nan nigdar nede boukše. Zaradi takšnoga ramišljanja se pri nas zapejrajo tovarne in selijo ta ge je cenejša delovna sila, zaradi takšnoga razmišljanja polovica lidij dela za minimalca in zaradi takšnoga razmišljanja mamo telko srmašnih pa lačnih. Bravo ti pa tebi podobni.

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

mi-ki (nepreverjen)

polovica prodajalcev je preprodajalcev, na žalost ! cene absolutno previsoke.....

In reply to by čista resnica (nepreverjen)

sršen (nepreverjen)

To je dobro ko se kaj takšnega dela pozimi ,ko ni čas za to predvsem pa vreme

Tvoja mama (nepreverjen)

Nebo nove strehe ampak bo cerada narejena samo ...

.... (nepreverjen)

Ge san meu prej prekrito streho pa je nej še toča vničila. Najboljše ka Opet kaj slabega gor zašraufajo da bo držalo pet let.

Guyio (nepreverjen)

Tou novinarstvo ala klikbait, sramota kama je prišlo. Naslov bi lejko bil normalen informativen: Tržnica v času prenove na Trgu kulture. Kliknite, preverite, poglejte .... Što de ščel zvediti več de klikno. Par centov de pa rejsan menje od reklam. Zgleda de mogla zakonodaja prepovedati takšne naslove.

kepa (nepreverjen)

Preprodajalci

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice