Gostilna Dominiko iz Odrancev letos obeležuje 60 let gostinstva. Častitljivo obletnico je družina Dominko minulo soboto na bližnji zelenici obeležila z 12. tekmovanjem v kuhanju vampov.

Tekmovanja se je tokrat udeležilo kar 12 ekip, med drugim kmetija Marič iz Odrancev, Društvo upokojencev Odranci, PGD Odranci, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci, Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Odranci, Športno ribiško društvo Odranci ter kuharji amaterji, ki so predstavljali posamezne gostilne.

Ekipe so vampe pripravljale v kotličkih na odprtem ognju, na prostem, na svojih stojnicah pa so ponujale še domače jedi in vina iz bližnjih vinogradov. 

Organizator je vsaki ekipi zagotovil tri kilograme govejih vampov. Tem so ob začetku dvournega kuhanja tekmovalci dodali še vodo in razne začimbe, rdečo papriko, limono, rdeče in belo vino, drobtine, paradižnikovo mezgo, ajvar, timijan, majeron, lovorjev list, poper ter zeleni peteršilj. 

Prepričali tudi predsednika Pahorja

Skuhane vzorce vampov je ocenjevala tričlanska komisija, ki so jo sestavljali predsednik Dušan Zelko, Vladimir Lešnik in Tomislav Balažic. Med drugim so ti ocenjevali videz, barvo, maščobo, gostoto, vonj in okus jedi ter skladnost z recepturo. 

Ob zaključku 12. Dominikove vampijade so skuhane vampe brezplačno razdelili med obiskovalce. Trem najboljšim ekipam so medtem podelili zlato, srebrno in bronasto kuhalnico ter praktične nagrade. 

Najboljše vampe so v Odrancih letos skuhali kuharji Bar Monroe Cafe Odranci: Jože Domonkoš, Marjana Domonkoš, Jernej Domonkoš, Kijare Hladela in Klaudija Rebernik. Drugo mesto je zadela ekipa Miki Bar Ižakovci in tretje mesto Don Matija Bogojina.  

Sicer pa se je dogodka za kratek čas udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je bil ravno takrat na pešpoti po Pomurju. Ob obisku je poskusil vampe in pohvalil kuharje, navdušenje pa je delil tudi na družbenem omrežju Instagram, kjer je kot vrhunec svojega doživetja v Pomurju izpostavil prav povabilo na vampe v Odrancih in gostoljubnost župana Beltincev.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Državljan?! (nepreverjen)

Gospod predsednik vem zakaj se toliko potepate po Prekmurju. Zato ker je v Prekmurju vse najcenejše.
ŠE POSEBEJ ZA VAS, KER IMATE VSE ZASTONJ. In si to z vašo za slovenske razmere slabo plačo lahko privoščite. Po neuradnih informacijah bo zaradi tega za vas tudi po vašem mandatu predsednika v Prekmurju vse ostalo zastonj.

Gost 2 (nepreverjen)

Ja v Prekmurji je cenej, ampak gospod predsednik opet odi po Sloveniji, neje prišel samo na vampijado pa vseostalo.

In reply to by Državljan?! (nepreverjen)

Starejše novice