Pred dnevi smo poročali, da bodo v občini Lendava vzpostavili lastni Center za zaščito in reševanje, ki bi združil zaščitno-reševalne naloge in gasilsko službo.

Objekt vreden 700 tisočakov

V sklopu izgradnje Centra za zaščito in reševanje načrtujejo predvsem obnovo ter rekonstrukcijo obstoječega gasilskega doma za potrebe pisarniških prostorov PGD in ureditev gasilskega muzeja ter novogradnjo. Vrednost investicije pa znaša okoli 700 tisoč evrov.

Z deli bodo začeli jeseni

V novozgrajenem objektu so načrtovane tri velike in dve manjši garaži, servisna delavnica s skladiščem in skladišče Civilne zaščite. V upravnem delu objekta pa so predvidene še pisarne, dežurna soba, arhiv in sejna soba. Obnovljen gasilski dom in nov objekt bi povezovala klančina z nadstreškom. Začetek gradnje novega objekta, ki bo stal na lokaciji nekdanjega TVD Partizan, pa je predviden za to jesen.

Z novim centrom bodo tako na enem mestu povezali opremo, kadre in organizacijo za usklajeno delovanje gasilstva in Civilne zaščite v občini.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kepiton (nepreverjen)

Gda de otvorijtev? Mejsec dnij pred volijtvami? Ha, ha, ha, !!!!! Ajde, ka mu vidli, ka de se delalo v drüjgij občinaj.

ihaha (nepreverjen)

To spet vougri financirajo ?Pomali pomali de pa ve vogrsko .

tarantela

Ne Madžari, big boss si dela spomenik

hotižanec (nepreverjen)

prokleta vaša hamičija
to Lendava nuca ka so resan bogi glede gasilskega doma

kepiton (nepreverjen)

hotižanec tüu boj. Tij si vse doubo, zaj pa je Lendava na vrsti? Tou je vö metanje pejnez. Obnouvili bi samo GD, pa bi bilo vse na mesti. Što de pa tü notri? Profiči od Nafte?

profič (nepreverjen)

tu naftaši nemajo kaj iskat,taki profiči kot so oni nega nidri da pridejo 6 minut za prostovolci

In reply to by kepiton (nepreverjen)

Starejše novice