Gal želi z dobrodelnimi dejanji pokazati, da najstniki niso le generacija tistih, ki brezčutno buljijo v svoje mobilne telefone in se ne vedo pogovarjati v živo.

»Pozdravljeni, sem dijak Gimnazije Murska Sobota in če ste starejši oziroma se zaradi šibkejšega zdravja bojite v trgovine po hrano in osnovne potrebščine, me lahko pokličete. Ostanite zdravi,« je sporočilo, ki smo ga opazili na steni enega izmed blokov v Murski Soboti. 

Gre za Gala Dokla, dijaka tretjega letnika Gimnazije Murska Sobota, ki je svojo pomoč starejšim in slabotnim ponudil sprva zaradi dobrodelne akcije, ki jo je dijaška skupnost Gimnazije Murska Sobota pripravila v sodelovanju z Alenko Glavač Geršanov iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, v kateri dijaki prostovoljci dostavljajo hrano starejšim posameznikom.

»Sporočili so nam, da se bo vse skupaj začelo komaj naslednji teden, jaz pa sem bil pripravljen pomagati že takoj, saj so razmere že zdaj hude in sem zato stvari vzel v svoje roke. Natisnil sem veliko obvestil ter se s prijatelji odpravil na obhod po Murski Soboti in okolici, kjer smo obvestila razdelili v poštne nabiralnike,« pove za Sobotainfo dijak Gal Dokl.

Pomoč bo nudil tako dolgo, kolikor dolgo bo potrebno

Na svoja sporočila je že dobil odziv, saj ga je poklical starejši par, v prihodnosti pa pričakuje, da ga bo kontaktiralo še več ljudi. »Moja pomoč je namenjena starejšim, ki so najbolj ogroženi zaradi virusa, ki trenutno razhaja. Nudil jo bom, vse dokler se razmere ne izboljšajo,« pravi Gal.

Meni, da je v teh časih ključnega pomena, da si ljudje med seboj pomagamo in izkazujemo solidarnost, saj nas to dela človeške in bomo le tako lahko v čim krajšem času prebrodili situacijo, v kateri smo se znašli, vsi skupaj.

Prav zaradi tega želi spodbuditi prav vse mlade, da če poznajo koga, ki je potreben pomoči, da mu pomagajo. »Moram reči, da večina mladih v moji okolici pridno upošteva navodila države in je pokazala veliko mero solidarnosti in upam, da bodo skozi to krizo starejše generacije spregledale, da najstniki dandanes nismo le generacija tistih, ki brezčutno buljijo v svoje mobilne telefone in se ne vedo pogovarjati v živo« temveč, da tudi mi znamo stopiti skupaj in pomagati skupnosti,« še dodaja Gal Dokl.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Replika (nepreverjen)

Vsaka ti čast. Lejko si drugim za vzgled. Veliko srce!

Penzijonist (nepreverjen)

Ģal čestitke .

sitna.sem (nepreverjen)

Gal, če bi bil moj vnuk, bi bila preponosna nate. Lahko si drugim vzor, ostani tak!

Trdonja 1 (nepreverjen)

Great fucki.. story :)

MTS (nepreverjen)

Bravo pojeb! Tau so vrline, po kerih bi gnes den mogo biti "frajer"
Biti empatičen (sploj pri moških), nej pa tisto budalo egocentrično, tau so badass tipi

Starejše novice