Ljutomerska gimnazija si prizadeva približati možnosti izobraževanja ljudem in tako sledi ideji vseživljenjskega učenja, ki zaradi hitrega vsesplošnega razvoja vedno bolj pridobiva na svoji veljavi. Zaradi vedno večjih potreb po izobraževanju na področju podjetništva, ki postaja gonilna sila razvoja slovenskega gospodarstva, so se v sodelovanju z Gea Collegeom odločili za uvedbo tovrstnega študijskega programa.

Možno bo pridobiti naziv diplomirani ekonomist in magister poslovnih ved

Gea College Ljubljana je neodvisni visokošolski zavod, ki ni vključen v nobeno izmed treh slovenskih univerz. Svoje programe trenutno izvajajo v Ljubljani in Mariboru, z naslednjim šolskim letom pa jih bodo ob zadostnem številu interesentov začeli izvajati tudi v Ljutomeru. Tako bo mogoče pridobiti naziv diplomirani ekonomist in magister poslovnih ved.

Podoben program se izvaja tudi v Murski Soboti

Ker pa se visokošolski študijski program za pridobitev strokovnega naziva diplomirani ekonomist izvaja tudi v okviru Ekonomske šole v Murski Soboti, prav tako pa so šolnine za omenjeni nov študijski program v Ljutomeru relativno visoke (od 1000 do 2000 evrov za en letnik dodiplomskega študija in približno 3000 evrov za letnik magistrskega programa), se seveda postavlja vprašanje zainteresiranosti ljudi za vključitev v nove programe. Na Gea Collegeu poudarjajo, da tako kot na vseh ostalih študijskih programih tudi pri njih predavajo habilitirani profesorji, komparativno prednost študija na svojem zavodu pa vidijo predvsem v povezovanju teoretičnih in praktičnih menedžerskih in podjetniških znanj, čemur ostali podobni študijski programi naj ne bi sledili.

Za izvajanje programa vsaj 20 prijav

Vsekakor je potrebno poudariti, da se bo program izvajal v primeru zadostnega števila interesentov, zanimanje za to novost pa se bo pokazalo že konec aprila, ko bo potekal informativni dan. Za izvajanje programa se bo moralo prijaviti najmanj 20 kandidatov na posamezen študijski program.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice