Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 25. septembra, opravili 2310 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 444 novih okužb, gre za 19,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 17.153 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5534 PCR testiranjih potrdili 1005 novih okužb. Šlo je za 18,2-odstotni delež. 

V Pomurju 30 novih okužb

Pretekli dan so v Pomurju največ okužb zaznali v občini Beltinci, in sicer osem, sledi Ljutomer s sedmimi primeri.

Tri nove okužbe so zaznali v občini Turnišče, po dve pa v občinah Murska Sobota, Lendava, Črenšovci, Križevci in Razkrižje.

S po eno novo okužbo se soočajo v občinah Radenci in Dobrovnik.

Brez novih okužb je bilo zadnji dan 17 pomurskih občin. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 63.095 oziroma 55 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 55.764 posameznikov oziroma 48,6 odstotkov prebivalcev.

Samo v zadnjem dnevu so bile v Pomurju cepljene tri osebe.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
heh (nepreverjen)

širi se samo z medijskimi lažmi

hsp (nepreverjen)

Hodos, Salovci in Petrovci so tak zaduzeni ka jih niti virus ne smergla :D

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij tak nemreš biti zadužen ka te država financejra. Prekleti socialni problem.

In reply to by hsp (nepreverjen)

Brat (nepreverjen)

"... ...." Malo lepše pa gre
In da dodamo še nekaj "pametnega", rožice, igrišča, ceste obračanje denarja EU, SLO, malo prebivalcev, slaba ekonomska politika, v zadnjih 30 letih, to so tak na kratko problemi (mogoče tudi isti občinski svetniki v zadnjih 30 letih samo psssht nebi tu rad kakega župana omenjal :) ali kake vaške svetnike, ki so si kaki gasilski dom priborili z argumentom ja pa mi smo tako pomembni za gašenje samo to tudi psshhht ker se gasilce ne simfa)
Ps. Hodoš je kar ok postavljen kolikor poznam številke :)

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

Brat (nepreverjen)

In ni tako lepo če je občina dolžna, ne samo državi denar ali bankam hudo je ko trpijo občani in podjetniki v občini zaradi pre malo delovnih mest in tista, ki so se pa komaj držijo z temi 5 prebivalci ki so ostali v teh občinah.

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

Mico111 (nepreverjen)

Mogoče bi napisali, da je navedeno število precepljenosti (55 %) na celotno populacijo v Prekmurju, ker če pogledate polnoletne osebe (18+) je precepljenost 63 % kar sploh ni tako slabo.

24hliesinfos (nepreverjen)

Svetovni konzorcij za zdravje in velnes ukazal uničenje COVID cepiv!
Izdani so bili trije ukazi: uničenje cepiv COVID; zagotoviti devet priporočenih zdravil in postopkov za zdravljenje COVID simptomov in takojšnja ustavitev obvezne uporabe mask.
COVID norosti še vedno ni videti konca, čeprav vedno več ljudi javno nasprotuje nerazumnim vladnim ukrepom, ki so pogosto v neskladju tudi z veljavno zakonodajo in celo z ustavo. Zdi se, da so vse državne in mednarodne institucije naklonjene COVID cepilni agendi, a po pozornejšem pregledu vidimo, da temu ni tako.Za takojšnjo ustavitev cepljenja s COVID cepivi se je zavzel tudi Svetovni konzorcij za zdravje in velnes (GHWC - Global Health & Wellness Consortium), ustanovljen in ratificiran 6. malega srpana 2021. Glede na ugotovitve in priporočila tega konzorcija so bili izdani celo trije ukazi, ki jih lahko najdemo v Arhivu ratificiranih listin (The Hall of Records) na spletni strani Podporne službe za ljudske uprave (PGSD - Peoples Government Service Department) https://pgovsd.agency/ratification-notices/.

Mica maca11 (nepreverjen)

24hliesinfos tij si mogoče pogledno precepljenost Zahodnoga svejta....što je te li ta množica ka je proti cepljenji?
Malo si podatke pogledni o preceplenosti pa te takšne sumarije pijši......razvite države so preceplene med 80-90in več %....pa ne bluzi z takšnimi izjavami "Svetovni konzorcij za zdravje in velnes ukazal uničenje COVID cepiv!".....

Nepomemben (nepreverjen)

Drugič prebolevam Covid-19! Enkrat decembra 2020 in zdaj! Pa ne to enačiti z gripo! Nikomur ne želim tega, čeprav nisem bil hospitaliziran, ne nič, posledice pa čutim od prve okužbe še danes! Tudi ta Delta verzija ni gripa ali viroza!
Ampak, kot ponavadi, "zarotniki" ne poslušate nas prebolevnikov, vam so idoli Zlatko, Potrčko, Velepičkq, Werner,.... sami znastveniki , ki so "nekje-nekaj" prebrali , videli, slišali.... potem zračunali z svojo matematiko kako postati v pandemiji popularen in Vi ste njihov rezultat oziroma "publika"!

Starejše novice