Podjetje Ocean Orchids je zdravstvene delavce v Splošni bolnišnici Murska Sobota razveselilo z orhidejami.

Iz podjetja Ocean Orchids iz Dobrovnika bi morali tudi letos poslati v Vatikan orhideje za okrasitev tamkajšnje bazilike svetega Petra. Zaradi znanih razlogov bo bazilika tokrat brez rož, zato pa jih bo tisoč krasilo domove zaposlenih v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Ti so se darila zelo razveselili, prav tako pa bodo veseli, če jim boste podarili doma izdelane zaščitne maske, saj jim bodo prišle zelo prav.

Za moralno podporo v bitki s koronavirusom

Po besedah vodstva bi v bolnišnici poleg opreme in kirurških mask prav prišle tudi »doma sešite« maske. Uporabili bi jih v nemedicinskih službah in na tak način pripravili kirurške maske. Če kdo ustvarja, ima voljo, material in čas, bomo za vsako masko zelo hvaležni. Kot pravi Romana Ferenčak, direktor Ocean Orchids, kjer letno vzgojijo po eno orhidejo na vsakega Slovenca, so jih podarili zdravstvenim delavcem za moralno podporo pri njihovem delu, saj imajo ključno vlogo pri spopadanju s koronavirusom Sars CoV-2.

»Vsi si želimo, da bi bili pri tem uspešni in da bi se stanje čim prej normaliziralo, saj je to pomembno za vse nas – kot posameznike in seveda tudi za podjetja, naše darilo pa je skromen prispevek k temu,« pravi Ferenčak. 

Pred letom dni so iz Dobrovnika odpeljali v Vatikan več kot 300 orhidej, ki so za velikonočne praznike krasile baziliko, in tako prvič namesto nizozemskih za oltarno cvetlično okrasje uporabili orhideje iz Slovenije. Oltar sta okrasila priznana slovenska strokovnjaka za floristiko in hortikulturo Sabina Šegula in Peter Ribič.
 

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Tisoč orhidej namesto v vatikansko baziliko zaposlenim soboške bolnišnice.
Evo : Prekmurje se prebuja od dobrodelnosti. Tako je potrebno delovati in tako si je potrebno pomagati. Ne pa se naslajati negativizmu

pejtek (nepreverjen)
Svetlana Maka… (nepreverjen)

ali pa bi jih vstran fuknili

In reply to by pejtek (nepreverjen)

aldijan (nepreverjen)

kot da to ne prenaša okužbe in je to zdaj zeeeeelo potrebno. potem pa bodo spet rekli naj si vtaknejo v rit kot je to že bil članek.

inokss (nepreverjen)

119 ljudi na intenzivni negi, zdravstveno osebje pa govori o preobremenjenosti!
V kolikor je to res je slovensko zdravstvo SRAMOTA na evropski ravni.
Neposteno je tudi, da so sedaj opevani heroji samo zdravstveni delavci s strani katerih pricakujem STAVKO IN IZSILJEVANJE PO KRIZI;)
Nikjer pa se ne pohvali trgovce, osebje v institucijah ki zagotavljajo delovanje komunalne infrastrukture, telekomunikacijE, druge...
SKRATKA SPET SITUACIJA OPEVANEGA JAVNEGA SEKTORJA IN KO J*** DELAVCE V ZASEBNEM SEKTORJU!
Tako da vtaknite si te orhideje v...

Školjka iz wcja (nepreverjen)

Te pa tij idi delat seronja

In reply to by inokss (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

nisem se zavestno odlocil za to smer solanja in studiranja. Delam pa aktivno 8-10 ur v drugi branzi, da lahko seronjam kak tebi zagotavljam dolocene zadeve!

Te pa prosim, da glej malo medije.
Zdravstvo je v neki meri veliki sokrivec za sirjenje virusa v domovih, bolnicah, zdravstvenih domovih.
Prav tako mi ni logicno glede njihove preobremenjenosti, saj imajo v bolnici nazadnje porocano 119 pacientov. Od tega je pescica na intenzivni negi!
Se enkrat za vse, ti delavci oz. tale sektor bo med prvimi po krizi s koronavirusom grozil s protesti in strajkom! Posledicno bodo pripomogli k vecji gospodarski krizi in posledicno k vec brezposelnim, vec samomorov, vec bolnikov z psihicnimi motnjami, daljse cakalne vrste,..itd.itd.

Prav tako me zanima komu bo drzava dala k placi bonuse:)
Jaz imam prav tako stike z ljudmi in nic ne slisim, da kaj dobim.Po pravici niti ne pricakujem v teh casih!
Se mi pa smilijo trgovci kateri se vedno obdelajo na stotine kupcov dnevno. Ko kih gledam opazam, da nobeden ni dobil ustrezne maske. Nekateri imajo celo rokavice iz zelenjave...ampak kot sem napisal, je** se drzavi za privat sektor, ker VEJO DA NE BOMO GROZILI Z NEKIMI STRAJKI KER PAC NIMAMO TEH MOZNOST:(

In reply to by Školjka iz wcja (nepreverjen)

Školjka iz wcja (nepreverjen)

Ka misliš ka se zdravstvo vrti samo okoli koronavirusa? Kelko je pa drugih lidij betežnih nej zaradi virusa, karcinomskih, kirurških, internističnih.. Tej so tudi zak po bolnocaj pa je dvakrat več skoro dela z njimi kak pa z tejmi ka majo koronavirus..

In reply to by inokss (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

glej bv se prepirati, ker eni najdete 100 izgovorov...
Dejstvo je, da je veliki delez okuzenih prispevalo ravno zdravstvo.
Prav tak se nase zdravstvo ima v evropi za oh in ah. Sedaj pa medijska propaganda glede preobremenjenosti za teh 119 pacientov od katerih je pescica na intenzivni. Tau pomejni kda bo ta cifra na 200 ali vec imamo kolapsos v bolnici.
Prosim misli logicno, 119 pacientov bi moral biti pickim dim za nase zdravstvo!
NE VEN, ENI STE REJSAN ZABITI!

In reply to by Školjka iz wcja (nepreverjen)

Školjka iz wcja (nepreverjen)

Problem je v ton ka tij si glupi drugo nika samo to

In reply to by inokss (nepreverjen)

pejtek (nepreverjen)

kaj je doktor radan tebe zdravil pa si mu pobegnil sredi terapije

In reply to by Školjka iz wcja (nepreverjen)

Debil mmm (nepreverjen)

#idemovrit#
#ostanimotam#

ZD (nepreverjen)

Lejko bi se spomnili tudi na delavce v Zdravstvenon domi, nej vedno samo na bolnico 😉

Ne gre za zaposlene (nepreverjen)

Vedno gre za pacijente oz. kupce zdravstvenih storitev

Ninarika (nepreverjen)

Kolikor vem v soboški bolnici ne zdravijo bolnikov s corona virusom, ne opravljajo nenujnih operacij in ne opravljajo specialističnih pregledov... O kakšni obremenitvi se torej govori? Obremenjeni so v UKC MB in LB, na Golniku in v domovih, kjer so oboleli... Ali morda hodijo zdravniki iz MS pomagat v druge obremenjene bolnice? Samo vprašam....

In reply to by Ne gre za zaposlene (nepreverjen)

nikaloo (nepreverjen)

ka pa te delajo?

In reply to by Ninarika (nepreverjen)

virusnik (nepreverjen)

čakajo... in paničarijo....

In reply to by nikaloo (nepreverjen)

Školjka iz wcja (nepreverjen)

Ti si še zabit/ta

In reply to by Ninarika (nepreverjen)

blablablablabla (nepreverjen)

obremenjeni so zaradi taksih drekof kak si ti, no pa vseh ostalih ka si doma zmerijo 38 vročine pa ščejo meti bris.

In reply to by Ninarika (nepreverjen)

Kakadu (nepreverjen)

Zdravsto nema nika vec dela ci te mlade sestre leko idejo sako voro v o kadit dolocene sestre pa so maske domo nosile ka jih majo cejle kupe pa ne gucim nika na pamet

Kakadu (nepreverjen)

Bil sam na pregledi v soboti cako sam tri vore v teh trej voraj je ena in ista sestra ki je iz sobote sla trikrat kadit katastrofa mij mamo v moji firmi 1 povzo 10 minut pa to je to za 8 vor pa 20 minut malice uni pa so preobremenjeni sramota polek toga pa jih na dolocenih mestah viska gej to vse mij drzavljani financeramo

Ninarika (nepreverjen)

blablabla... istina boli. Jaz nimam vročine in drek? Ja, če bogecu v belem stopiš na rep si drek... Vse bi bilo treba premestiti v pomoč tistim, ki se utapljajo v delu... Glavno, da bodo dobre plače in nagrade, tisti, ki pa moramo hoditi delat v fabrike na trak pa si lahko damo figo pod nos... Ne mislite narobe... Podpiram medicinsko osebje, ki je v nekaterih bolnicah res obremenjeno in pod stalnim stresom. Tistim vsaka čas in višje plače. Govorim za našo bolnico, kjer se ne zdravi bolnikov z virusom, kjer ne operirajo in opravljajo specialističnih pregledov. Kaj torej dela vsa ta masa ljudi? Lahko bi šli prostovoljno pomagat v domove, kjer je toliko bolnih....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice