Edith Žižek Sapač ali Miran Forjanič? Tako je odločil svet zavoda.

Svet zavoda Zdravstvenega doma je danes na svoji seji odločal o novem direktorju Zdravstvenega doma Murska Sobota. Na seji sta se predstavila dva kandidata, in sicer dosedanja direktorica Edith Žižek Sapač, ki se za mandat poteguje tretjič, in mestni svetnik Miran Forjanič

Svet zavoda je odločil, da bo v imenovanje mestnemu svetu predlagal dosedanjo direktorico Edith Žižek Sapač.

Na tajnem glasovanju so za Žižek Sapačevo glasovali štirje člani sveta zavoda, za Forjaniča pa dva.

Soglasje k imenovanju mora dati mestni svet, predlog pa bo še prej potrdila, ali pa tudi ne kadrovska komisija.

Svet zavoda sicer šteje sedem članov, od teh tri predstavnike zaposlenih, predstavnika ZZZS in tri predstavnike ustanovitelja. Slednje imenujejo župani. 

Kako posluje Zdravstveni dom Murska Sobota

V letu 2010 je bil soboški zdravstveni dom rekorder v izgubi med vsemi zdravstvenimi domovi v Sloveniji, tedanji dolgoletni direktor Jože Felkar je pridelal kar za 800 tisočakov izgube ali pravilneje presežka odhodkov nad prihodki. V lanskem letu pa je po javnodostopnih podatkih imel zdravstveni dom 321 zaposlenih in posluje pozitivno z 277 tisočaki presežka prihodkov nad odhodki. V letošnjem letu zdravstveni dom gradi prizidek prostorov za specialistične obravnave, stavbo pa so tudi energetsko sanirali.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prihodki (nepreverjen)

Zdravstveni dom je imel za časa prejšnjega direktorja odhodke v penezih. Za časa sedanjega vodstva pa prihodke. Vsakemu jasno, kot je tudi nekdo napisal, da je gospa doktor in direktor obenem (tudi pregledov opravila do 100 dnevno) ZAPRLA VRATA TAKŠNIM KOT SO IZČRPALI ŽE SKORAJ VSA PODJETJA V SLOVENIJI. Narod pa ne stori nič!

MiskoKranjec9 (nepreverjen)

Čestitam, ka je politikantom nej uspelo ugrabiti še enga javnega zavoda. Razen če Jevšek pa soboški SD presodi inači.

debela žemla (nepreverjen)

heheh forjanic vecni porazenec

In reply to by MiskoKranjec9 (nepreverjen)

moravčan (nepreverjen)

upam ka ne forjanič je od bivšoga .....

In reply to by MiskoKranjec9 (nepreverjen)

....m.... (nepreverjen)

Korupcija in sikaniranje z strani vodstva... da ne omenjamo mobinga in laganja o svojih zaposlenih po ostalih zdravstvenih domovih, z tem se je naredila velika skoda na strani tistih ki se niso potegnili v katero od odprtin vodstvu...

...m... odgovor (nepreverjen)

Zakaj ne napišete še več, se bojite posledic? Uredništvo tega portala nas vse itak lahko izda, namreč iz katerega e- maila se piše.
Marsikdo bi rad vedel za vse kar se dogaja z zaposlenimi, obstaja en splošni zdravnik, ta je izgubil zdravje v tem zdravstvenem domu, kot ponovil večkrat. Drugega ni dodal kot to, da ga hudo izkoriščajo?!

In reply to by ....m.... (nepreverjen)

...m... obtožujete (nepreverjen)

Te zadnje vaše besede ... potegnili v katero od odprtin vodstvu... bi naj pomenilo, da ste popolnoma zblazneli, obsedeni vsepovsod vidite kurvarijo. Vsiljujete ljudem pomisleke glede moralnih vrednot žensk, katere nekaj dosežejo.

In reply to by ....m.... (nepreverjen)

Grizli74 (nepreverjen)

Ne piše o kurvariji, čeglih bis tüj leko, ampak o lezenji v RIT. Delaj ti z takšin nadrejenin ka z tebof ne guči pa se ti ne pozdravlja, pred tebof fini, za hrbton so pa fsi nori. Što koli bi bil direktor, slabše kak je, nemre biti.

In reply to by ...m... obtožujete (nepreverjen)

Kaj pa inspektorat (nepreverjen)

Zaradi zdravstvenih in poslovnih goljufij bi zdravniki morali sedeti v zaporih

+ kaj pa inšp… (nepreverjen)

Zdravniki so naši krvniki in skrbniki. So tudi naši rablji. Se zavedajo tega?

In reply to by Kaj pa inspektorat (nepreverjen)

Xyzkra (nepreverjen)

Samo tega Forjanica ne. Rdeči bi radi vse pod sebe skopali.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Tam na levi strani tega "zdravstvenega" kompleksa bivajo Bogovi na zemlji.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Krvaviš iz zoba in kličeš na dežurnega zobarja in ti pravi, ka "idi v bolnico. Kda ga pijtaš po imenu pa ti zagrozi, da če ščeš što je "naj prideš tja". Mogoče zdigavle telefone tam hišnik, nevem. San mel enkrat podobno situacijo in san rabil nujnega zobarja, v soboto in so prišli iz kavice Boginje tam za šalterjem, se režale iz mene kaj tam hodim, da tu ni dežurnih zobarjev in naj idem tja kjer imam drugače zobarja...da dežurstev ni. Pizda vam materina, ka pa te delate cele dneve tam! Te zaprite to "zobozdravstveno" kučo doj, bar nete lidij zavajali!

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Občan2019 (nepreverjen)

Hvala bogu! Čestitam! Opravlja odlično delo in je tudi odlična oseba!

df (nepreverjen)

ti si šele eno tele

In reply to by Občan2019 (nepreverjen)

Boris Kocen (nepreverjen)

Ka se pa te skrivate za tajnin glasovanjon? Ge mate hrbtenico??? Stojte za ten, pa po ton tuj posledice nosite!!! Nej ka se van samo za dodatke ide! Ritolizniki:)

Boris Kocen (nepreverjen)

Pa nemojte vi nan o profiti v ZD, pa ne vozite zednoga scat. Plus na kontoji je gli zdaj gda se prizidek dela. Normalno nej, ali?

Lp890 (nepreverjen)

Nacionalisti podpiramo Edith. Bravo še en mandat boš med najbole plačanimi javnimi uslužbenci.

Bok (nepreverjen)

Hvala bogu! Tudi rdeči podpirajo Edith...

izi

Najbolj pa smo veseli, če nam ni treba iti v ta ZD, pa naj je direktor Metka ali Betka. Gospe ne poznam ampak zmagovalnega konja se ne menja, vsaj glede na rezultate. Tisti pa ki je krvavel iz zoba, bi naj obiskal telefonista, ki se mu ni predstavil in mogoče bi tudi ta telefonist začel krvaveti z dlesni ali pa iz zob.

Odgovor izi-ju (nepreverjen)

To je sigurno bil DISPEČER. Temu sem predlani razlagala (medtem je gledal v svoj fb na računalniku) mu ponavljala in končno me razumel, da iščem sobo kjer me čaka go. Premož iz lekarne bolnice Rakičan. Bil že razjarjen, ne samo nestrpen, kot vsi v Zdravst. domu, in kot se zadiral, da on ne ve kdo je ta, njemu ni treba vedeti kje se mi dobimo, to bi se morala prej pozanimati. Pa sem mu rekla, da gospa ni povedala za katerimi vrati bo, potem spet naj vprašam na okencu. Zaman mu ponavljala, da tam ni nikogar. Tako sem odpirala vrata povsod kjer niso bila zaklenjena, zaman. Grem nazaj k dispečeru, in potem sem šele videla vraga, dvignil je sebe in svoj glas in ga odneslo proti meni. Našla sem jo, ko je odhajala, zaprla se v sobo in me tam čakala, češ rekla je kje bo. NIHČE VEČ NE ZMORE PRAVEGA DIALOGA, NITI PO DOMAČE NE, SAMO NAKLADAJO IN SE SPRENEVEDAJO.

In reply to by izi

df (nepreverjen)

če bi meni to naredil bi mu jebal smrdljivo mater

In reply to by Odgovor izi-ju (nepreverjen)

izi

Ta odgovor bi morali napisati g. Fainščeku Ekologu. Jaz sem mu samo malo sugeriral kaj bi lahko naredil. Drugače pa naj bo tisto kar je v mojem prvem stavku. Čim dlje od ZD.

In reply to by Odgovor izi-ju (nepreverjen)

Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Polovica vas je pol pismenih , le kje za boga milega se jemljete .

AA43 (nepreverjen)

g.Direktorica cestitke!!! Besede nekaterih so del zivljenja in vsakdana,ki jih je pac treba na zalost ali pa ne,razumeti.
Dokazali ste,da ste sposobni,da ste resili Z.dom iz pogube,kjer bi (prevzemam iz ze nekdaj napisanih stavkov),marsikdo bil na cesti zaradi prejsnjih vladanj.....vsa sirna Slovenija ve,kam pes taco moli in komu je sedaj marsikaj v nosu?
In naredili red,ki vam ga vecina v Sloveniji zavida,ter prav tako kar mnogim omogocili sluzbe,ki so dandanes cedalje redkeje.
Le tako naprej. In tudi kot osebna zdravnica ste ena boljsih. Bravo!

Špricer

Ka se tej Forjanič tu neka cuj prose. Zakoj je pa vec nej tan ge je bil?

Rankooooo (nepreverjen)

Forjanič ?daj nooooo????rešavli černelavčare ka jih nede voda odnesla na Puščo...sramotno gekoli bi rad nous nod držo prišlek eden nemaš ?...Rudaš ti pa gvinte rejže na sejah ?????rejsan si?

df (nepreverjen)

kurc vas gleda

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice