Nekateri študentje očitajo upravi Študentskega doma Ljubljana, da izkoriščajo epidemijo za vzpostavitev popolnega nadzora v ljubljanskih študentskih domovih.

Že vrsto let je ob vstopu v študentski dom sedel »dežurni« študent, ki je v glavnem spremljal, kdo vstopi in izstopi iz študentskega doma. To je bila, po navadi, minimalno plačana študentska služba, ki je omogočala študentom z bolj zasedenimi urniki, da opravljajo študentsko delo »kar do doma«, v časih, ko to še ni veljalo, kot priporočilo iz strani vlade ali Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Zaradi zaprtja študentskih domov, varovanje s strani varnostne službe

Študentski domovi so že nekaj časa po veliki večini zaprti. Odprti so le za izjeme, ki morajo tako ali drugače dokazovati, da nimajo drugega prebivališča. 

V času popolnega zaprtja študentov, ki bi dežurali, ni bilo. Zato je uprava Študentskega doma Ljubljana uvedla sistem varovanja s strani varnostne službe tudi podnevi kot začasen ukrep.

Varnostniki so že pred koronakrizo »dežurali« ponoči. A zdi se, da je mnogim študentom postalo jasno, da sistema dnevnega varovanja s strani varnostne službe ne nameravajo več vrniti na stara »dežurstva«.

Ne le, da po besedah študentov varnostniki sedaj hodijo po študentskih domovih v Ljubljani tudi podnevi, temveč so tudi po hodnikih v študentskem domu Rožna dolina začeli nameščati kamere

Izraz nezadovoljstva zatrli v manj kot dvanajstih urah

Študentje ob tem izražajo vse večje nezadovoljstvo, predvsem pa skušajo povzdigniti glas o tem, da prisotnost varnostnikov zanje ne poveča občutka varnosti, ampak se počutijo manj varne in predvsem nadzorovane.

Študentje, ki živijo v študentskih domovih, poudarjajo, da so polnoletni ljudje, zato mnogi od njih na socialnih omrežjih in transparentih, ki jih obešajo na svoja okna ali balkončke, izražajo mnenje, da ne potrebujejo varovanja, sploh pa ne čez dan.

Transparenti pa niso viseli dolgo, saj so bili odstranjeni manj kot v dvanajstih urah. Odstranili so jih tako, da so varnostniki prišli v osebne sobe študentov in sami odstranili transparente, ki so jih odnesli s sabo.

Poglejte, kakšne transparente so obesili študentje.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

med študentkami je ogromno prostitucije
med študenti pa ogromno mamil in alkohola

Sobota.... (nepreverjen)

BRAVO ŠTUDENTI, PODPIRAM VAS NA VSAKEM KORAKU, AMPAK DOLGO STE RABILI ZA VKLOP LASTNE GLAVE.

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mi vcasih smo bili štidentje in to ta pravi študentje na FDV
sedaj pa je to sami zafiksani in zakisani ksindl

In reply to by Sobota.... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Janša de vam še rit namesto kamere.

Riko (nepreverjen)

Groza,Groza, što je pa tau napravo svinje zamazane politične

Kamera (nepreverjen)

Kameri se da priti od zadaj... ali pa v mraku. In.... včasih smo zadevi pravli pajsar ali pa utlek. Pa valjda, ka se studentje nedo pustili kontrolejrati!

gasilec lojz (nepreverjen)

študentke je treba jebati

In reply to by Kamera (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

študente tudi
jaz se prvi javim

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

Neznanec (nepreverjen)

Tudi v mariborskih študentskih domovih situacija ni dosti boljša. Po sobah opravljajo kontrole ob pol dvanajstih zvečer, zafrkavajo študente, ki so tam ker imajo dovoljenja in so jim oni izdali papirje da so lahko tam in jim posledično vsak mesec pošiljajo položnice, da so tam "na črno" in da jim bodo dali ukor pred izključitvijo iz ŠD. Skratka dajejo takšen občutek, kot da bi radi dosegli da bi bili ŠD popolnoma prazni in da sploh noben ne bi tam stanoval. Z menjavo vodstva na sedežu ŠD Univerze v Mariboru, ko je ga. Divjak Mirnik postala poslanka in je vajeti prevzela ga. Krajnc Ružič se je situacija zelo spremenila in tudi ni več svobode študentov tam, ker gospa diktira prav vse tam, od zaposlenih do študentov.

čarni vrag (nepreverjen)

Redko gdo merje samo zaradi covida- od kod ta informacija in vir?
Intenziva je puna, zdaj pa še telko bole zaradi epidemije. Bolnica se vam zdi prazna? Normalno - ker JE. --> pacienti so razporejeni točno na točen termin (tudi do pol ure natančno), nej kak prej.
Kerih lidi je več; tistih ka majo vsaj nekšo bolezen in pridruženo stanje, pa kelko je tistih keri so zdravi kak dren in ali ti nemrejo biti prenašalci? Povej mi kakši delež je starejših?
Pod smrt zaradi Covida štejemo samo in izključno osebo, kera je umrla zaradi okužbe in zapletov s koronavirusom. Primer ka je tvoja mama (bognedaj) srčni ali ledvični bolnik->zboli za covidom (bognedaj)-> se stanje poslabša in umre (bognedaj)-> je to smrt zaradi covida, ker sama ne bi umrla v tistem trenutki zaradi srčnih ali ledvičnih težav.
Prosim, ka ne govoriš nekaj na pamet. Takšne poljudne in zlagane informacije širijo napačno mnenje. L

Starejše novice