Ob taljenju snega in posledičnem razlivanju rek prihaja tudi do manjših težav, zlasti v vzhodnem delu države. Tako so ponekod že poplavljene kleti, podrta drevesa, nastajajo pa tudi plazovi. 

Sicer je Agencija za okolje in prostor izdala opozorila, da so možna manjša razlivanja v porečjih Dravinje, Sotle in Polskave. Danes in jutri se bodo počasi povečevale tudi površine razlivanja reke Krke, v ponedeljek in torek se bo Krka predvidoma razlivala na območjih vsakoletnih poplav. Prav tako so možna razlivanja ob reki Kolpi. 
 

A tudi v Pomurju gasilci poročajo o številnih nesrečah. Dopoldne smo poročali o podrtem drevesu v Gornji Radgoni, ki je sinoči stanovanjsko hišo tako uničilo, da so stanovalca kar izselili.

Poplavljene kleti, podrta drevesa in zemeljski plazovi

Dopoldne okrog pol desetih so v Rožičkem vrhu, v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, gasilci PGD Rožički vrh-Stanetinci prečrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše. Prostore je namreč poplavila narasla podtalnica. Medtem so v Desnjaku v okolici Ljutomera tamkajšnji gasilci odstranili podrto drevo s cestišča.

Ob 9.37 so na Janževem vrhu, občina Radenci, gasilci iz PGD Janžev vrh izčrpali iz poplavljenih kletnih prostorov stanovanjskega objekta okoli 20 kubičnih metrov meteorne vode.

Zaradi obilnih količin vode so se sprožali tudi zemeljski plazovi. Okrog pol enajstih so na Janževem vrhu gasilci na drsečo zemljo položili 50 metrov folije. O zemeljskem plazu je bil obveščen tudi poveljnik Civilne zaščite, ki si bo v naslednjih dneh kraj nesreče tudi ogledal.

Okrog 14.00 je ljutomerske gasilce na noge dvignil zamašen propust, tega so s cevjo tudi prebili in ga odmašili.

Okrog 15.30 so PGD Beltinci sporočili, da gredo na čiščenje kanalizacije pri gostilni Zvezda v Beltincih. Ob 15.43 so ljutomerski gasilci črpali vodo iz kleti.

Zvečer in ponoči bo naše kraje zajel dež

Zvečer in ponoči bo dež prehodno zajel tudi vzhodno Slovenijo, a bo do jutra, razen v zahodnih krajih, večinoma ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bodo vmes sončna obdobja, pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu in ob morju okoli 15 stopinj Celzija.

Kaj nas čaka?

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi posamezne nevihte. V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, ki pa bodo manj pogoste kot v torek. V četrtek bo večinoma sončno.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ovaj kupćek moja baka Lizika sa ljopat nazad gore zmeče,,Vi pa takaf alarm,,, Sve vrane ste mi preplašili sa sirenami

Herpes (nepreverjen)

Rad bi bil duhovit? Vörvli, ka si nej. Ti pa grata biti dosaden, to je tüj nekaj.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Starejše novice