Danes so v slovenskih vrtcih in šolah postregli s tradicionalnim zajtrkom, katerega so z veseljem pojedli tudi malčki iz Vrtca Murska Sobota, iz enote Miške.

Danes obeležujemo Dan slovenske hrane, zato so otrokom vrtcev ter šol danes postregli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, črnim kruhommlekommedommaslom ter jabolkom.

Posebna pozornost namenjajo kmetijstvu in čebelarstvu ter ohranjanju čistega okolja

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da se izboljša zavedanje o pomenu lokalne samooskrbe. Posebna pozornost se v okviru projekta namenja ravno pomenu kmetijstva in čebelarstva ter ohranjanju čistega okolja.

Po zajtrku so sledile zanimive in poučne delavnice

Enoto Miške je obiskala tudi podžupanja Jasmina Opec ter predsednik Čebelarskega društva Murska Sobota Franc Hauko. Po zajtrku so sledile delavnice, na katerih so malčki izdelali napitek za bistre glave, Franc Hauko pa jim je povedal marsikaj zanimivega o čebelah, na delavnicah o prehrani, pa so se otroci naučili razlikovati med zdravo in nezdravo hrano.

Katja Gerenčer

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- o

Če de Opecova med gejla jo razvrže tak de debela sladko tira guzico narazno

Gost (nepreverjen)

Če bi Opecovo što ščeu na položaje, bi jo volo. Tak pa je dobila drobiž glasov. In takšne so zdaj podžupane!?!?!? Povzpetniki, kruhoborci, brez delovne dobe izven politike, nenačelni, za položaj prodajo svoje politično prepričanje...

Med tem, ka se mi eni moramo trgati za male pejneze je Opecova non stop prisesana na državne jasli za nič dela in ogromno plačo. Brez referenc, brez izkušenj. Samo Monika Levinsky je bila pravome politike...

In mi zdaj takšne ljudi mamo ka predstavljajo občino?

Sramota!!!

- o

Gost @@@ Prav maš .Eni cejlo življenje uživlejo v brezdelji dokeč srmak more delati še za njih .

In reply to by Gost (nepreverjen)

edenpac

kot je nenazadnje tudi ex župan , ki je svoj delovni vek do sedaj več ali manj šreživel pri proračunskih jaslih.

In reply to by - o

Gost (nepreverjen)

Znali ste kak bo, volili ste jih, zdaj jo pustite da dela, kolko de znala. Ka ma veze če je debela ali suha.

- o

Gost @@@ Če bi Opecova rejsan delala ka ne bi odla tak ta brezi dela sigurno ne bi bijla tak kilasta .Z delom kile grejo dol

In reply to by Gost (nepreverjen)

Marko H. (nepreverjen)

Še vedno nejste pozabili in se sprijaznili z rezultati županskih volitev ka pa samo pljuvanje pa blatanje moremo tu šteti? Pa pustite ka tisti ka so bili izvoljeni delajo svoje, pa mo vidli čez štiri leta ka so napravili.

petarda (nepreverjen)

Samo naj mi nihče ne jamra, kaj je to zvolil;
bili ste opozorjeni, kaj se bo zgodilo.
Zdaj pa ji financirajte slovenske zajtrke, malice,kosila, večerje, dnevnice, potne stroške,..... pa naj se smeji iz soboških ovc. Beeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

Tak vam je treba! Vam privoščim!
Naslednji mandat pa jo lahko izvolite za županjo!

Starejše novice