FOTO: murska-sobota.si
Južni del Slovenske ulice dobiva novo podobo.

Približno mesec dni že v središču Murske Sobote potekajo dela. Na odseku med hotelom Diana in križiščem z ulico Arhitekta Novaka je namreč 30. septembra stekla 1. faza del prenove Slovenske ulice.

Kot so zapisali v Mestni občini Murska Sobota, je v tem času bilo izvedeno večina zemeljskih del; vodovod, kanalizacija, JR zemeljski del, prestavitve telekomunikacijskih vodov in podobno. Minuli četrtek pa so gradbeniki začeli z nasutjem in utrjevanjem podlage za tlakovanje. 

Kmalu bodo na vrsto prišla drevesa

V nadaljevanju del je do sredine novembra predvidena presaditev lip po celotni dolžini Slovenske ulice, predvidoma do konca leta pa je načrtovana izvedba tlakovanja po celotni širini 1. odseka. 

Po dokončanju del bo od Slomškove ulice do križišča z ulico Arhitekta Novaka znova stekel motorni promet. Nato pa se bo gradbišče predvidoma v začetku leta 2020 premaknilo na odsek od križišča z ulico Arhitekta Novaka do križišča z Zvezno ulico, pojasnjujejo v soboški občini.

Vir: murska-sobota.si

Slovenska ulica kljub delom odprta za kolesarje in pešce

Sicer pa spomnimo, da je Slovenska ulica v celoti odprta za pešce in kolesarje, medtem ko je za motorni promet zaprta le v območju gradbišča. Celotni ostali del Slovenske ulice je odprt tudi za motorni promet. Obvoz - izvoz za motorni promet je mogoč po Zvezni ulici mimo knjižnice. 

Dostop do vseh lokalov, trgovin in poslovnih objektov je nemoten, medtem ko je brezplačno parkiranje v modri coni na Slovenski ulici podaljšano na eno uro. Omogočeno pa je tudi parkiranje na Slovenski ulici od Zvezne ulice do gradbišča. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jaz sem Gay in za dan reformacije bom z dvignjeno glavo hodil po Slovenski ulici
vi pa boste se plazili s sklonjeno glavo

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj je vseskupaj sploh potrebno. Ene tlakovce bodo zamenjali z drugimi. Selili bodo drevesa. Jaz v vsem tem ne vidim smisla. Rezultat pa bo nula.

Starejše novice